Miért nem engedjük be a menekülteket szabadon az országban, hiszen mindenki úgy vélekedik nem akarnak itt maradni?
Én azt gondolom, hogy a menekülteket mindenképpen be kell fogadni és segíteni kell. Ez erkölcsi kötelességünk, pláne ha kereszténynek tartjuk magunkat. Ferenc pápa iránymutatása is teljesen világos.
Az egy más kérdés, hogy jelenleg a bevándorlásnak Magyarország nem célországa, hanem sajnos forrásországa.
Lehet, hogy irónia, de attól még igaz! Egyébként tavaly ősszel szervezetten buszokkal meg vonatokkal vittük őket az osztrák határra, mikor a horvátok átdobták hozzánk őket, azért azóta nem hallani róla, hogy tömegesen jönnének vissza, bármennyire is ironizáltok. Tényleg csak átutazóban voltak itt és mivel nem is regisztrálták őket, így vissza sem ehet toloncolni hozzánk ezeket a migránsokat. Tulajdonképpen egy "win-win" szituáció volt, egyedül a különvonatok meg buszok ára az, amit ki kellett volna, hogy fizessenek még nyereséggel is kijöhettünk volna belőle. A megoldás meg úgy sem a magyar határ bekerítése, hanem a görög-török "átjáróház" megszüntetése lesz, addig jönni fognak, csak legfeljebb kerülőutakon.
Amúgy mielőtt kész lett volna akerítés a nyári hónapokban, hiába jöttek napi több ezren semmi törvénybeütközöt nem követtek el néhány illegális tűzgyújtáson meg elhagyott tanyák elfoglalásán kívül.
"Tulajdonképpen egy "win-win" szituáció volt"
Igen, még a legjobb megoldás, csak éppen EU-törvényekbe ütköző. És ezek alapján jogosan mondhatják a németek és az osztrákok, akik már szabadulnának a nagyszámú migránsoktól, hogy a magyarok, a horvátok és a szlovénok regisztrálás nélkül átengedték őket EU-s földön, tehát viseljék csak a kvóta terheit. És ez még a legkevésbé kellemetlen forgatókönyv.
Szerintem is jöhetnének nyugodtan!
Minél előbb eljutnak az úti céljukhoz, annál hamarabb kezdhetnek robbantgatni, lövöldözni. . .
Addig a libsik úgy sem tanulnak, amíg nem lesznek látványos következmények. Utána meg már késő lesz.
Én csak a civil áldozatokat fogom sajnálni, remélem nem leszek köztük.
ma 21:47
Itthon van baliberális pártok, nyugaton konzervatív liberalizmus van, csak gondoltam szólok, hogy a politikai tudásod bővítsd, mert attól, hogy még Magyarországon élsz, attól külföldön még nem az van ami itt.
Ha irónia ha nem sajnos sok olyan van az országban aki komolyan gondolná!
Milyen érdekes is lenne egy lényegében ellenőrizetlenül kószáló galeri....
Az USA mióta is csinálja ezt? Sportlövészetet csinálnak a mexikói határon. Ezt persze mindenki lesz*rja. Azoknak nem mer pampogni az EU, hogy ugyan már, mi az a kerítés?
Mondjuk, a főnökuruknak elég kevesen szólnak be nyíltan, nemde? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!