Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért zavarják elfele az...

Miért zavarják elfele az utcáról a hajléktalanokat ha a hajléktalanszállókon olyan rossz a közbiztonság hogy nem mernek ott aludni? Abból a pénzből amiből az állam az utcán kergetteti őket nem lehetne pár éjjeli őrt állítani a hajléktalanszállókba?

Figyelt kérdés

2012. máj. 10. 00:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
73%
Orbán csak meglátogatta őket.Azt nem mondta,hogy segít is rajtuk:))
2012. máj. 10. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
64%

Azért a csöviket, hobókat se kell sajnálni, nem olyan egyszerű ez az egész. Itt is amit közért előtt összelejmolnak később valamelyik fal mellett isszák el tablettás borként, aztán másnap szagolhatod a szennyvíz szagot, amit maguk után hagynak. Pláne most, hogy itt a jó idő, megint beindul a szabadtéri csövi feszt.

A csöveseket el kell takarítani, az utca nem egy dzsungel, itt nem lehet túlélni, itt nem lehet életvitelszerűen élni.

Más kérdés, hogy az elszállásolásuk még nincs igazán megoldva, és ebben Orbánék is hibásak.

2012. máj. 10. 02:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
76%

Lássuk csak et a videót:

http://www.youtube.com/watch?v=C8fE14G1SIk


Érdemes 2:00 perctől figyelni a liberális "párdiplomás" agyhalott leányzó szövegét.


Mi is volt a téma: rendőri szoba lenne a hajléktalanszállóba, amivel megelőzhető lehet a kérdésben említett probléma....erre mi a problémája a sok hülyének? az hogy rendőri felügyelet lesz a hajléktalanszállóban. Volt egy korábbi hosszabb videó erről az esetról, ahol a leányzó olyasmit mondott hogy "ne börtönbe zárják őket, hanem lakást adjanak nekik"...arra mondjuk csak annyit mondtam akkoriban hogy akkor fogadjon be ő egy hajléktalant 1 hétre magához.


Amgy az előttem szólónak igaza van, csúnya dolog, de az utcáról el kell őket takarítani, mert ahogy kilépek az ajtón 5 csapatba verődött csöves vesz körül hogy adjak pénzt nekik, meg undorító hogy nem tudsz leülni egy normális parkban tőlük, és az ő mocskukban kell mászkálnod, és egy városi "túra" során 5-en jönnek oda kunyerálni pénzt a napi piára....


Na mindegy, majd jön és lepontoz a sok hiperliberális :)

2012. máj. 10. 05:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
76%

Tényleg őrök kellenének a hajléktalanszállókra, mondjuk ha belegondolunk, az utcán is épp annyira rossz a közbiztonság, ott is simán kirabolhatnak, megölhetnek, elvihetnek bárkit, akár egy hétköznapi járókelőt is, nemhogy egy alvó hajléktalant.


Hosszú távon inkább azon kellene változtatni, hogy ne legyen ilyen sok és egyre több hajléktalan. Nem jókedvükből kerülnek az emberek az utcára, hanem mert nincs munkalehetőség, nincs pénzük megélhetésre, kiteszik őket a lakásból, aztán mehetnek, amerre látnak, a többség meg alkoholista lesz, mert másképp ezt nem bírja. Bárki kerülhet ilyen helyzetbe, nem is hinnétek, mennyi hajléktalan van, aki jó hírű iskolában diplomázott, szakmája van, beszél idegen nyelvet stb. Azon kéne javítani, hogy ne juthassanak idáig a művelt, becsületes, dolgozni akaró emberek.

2012. máj. 10. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:

Van egy olyan oldala is a dolognak, hogy "a zászló mindenkinek áll". Egzisztenciák dőlnek romba egyik napról a másikra. Nem mindenki képes megküzdeni a problémákkal, hamar összeomlik, elzüllik, elveszti az emberi tartást. Ha hajléktalant látok, rögtön arra gondolok, vajon mi történt vele, milyen ember volt.

A riportról annyit - ha nem foglalkoznának velük, akkor azért tiltakoznának ezek a furcsa arcok. Ha lakást adnának nekik, akkor azért. (Persze akkor lehet hogy én is gyorsan kinevezném magam hajléktalannak.)

