Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország gazdaságát fel...

Magyarország gazdaságát fel lehetne pörgetni azzal, hogy Kínához hasonlóan külföldi cégeket csábítunk ide, és nagyon olcsó munkaerőt biztosítunk nekik?

Figyelt kérdés
Ha minden szomszédos ország cége nálunk szeretne gyártatni, akkor jelentős bevételre tenne szert az állam az adóikból, és rengeteg munkahely is teremtődne, amivel megoldódna a munkanélküliség problémája. A telkeket a gyáraknak pedig olcsón bérbe adná az állam hosszú távra.
2014. júl. 7. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Gondold végig:

1. eltörlöd a minimálbért

2. elmennél havi 20k HUF-ért dolgozni?

3. ...

2014. júl. 7. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 asmosys ***** válasza:
A kínai gyártás nagyrészt saját nyersanyagból dolgozik, ami nekünk nincs. Ezt alacsony bérezésű dolgozók termelik ki hogy versenyképes legyen, majd szintén fillérekért gyártanak a melósok. Az átlag bér 100 Ft óránként. Mennyire szeretnél ennyiért dolgozni?
2014. júl. 7. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem éppen.


Mellesleg Kínában is kezdenek saját lábra állni, ők sem akarnak örökké az olcsó munkaerő országa lenni.

Már vannak kínai termékek melyek minőségben, árban is felveszik a versenyt a nyugati világmárkák termékeivel.

2014. júl. 7. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ma is ez van. Csak a tőkeerős cégek nem jönnek ide, mert a gazdasági körülmények kisázmíthatatlanok.
2014. júl. 7. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Így is sokkal alacsonyabbak a bérek az árakhoz képest.
2014. júl. 7. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Fogalmatok nincs milyen Kínában élni/dolgozni. Nincs szabadnap, napi 12 óra munka, eszed a zacskóslevest, a fizetésed fele megy a munkásszállóra, a maradékot meg utalják haza a faluba ahol a 10 tagú család éhen hal, ha apa 1 hétre lebetegszik. Munkavédelem nulla, szociális háló nulla. Egy borsodi ci..ny király módon él hozzájuk képest.
2014. júl. 7. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Kína és Magyarország teljesen más fejlettségi színvonallal rendelkezik: Kínának pocsék az infrastruktúrája, a munkaereje képzetlen, nincs más, amivel versenyezzenek, mint az olcsó erőforrás. Magyarország Kínához képest fejletebb infrastruktúrával, képzetebb munkaerővel rendelkezik, ez pedig versenyképesebb, magasabb béreket is jelent. Itthon a baj az (nyugathoz képest), hogy kevesen dolgoznak, magasak az adóterhek, így a környező országokkal úgy tudunk versenyezni, ha mesterségesen alacsonyan tartjuk a béreket. Ez a külföldi tőkének nem rossz, de a magyar vállalkozásoknak (figyelembevéve a koncentrációt) ez katasztrófa, versenyképtelenek, nincs meg a kellő kereslet (mert alacsonyabbak a bérek az indokoltnál), ez pedig erősen visszahúzza a fejlődést. Súlyosbító tényező, hogy óriási a szakadék a városok és a vidék népessége között szaktudás, munkamorál tekintetében, ráadásul a katasztrófális infrastruktúra ezt csak mélyíti.


Kérdező, minden közgazdász és politikus nagyon jól tudja, hogy mi állíthatná szárnyaló pályára a gazdaságot. A probléma az, hogy ilyen kormányt a magyarok sosem választanának meg.

2014. júl. 8. 03:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!