Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudnak az emberek...

Miért nem tudnak az emberek legalább egy kicsit magukba nézni és kis összetartásra törekedni, valami értelmes cél érdekében, hogy ne csak egymás ellenében egymás ellen törekedjenek kifejezetten saját céljaik elérésében?

Figyelt kérdés
Ők is könnyebben el tudnák érni saját céljukat is, ha összefognának és segítenék egymást.
2012. febr. 15. 22:25
1 2
 11/20 anonim válasza:
49%
szerintem azért, mert az ember könnyen hozzászokik a kényelmességhez, és ha valamit megszok, akkor azt nem engedi el egykönnyen. tehát ha hozzászokik ahhoz, hogy tesz valamit ami nem jó, de "majd" rendbehozza, akkor ehhez szokik hozzá, hogy "majd rendbehozom". és egyszerűen nem tud rajta változtatni, mert nincs akaratereje, bár ez emberfüggő..
2012. febr. 18. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

Tudod "tegnap 09:55" a dollárt, vagy svájci frankot a bankra értettem.


S az a gyanúm már nagyon régóta nem Csányi a leggazdagabb..


S megtudnám számolni egyik kezemen aki csak a szorgalmának becsületes munkájának köszönhette a meggazdagodását.


ahhoz hogy előre haladjon ez a nép, először ki kellene fertőtleníteni a parlamentet, mert nem az egyszerű emberek vannak egymással szemben hanem a gittegyletek" akik vezetőknek vallják magukat

2012. febr. 18. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
66%
Ez egy utópia ahogy a világbéke is! Soha nem fog megvalósulni!
2012. febr. 18. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Időpont tegnap 22:12


Sajnos igy igaz, az ember minél intelligensebb annál nagyobb gazemberré képes válni, mert már a tudását is önös érdekeire használja.


Egyet tehetünk kedves kérdező, és e szerint éltem le a 70 évemet, magasról teszek mindenre. Először a családom majd aztán az országunk azon emberei akik becsületesek a környezetemben igyekeztem becsülésen élni, és megdolgozni mind azért amim ma van na és nem kívántam többet, mint ami a lehetőségeim engednek viszont vigyáztam arra amit már megszereztem. Megköveteltem magam irányába a tiszteletet, de ugyan akkor én is megadtam annak, aki megérdemelte.


Soha nem irigyeltem a másét, viszont tanulni igyekeztem a másik leleményességéből.


Amikor gyermekként kikerültem az utcára az intézetből, melósként kezdtem aztán betanított munkás,Aztán egyszer amikor felvettem a fizetésem észre vettem, hogy a könyvelő négyszer annyit keres, mint én. Akkor elmentem esti tagozatra és leérettségiztem mint könyvelő.


Amikor rájöttem hogy fura képességeim nem valami általam képzelt, hanem igaz, felálltam 29 évesen a könyvelésből elmentem klinikára dolgozni és ismét iskolába jártam amíg el nem végeztem az egészségügyit és intenzív ápoló lettem.


Amikor rádöbbentem mi az amit érzek mi az amit hetente legalább kétszer átélek, már megtudtam magyarázni már megtudtam nevezni akkor még többet akartam tudni de már az egész világunkról és bejártam a földünk szinte minden zugát szószerint... még a Földünk közepéig is.


Amiért leírtam így sorba, azért tettem, hogy az emberi életnek keresni kell valamilyen célt valamit amit alkothat amit elérhet, mert csak így válhat az élet teljessé. S fütyüljétek le a világot hisz hiába teszel bármit mindig olyan korban élünk amilyenek a vezetőink.


Önmagaddal családoddal és barátaiddal törődj, mert az élet egyszeri és megismételhetetlen és olyan rövid mint egy kusza, színes egy éjszakás álom

2012. febr. 19. 00:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim válasza:
47%

Azért, mert egy közösségben (lehet kicsi vagy nagy)

"Ember nem bírja elviselni az embert..."

(Kőhalmi Zoltán)

2012. febr. 22. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
32%
Miért nem tudnak? Mert nem a személyiségük és a lelkük válik egyre intelligensebbé hanem csak az agyuk, az egoizmusuk.
2012. febr. 25. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
89%

Azért mert az ember irigy, és a hatalom még inkább ezt sulykolja belénk. Ha a másiknak egy kicsit jobb, mint nekem, akkor egyből utáljuk. Dróton rángatnak bennünket.

Ezer ilyen esetet ismerek:

Pl. amikor a pedagógusok óraszámát emelni akarták, és azok tiltakoztak ellene. Jött az agymosás, és az egész ország a tanárok torkának ugrott:

"Mit akartok, heti 20 órát dolgoztok, és egész nyáron nem csináltok semmit, és lusták vagytok plusz 4 órát dolgozni? Más heti 40 órát dolgozik egész évben." És ez honnan jött? Hát a politikusoktól. Manapság már mindenki utálja a tanárokat, közellenséggé váltak. Na, meg ugye volt 8-10 évvel ezelőtt a "nagy" béremelés. Ami bruttó 50 % volt, és ez hatalmasnak tűnt. Beszéltem emberekkel, akik állították, hogy eddig 200 nettót keresett az óvónő, most 300 nettót kap. Mondtam neki, hogy nézze már meg a bértáblát, fent van a neten, ne beszéljen már zöldségeket! Nettó 54 ezer helyett nettó 85-öt kap egy pályakezdő ovónő. Nem hitte el, ő jobban tudja. Pedig régen még tudták az emberek, hogy a tanárt meg kell becsülni, mert ők nevelik a gyerekeinket. És nem azt számolgatták, hogy a tanár mennyit dolgozik, mennyi pénzért.

