Orbán inkább csődbe viszi az országot, semmint beismerné a politikája vereségét?
Néhány dolgot szeretnék elmondani.
Hányok az "értelmiség" szótól. Legtöbben azok akarnak lenni közben fogalmuk sincs mi az.
AZ értelmiség számomra nem azt jelenti hogy diplomás távolról sem. Számomra az értelmiség az aki saját szintjén "tesz a köz"ért.
Tehát nem azt jelenti hogy egy festő képeket fest, hanem hogy köztereken falakat épületeket átfest, persze legálisan és tervezetten. Egy Biológus, nem akkor értelmiség, ha feltalálja az AIDS ellenszerét, hanem közegészségügyi programokban vesz részt,pl kimegy az emberekhez, tudatja a szegény falukban hogy lehetnek egészségesebbek, hogy ne a boltból vett fertőtlenítőszerrel tisztítsanak hanem jóval olcsóbban ecettel és hogy lehet ennek elvenni a szagát.
vagy hasonló dolgokkal, amivel a társadalom mindennapjait építik. És nem csak a dolgukat végzik.
stb stb.
A másik, mindenki úgy tesz mintha tudná hogy hova halad az ország, mintha mindenki közgazdász lenne és tudná a pontos adatokat. A kormányok munkáját kb 3-4 év tehát egy teljes következő ciklus eltelte után lehet reálisan belátni.
( Legjobb példa, a reformkorban minden rohamosan épült és fejlődött de az akkori ember azt érezte hogy nem történik semmi és hogy nagyon lassan haladnak a dolgok.)
Nem vagyok kormány hívő, de az egyik ittlévőt idézve amit láthatóan lepontoztak tényleg olyan érvek hangzanak el mint a buszon.
Tudom sokan elégedetlenek (köztük én is) mert nem az a politikai párt van hatalmon amit akarnak, de attól még a saját politikai pártjukat se lehet tudni jobban vezetné e az országot. Most is az megy mint minden ciklusban a kormány mindig mindent rosszul csinál az ellenzék meg tudja mi a frankó. Idővel meg mindig eldőlt hogy valamelyik kormány jól valamelyik rosszul csinálta.
Ebből tanuljatok. nem széthúzni kell, hanem összetartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!