Mit gondoltok a "művelt Nyugat"-ról?
Nem láttam nagy különbséget, de az alapján, ahogy a munkahelyem környékén viselkednek:
No comment
"Azt, hogy kicsit többen akarnak német átlagfizetést, mint kambodzsait."
Nem gazdaságról beszélgetünk, hanem műveltségről. Szerintem bármelyik "keleti" ember kikérné magának, hogy általánosítva a nyugatit műveltebbnek tartsd nála. Nem mellesleg igazságtalan is. A hírhedt USA-ban is vannak ostobák, bőven-bőven, nem csak Kelet-Európában, vagy Kínában.
Igen művelt ember az olyan, aki pl.
- esernyő alatt piál, nehogy Allah meglássa
- kővel agyondobják, akire ráfognak valamit
- abortusz maradványokból levest főz, mert attól erősebb lesz (Kína)
- 7 cm-essé nyomorítsa a síró kislányok lábát, mert az tetszik neki (Kína)
- ha lányt vár, akkor sok anya elveteti, agyoncsapja, eladja (kína)
- Japánban lehet választani, hogy csak japán történelmet vagy csak külföldit tanuljanak-e, illetve a földrajz sem kötelező.
És ezek csak kiragadott példák voltak. Nyugaton is vannak furcsa dolgok, de ezerszer inkább azt választanám, mint Keletet.
A művelt nyugatnak meg lehet nézni a születési rátáját!
Szerencsére a liberalizmus hátulütője, h saját magát oltja ki.
Jé, ezt én is tudom csinálni:
-lelövöldözi a középiskolás osztálytársait, mert csak
-"belefullad" a hitelébe, nem lát más kiutat, öngyilkos lesz
-szcientológikus nézetei miatt a fél világ röhög rajta (rosszabb, mint ernyő alatt piálni)
-műmelleket varrat magának, mert a megfelelési kényszer miatt a p.öcsét implantátumokkal megnagyobbított fehér ember nem tudja máshova csapkodni a pecert
-az USA-ban egyáltalán nem lehet választani, hogy miféle történelmet akarsz tanulni, van egy állami kerettanterv, ami láthatóan elég gyengus, hiszen minden létező teszt azt mutatja, hogy a japán gyerekek okosabbak, mint az amerikaiak.
És ezek szintén csak kiragadott példák voltak. Az engem hidegen hagy, hogy te a Nyugatot választanád. Az a te személyes preferenciád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!