Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudnak az emberek...

Miért nem tudnak az emberek legalább egy kicsit magukba nézni és kis összetartásra törekedni, valami értelmes cél érdekében, hogy ne csak egymás ellenében egymás ellen törekedjenek kifejezetten saját céljaik elérésében?

Figyelt kérdés
Ők is könnyebben el tudnák érni saját céljukat is, ha összefognának és segítenék egymást.
2012. febr. 15. 22:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
38%
Mert az agymosó média kiölte a nemzeti identitást az emberekből...
2012. febr. 15. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
88%

Oszd meg és uralkodj! Különállóan könnyebben irányítható a tömeg.


Nézd meg, még a kisebb csoportok is szét vannak szedve. Pl. egyetemisták. Mindenki fikáz minden szakot, én lenézem ezeket, én meg azokat. HA össze tudnának fogni, meg sem szavazták volna ezt a törvényt. A mostani bohóckodásnak sem lesz semmi haszna.

2012. febr. 15. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 A kérdező kommentje:
De akkor fogjunk össze, és jöjjünk rá, hogy így mindenki jobban jár, talán még a Parlamentben ülő emberek is, valószínűleg nekik is vidámabb, ha nem utálja őket mindenki.
2012. febr. 15. 23:07
 4/20 anonim ***** válasza:
32%

Ahogy írta az előttem hozzászóló, A tőke és a politika csak azt ismeri, hogy elnyerje a hatalmat "Oszd meg és uralkodj! Különállóan könnyebben irányítható a tömeg."


Na és amit megint nagyon kedvel minél több vallás legyen hogy kenyér helyett legyen mit megemészteni a népnek.


Az emberek hiába néznek magukba, ha kifelé tekintve ostobák maradnak, sajnos nagyon sok ember hajlamos valamiféle csodában reménykedni,megtéveszthető és megvehető.


Csak emlékeztetnélek egy-két vallás volt nálunk aztán a rendszerváltás után felszalad majdnem 300 vallásra-- a kormány most betiltotta és maradt 7 vallási közösség.


Az EU-hoz rohantak és még az MSZP a vörös iszapos fejüek is azt reklamálták hogy sérül a demokrácia, ezért és az EU miatt már 14 vallásra emelték de ez se elég még többet akarnak engedélyeztetni.


sok ember hajlamos ezt be is kajálni hogy lám nincs engedélyezve a hit gyakorlása... szörnyű! a buddhista krisnás a szent-tehenét is befogta a tiltakozásába -ahelyett hogy elhúznának indus honba"


Egyet nem számol senki hogy a népünk adójából van eltartva minden bejegyzett vallás és így nyernek a papjaik jól fizető állást és egzisztenciát--nem több a hitgyülekezetek részéről mint önös érdekek, jóüzlet és az ellenzék kezében jó eszköz.


Csak számolni kellene mennyi az állam kasszába befolyt adó és abból minden vallás megkapja a maga 1%-át, mint állami apanázst-- mennyi milliárd forint az? Abból munka helyeket lehetne teremteni egy olyan országban ahol a polgárokon kívül maga az állam is adóssággal küszködik.


Az ember hiába fejlődik az evolúciónak köszönhetően egyre intelligensebbé ha az agyának másik félteke ostobább marad mint az állatoké.

2012. febr. 15. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
74%

Nézd, kijelölhetünk egy célt!

Pld hogy az országunban legyen jólét!


Ezzel eddig semmi vab, és akár az összhang is lehet akordszerű és összecsengő!Viszont az odavezető út lesz ami teli van elágazásokkal és kereszteződésekkel, amit viszont már sokan máshogy másként járnának végig.

2012. febr. 15. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
29%
Mert Gyíkok !
2012. febr. 16. 01:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az emberek nem együttműködni szeretnének a másikkal, összetartani, hanem a másikat irányítani. Amíg nem hajlandóak az emberek a másikat meghallgatni, és kulturáltan egymás mellett létezni, hanem a másik gyökeres megváltoztatására törekszenek, és érzelmekkel, nem érvekkel vitáznak, addig nincs erre esély.


Tipikus esete ennek az úgymond "liberális-jobbos" ellentét. Mind a kettő azt szeretné, hogy az országában az emberek jól éljenek, ők maguk is jól éljenek. De normális észérvek helyett olyan érvek jönnek fel, hogy hazaáruló az egyik, a másik meg náci, és így nem beszélnek.

