Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbánnak baja van a szegényekkel?

Orbánnak baja van a szegényekkel?

Figyelt kérdés

Tegnap meghallgattam a beszédét, de több beszédét is, és a közmunkán kívül szinte nem is foglalkozik a szegény emberekkel, de minden beszédében a közepes keresetű, tehát a középosztályról beszél, és szerintem egy nemzetben nem csak középosztály van, hanem kiskeresetű emberek, szegények, mély szegények, és gazdagok, nem lehet csak egy réteggel törődni, a többit meg lefütyülni!

És figyelmes lettem rá, hogy mikor arról beszél, hogy a magyar embereknek.....akkor mindig a középosztálynál lyukad ki, és tényleg mikor már örülnék, hogy nekünk kisembereknek is segít valamit, akkor a mondat végén hozzáteszi, hogy a középosztály fogyasztását erősíteni kell, és sorolhatnám.

A: Ez milyen logika?

B: Egy kormánynak nem a nemzet egészét kéne képviselnie?

C: A Fidesz miért nem érti meg, hogy a közmunkás ember, és a középosztály közt, van egy nagy réteg, aki 80-100 ezerért dolgozik? Ők nagyon nem szegények, de nem tartoznak a középosztályhoz.

D: Orbánnak csak a középosztály létezik?

2014. máj. 11. 14:52
1 2 3 4
 11/35 Dick Esmen ***** válasza:
100%
Már csak azért is érthetetlen mert Magyarországon lassan középosztály se lesz(a szó klasszikus értelmében)és teljesen ketté szakad a társadalom.
2014. máj. 11. 19:52
 12/35 A kérdező kommentje:
Bruttó 100-ra gondoltam, annyi kb a minimálbér.
2014. máj. 11. 20:29
 13/35 Őszödi Ferenc ***** válasza:

Tetszettek volna kormányt váltani!

Üdv,

Feri

2014. máj. 11. 21:39
 14/35 anonim ***** válasza:
93%
Az utolsónak tökéletesen igaza van. Aki pedig szegényként otthon meresztette a s..gét szavazás helyett, annak úgy kell! A 80-90 ezres nem szegény! Hiszen ha 47-ből meg lehet élni, akkor a 80-90-ből már félre is lehet tenni. Sima matek. Igaz matolcsy úr?
2014. máj. 12. 16:44
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
A fidesz mindíg is a gazdagok pártja volt.Ez egyértelmű, felesleges azon filózni, ki mit gondol a közép meg egyéb osztályokról.Lényeg, hogy egyre több a csóró, mert van egy maréknyi pióca, akik már az utolsó fillért is kitaposták belőlük.És persze, hogy nem fontosak, mert már nem lehet rajtuk nyerészkedni.Itt volt az alkalom leváltani ezeket.Utólag kár sírni.
2014. máj. 19. 19:02
 16/35 anonim ***** válasza:
Egyetértek.
2014. máj. 20. 06:39
 17/35 anonim ***** válasza:
9%

Választás nem megoldás, esetleg az LMP-ben lehetne még bízni, de nekik nagyon kicsi a támogatottságuk. A Jobbik egy egy radikális viccpárt a baloldal pedig leszerepelt, a Fideszt pedig láthatjuk.

Nem le kell választani őket, hanem elűzni őket a pic..sába.

2014. máj. 20. 18:11
 18/35 anonim ***** válasza:

Igen, baja van velük.

Azok a mocskos szegények is jól akarnak élni, mint az EU szerencsésebb országaiban az emberek.

Ha pedig jobban akarnak élni, akkor az már az ő és a milliárdos cimboráinak a kárára menne. Nem csoda, hogy utálja őket.