Valójában építettek őrszobát is, természetesen az emberi jogokra hivatkozva az ellen is tiltakoznak ugyanazok, akik az utcán belerúgnak a hajléktalanba.

2012. máj. 10. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
65%

Én már azt nem értem, hogy működhetnek a hajléktalanszállók.


Kb 60-70 ember van összezárva 100 nm-en.

Van rájuk kb 4 wc abból 2 nem működik.


Közegészségügy Antsz? Dobre vícse jól van az!

2012. máj. 10. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
70%

Azért attól, hogy a médiában leírnak/elmondanak valamit, még nem biztos, hogy mindenhol és mindig úgy van. Nem kételkedek abban, hogy soha semmi sem tűnik el náluk, mert mégiscsak többségében önhibájukból lecsúszott emberek, azt viszont kétlem, hogy mindig mindenkit kirabolnának. Ettől még igaz, hogy nem ártana néhány őr, és/vagy más megoldás (pl zárható szekrények) a lopások ellen. Illetve nekik sem ártana ilyen szempontból változniuk, változtatniuk, nem csak várni a megoldást. Például akár egymás közt is lehetnének őrök, akár némi keresetért is. Nekik is érdekük lenne ez, hogy ne az a (szerintem eleve hamis) kép alakuljon ki a médián keresztül az emberekben, hogy "na, ezek még az ugyanolyan csórókat is meglopják". Illetve például ilyen esetekben hasznos lenne a média hallgatása is (kegyes hazugság), esetleg pozitív példák bemutatása.

Mint ahogy más fontos és égető problémák esetében (cigánykérdés, munkanélküliség, szegénység stb.), itt sem csak és kizárólag az állam feladata lenne a problémák megoldása. Az állam maximum tűzoltásra jó, de amíg az emberek folyton tüzet szítanak, addig csak dől a pénz a tűzoltásba ahelyett, hogy valóban hasznos dologra lehetne fordítani.

2012. máj. 10. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
73%

Csak egy példa: A Tesco előtt szoktak nálunk kunyerálni a csövik, h éhesek, adjunk pénzt. Persze nem adtunk pénzt, inkább vettünk pár zsemlével többet, meg pár szelet felvágottat. Odaadtuk az egyiknek, az meg fogta, és kidobta a szemétbe, h neki nem kaja kell hanem pénz, mert így nem tud inni... Ja barátom, akkor sem kapsz pénzt, és így már kajád sincs.. Szal ennyit a csövikről.

Pár őr nem tudna rendet tartani egy szállón, főleg ha 50-60 csövi van ott.

De az utcáról tényleg jó lenne elküldeni őket, bár h hova azt nem tudom. Minden nap kiforgatják a kukákat, és ott hagyják mellette a szutykot. Legalább rakná vissza, ideje lenne rá..

2012. máj. 10. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
50%

" http://www.youtube.com/watch?v=C8fE14G1SIk "


Na igen, ebben a videóban láthatjuk a tipikusan elkényeztetett, haszontalan bölcsészdiplomás kis ripacs "jogvédő" mintapéldányát.

2012. máj. 10. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
40%

Az a baj, hogy senkinek se jutott az eszébe, hogy olyan hajléktalanszállót építsenek, ahol külön szobákban lakhatnak, kulcsra zárhatják az ajtót, hogy ne lehessen ellopni más holmiját. Akkor talán nem laknának ennyien az utcán. Sokan meg azért isznak, mert teljesen el vannak keseredve, mások meg használják a józan eszüket. És, mint ahogy az egyik kommentelő mesélte, hogy adott ételt egy hajléktalannak, aki kidobta, mert csak pénz kellett a piára. Tényleg vannak olyanok, akik kedvesen elfogadják a kis ételt, italt. Én találkoztam már olyannal, aki sosem ivott, és örült a zsemlének, almának és a forró teának.


Orbán és társai nem törődnek az ilyen emberekkel, pedig sokan tudják, hogy Orbán milyen szegény volt gyerekkorában! És nézd meg, milyen gazdag ember lett belőle és nem segít másokon. Mintha eltörölte volna a saját múltját. Önző, rohadt alak!

És ez a probléma nemcsak nálunk van! Párizsban is sok a hajléktalan. Egy barátnőm 2 éve járt ott és igencsak el volt csodálkozva!

2012. máj. 10. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!