2012. febr. 16. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
67%

Valamelyik nap néztem a parlamenti vitát Gúr Nándor aki egyébként még polgármester is vagy is 1 millió felett van a jövedelme és szóvá tette hogy a segély helyet fizetett 28 800 után közmunka után kapott 47 500 ból se lehet megélni. S ez igaz is, De azt elfelejtette hozzá tenni hogy a megemelkedett munkanélküliséget és segélyt ők az MSZP teremtette meg kormányzása alatt.


Ugyan akkor az országban Dollárban számolva banki betétben több mint 2000 új milliárdosunk lett és több is ül ott a parlamentbe.


Kérdezem én mit tehetne a csóróvá tett közép a munkás vagy a koldussá lett nép ha maguknak a milliárdos honatyáknak nem jut eszükbe, hogy talán a pénzecskéikből összeadogatva munkahelyeket kellene teremteni-- hogy a nép dolgozni tudjon, adót fizessen az ország kiemelkedjen a kátyúból.


E helyett most megint újabb vallásokat akarnak alapítani mi a fészkes fenének a népnek nem a hit a maszlag kell hanem munka, megélhetés ahhoz hogy ismét nép legyünk mert most sajnos egy kétségbeesett, elkeseredett tömeg vagyunk és egy kis csoport pedig él mint marci hevesen egymás székére pályáznak, a hatalomért lejáratni képesek az egész országot.


Tudod kérdező nem az embereknek kell magukba nézni és önkritikát gyakorolni hanem az intelligens még is barbár vezetőknek mert annyi eszük sincs, mint az udvaromban a kakasnak.

Az átlag emberek egyszerűek csak dolgozni és élni szeretnének a maguk egyszerű környezetében. Ha mindene meg van ami nem túlzottan sok akkor nem menne misztikumokba keresgélni nem menne szélsőséges gondolatokat felvenni, nem bűnözne nem rabolna hanem csak egyszerűen élne a mának a családjának a futrinkába" beszélgetne a haverokkal egy fröccs mellett viccelődve.


Ma ha elmegy a férjem a futrinkába, előre félek miképp jön haza, mert nem beszélgetnek idegen nőkről az asszonyon kivül suttyomban, nem viccelődnek hanem elkeseredettek és egymást csak e hergelik.


S ha haza jön a férjem csak mondja és mondja, hogy nem győzőm kiakasztani ugyanazt a lemezét, és ha túlságosan ismétli akkor otthagyom a konyhába és becsapom mögöttem a szoba ajtót, mert hiába hőbörögnek hiába tüzelik egymást a büdös életben nem fog semmi megváltozni addig amíg a vezetők nem térnek észhez.


Én pedig azt vallom, hogy 70 évesen sz.rok bele mindenben! beosztom a pénzemet és nem érdekel a világ szeretek élni és élni is fogok, hogy még vagy 30 évig fizessék nekem nyugdíjat. Túl akarom élni azt a szemét bagázst akik ide juttatták a népemet! Ők a millióikkal hamarabb fognak a fűbe harapni, mint én mert ostobák.


az élete szépen kellene élni mert olyan rövid, mint egyetlen éjszaka színes és kusza álma. Csodálatos helyen élünk és állítom mindenkinek jutna otthonra és asztalára ételre, és ha így lenne akkor élvezet lenne a e honban de még a világban is élni.


Mindig elzárkóztam a világtól mert szemét egy hely és az is marad örökre mert emberek lakják kis e-vel.

Csak az unokám vett rá és tanított arra hogy itt legyek, de így nem kell szemébe néznem senkinek, hogy megállapítsam igazat mond-e vagy dupla gondolatok vannak a homloka mögött.

S azoknak az embereknek szoktam mesélni akik még rendesek, szeretni valóak és érteni szeretnék hogy miért születtünk erre a világra és mi célja van az életnek.

2012. febr. 16. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 A kérdező kommentje:

Ez egy szép elgondolás, csak egy baj van vele, hogy ez a jelenlegi helyzetben egy lehetetlen utópia, sajnos. :(

További szép estét és boldog életet!

2012. febr. 17. 00:38
 10/20 anonim ***** válasza:
32%

"Ugyan akkor az országban Dollárban számolva banki betétben több mint 2000 új milliárdosunk lett és több is ül ott a parlamentbe."

Csányi a leggazdagabb magyar, és neki nincs 1milliárd dollárja, de mindegy...

2012. febr. 17. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!