[link]

2014. máj. 27. 09:04
 19/35 anonim ***** válasza:
73%
Vagytok itt egy páran nagy megmondogatósok. Nem számít, egyedül vagytok. Nem számít, van-e középosztály, nem számít, kell-e, nem számít, ócska demagóg-e a Jobbik, és az pláne nem számít, hogy Orbánnak van-e baja a szegényekkel, vagy sem. Egy dolog számít, a tények. Aszerint pedig lehet valaki kém, lehet megalázó közmunkát kitalálni, lehet vállalkozásokat tönkretenni, lehet eltörölni középosztályt, mindent lehet, még hülyeségekre pontozni is, mert csak az számít, hogy ezt a tömeget még ha nagy ívben... - akkor is hozsannázik és szavaz a saját bukására. Éljen. De ne sokáig.
2014. máj. 27. 09:25
 20/35 anonim ***** válasza:
62%

Eddigi válaszokat nem olvastam, így csak az első gondolat a kérdésedre:

Szerintem, ha neked futja internet előfizetésre, akkor te is középosztályba tartozol. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy felvet a pénz, de valószínűleg nem voltál még hosszútávon olyan helyzetben, hogy döntened kelljen aközött, hogy kifizeted a gázszámlát vagy inkább ennivalót veszel, hogy ne halj éhen. Ha ott tartanál, akkor internetet már régen nem fizetnél...

Szerintem szegény az, akinek nincs megtakarítása és pénzzé tehető felesleges ingatlana, és hó végére üres a számlája, de még épp ki tud fizetni mindent.

Akinek már számlatartozásai vannak hosszútávon, az még lentebbi réteg, és akinél szinte remény nincs, hogy mindent kifizessen, az már a mélyszegény...

Akinek nincsenek többhavi tartozásai, vagy van családja, aki tegyük fel egy munkanélküli időszakában kisegíti, esetleg van neki szülőktől örökölt ingatlana, ami vész esetén eladható, az már akkor is középosztály, ha csak keveset keres.

(Pl. én is középosztálybélinek érzem magam, mert bár régóta nincs munkám, lakhatok a szüleimnél, és a korábbi fizetéseimből (amelyek éppenhogy átlagfizetésnek számítottak), abból mindig félretettem, amit csak lehetett, így most van mihez nyúlnom... Teljesen kilátástalannak érzem a jövőt, nem érzem úgy, hogy találnék munkát, de míg el nem fogy a pénzem és nem éhezek, addig középosztály...)

Na és ha már a saját példámat említettem...: Szerintem rengetegen vannak hozzám hasonlók, akik nagyon-nagyon érzik, hogy ha valami nem változik, akkor könnyen a kilátástalan szegény, majd mélyszegény sorsra jutnak, amennyiben nem mennek el a fr.ncba külfüldre vécépucolónak...

És annak, hogy a középosztályt emlegetik, oda lyukadnak ki, annak elvileg pont ez lenne a lényege, hogy segítsen nekünk, akik még éppen nem szorulnak segélyekre, hogy ne süllyedjünk lejjebb, hogy legyen munkánk. Mert ha megtörténik és nincs visszaút, akkor beállhatunk mi is a segélyekért kuncsorgók sorába, akik már így is rengetegen vannak.

Épp ezért kell a középosztályt segíteni, hogy legyen munkájuk, hogy legyen vállalkozási kedvük és erejük, mert akkor azon túl, hogy önmaguk nem hullanak le, a szegényeket is jobban lehet segíteni és azoknak is rendes munkát adni...

Az viszont már más kérdés, hogy a hangzatos dumákból mi igaz és mi nem... Mert én azt tapasztalom, hogy semmi! Orbán is csak dumál és hiteget, mint ahogy tették mások előtte. Egyelőre mér mindig az a tendencia, hogy egyre többen vannak ellehetetlenítve, és befogva a szájuk egy kis közmunkával, és egyre gazdagabbak a gazdagok, a csókosok. A nem csókos, rendes és dolgozni akaró középosztály meg le van tojva nagy ívben...

2014. máj. 27. 09:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!