De ugyanez volt amikor a Bokros-csomagot eltörölték, és a kismamáknak megítélték a GYES-t utólag. Az összes nyugdíjas fel volt háborodva, hogy ők miért nem kapnak plusz pénzt. Évekig ment a harc kismama kontra nyugdíjas közt.

De a cigány-magyar ellentétet is mesterségesen szítják, addig sem a milliárdos naplopókat utáljuk, hanem a kisebbséget.

El kéne ezeken gondolkodni, és nem kéne hagyni, hogy kimossák az agyunkat.

2012. febr. 27. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
37%

Te szerinted ma, itt, Magyarországon van értelmes cél?


Én csak azt látom, hogy a hatalom érdekében (minimum) ketté van osztva az ország. Mi most még csak a rohadt kapitalizmus korszakában vagyunk. Húsz éve szabad a rablás és nem büntetnek érte. Az ügynök múltat sem tudjuk lezárni. Ha megfigyeled mindig a hatalmon lévő párt áll "minden" útjába.


Mi a rendszerváltás óta várjuk a Messiást és hiszünk mindig a hatalomra törekvő pártnak. A magyart könnyű megvezetni, mert a hitünk határtalan. Azok pedig, akik az eszükre hallgatnak, már nincsenek kis országunk határain belül.

2012. márc. 8. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
88%

Mert olyan korban élünk amikor el van kényezetve az emberek egy része.A szülő lehetőségeihez képest és azon felül is mindent megad a gyermekének és az cserébe jól kiahsználja majd a fejére is rátojik.

Az állam mindent igér és közbe a potyásokat jutalmazza az igyekvőket büneteti.Mindekinek két kategóriával jobb kocsija van mint amilyet a jövedelme vagy társadalmi státusza indokolna.Mert nem akar lemaradni. A szomszédtól vagy mittomén kitől akit konkurensének képzel.Megy a sznoboskodás a rongyrázás ezerrel és akik kimaradnak ebből éktelen rinyálást csapnak . Az emberek háromnegyede külölegesnek ,okosnak , vagy tehetségesnek vagy mittoménminek képzeli magát minden alap nélkül. Pedig rég elég lenne ha csak átlagos vagy normális lenne. Szimpatikusabb, szerethetőbb ,tisztelhetőbb is lenne és jobban is érezné magát a saját bőrében.

Az egész a gyerkkortól indul a neveletetésből. Mert már gyerekként is rájuk van, volt hagyva minden. Nem voltak lenyesegetve rendesen a vadhajtások, elferdülések és nem volt rendre tanítva a mai lakosság fiatalabbik része .Az öregebbik része még lett volna de egy olyan Kafka-i torz komcsi rémálom világban szocializálódtak ahol a polgári(városi) vagy falusi csodálatra méltó józan paraszti értékrend és kultúra mellőzve olykor tiltva volt.

Az utóbbi 20 évben pedig telejesen el van feledve a helytelen nevelésnek és a médiának köszönhetően , hogyan is kellene boldogan élni szépen és szerényen ahogy illik,

együtt egymást tisztelve normális emberként.

A helytelen nevelés a soha fel nem növő gyereküket elkapató szülők és a hivatásukra teljesen alkalmatlan tanárok közreműködésének köszönhető.

Egyszóval el vannak kapatva a népek azt hiszik , hogy a demokrácia és a szabadság azt jelenti, hogy lehet hibákat és helytelen viselkedeéseket elkövetni minden következmény nélkül.Ha még egyáltalán eljut a tudatukig a gyengeségük ,alulteljesítésük vagy az oktalanságuk nem azon vannak ,hogy feldolgozzák és tegyenek ellene , hanem ügyesen kimagyarázzák és hazugságokkal,tévedésekkel ,csúsztatásokkal védekeznek és próbálják fenntartani a lelki egynsúlyukat.Már ha egyáltalán van még olyan ,hogy eljut a tudtukig vagy van vajmi kevés igazságérzetük még.

A tv-ben meg valami perverz idíttatásból ,állítólagos nézői igény miatt olyan arcokat mutogatnak óhatalanul mintaként akiket dugdosni ,tikolni kellene!

írhatnék még erről a féktelen tegeződésről,életkorukkal kibékülni nem akaró egyedekről büntetni való "lesecarom"hozzáállásokról mega "közöd?" megnyivánulásokról és egyébb műveltségbeli és viselkedésbeli hiányosságokról amik jól példázzák fenti szavaimat.


Ilyenkor Március Idusán el kellene gondolkozni kicsit azon ,hogy a történelem folyamán elődeink mennyi elszánt hősi véráldozatot hoztak ezért az országért ,ezért a népért , az utódaikért ,értünk,hogy létezzen és fennmaradjon gyönyörű anyanyelvében , értékrendjében és kultúrájában és ha látnák ez a mostani nyafogó élhetelen rinyabandát, SZÉGYENÜKBEN FORGNÁNAK A SíRJAIKBAN!

2012. márc. 15. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 A kérdező kommentje:
Ez egy szép részletes válasz volt köszönöm és egyetértek veled, mindent a gyökereknél kéne kezdeni és jó példát mutatni nem csak a vezetőknek, de a nagy többségnek is.
2012. márc. 15. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!