Fideszesek! Miért szeretotek a Fideszt?
Ha:
-Milliárdok tűnnek el azzal az indokkal,hogy elveszik a közvagyon jellege.
-Nőtt az államadósság.
-Ha az egészségügy szörnyű állapotban van,rengeteg kórházzal együtt,és az orvosok alul vannak fizetve,és valakinek éveket kell várni egy műtétre.
-Az oktatásban mind a tanárok mind a diákok teljesítménye romlik,a tankönyvek hibásak.
-A parlamentben 8 általánost végzett képviselőik vannak
-Csődbement a Malév,a budapesti vidámpark,és rengeteg más cég a kormányzásuk alatt.
-milliárdokat költenek plakátkampányokra.
-Orbán a függöny mögé bújik a parlamentben,hogy ne kelljen válaszolnia a kérdésekre
-300 forint fölé ment az euró mikor korábban azt momdta,hogy az a miniszterelnök,akinek a kormányzása alatt 300 fölé megy az euró az nem tud kormányozni és le kell mondania.
-látványosan több adó van.
-minden felújítás nagyrészt EUs pénzből van
-Viktor szülőfalujába milliárdokból stadion épül a háza mellé ahova többen elférnek mint a falu lakossága.
és valaki még legyen szíves továbbsorolni ezeket
Na de komolyan kíváncsi vagyok mert nem értem.
Válaszolhatnék tapasztalatból?
Az elmúlt hetekben volt alkalmam erről vitatkozni többször is, és arra jutottam hogy:
-azt állítják egyes fideszesekhogy jól élünk....de nem tudja megindokolni.
-azt hiszi hogy a mi érdekünkben zajlanak azok amiket felsoroltál.
-ennyi év után se tud mást csak az MSZP-re mutogatni. (Orbán=isten, Gyurcsány=sátán).
Magyarul:
Hiába kérdezel nem érdekli sokminden csak az hogx a Fidesz mindent értünk tesz. De sok sikert...:).
Az államadósság nem most nőtt meg. 2004-ben 8.095,8 milliárd Ft volt a hitelünk forintban, és 2.919,2 milliárd Ft devizában.
2009 januárjában már ugyanez a szám már 11.238,6 milliárd forint, és 7.649,5(!!) forint. Azaz közel duplájára, majdnem 20 ezer milliárd forintra nőtt. És azután is folyamatosan emelkedett.
Jelenleg (2016,05.31.) Magyarország államadóssága összesen: 25.020,27 milliárd forint.
Azaz elenyészően emelkedett az elmúlt hat évben, mondhatni, stagnál.
Az államadósság pont nem az a pont, ahol az ellenzéki oldalról megfogalmazódó kérdések okos húzást jelentenének. Ez tehát gyorsan kiütésre kerül az érvek közül, amikor valaki ezt használja fel "támadásként".
Nőtt az államadósság? Igen. 200%-kal, mint a korábbi két ciklusban? Nem.
A Malév, a vidámpark csődje nem egy-két éves folyamat eredménye volt. (A Malév 2012 legelején, a vidámpark 2013 őszén zárt be.)
A "8 általánost végzett képviselők" többesszámát illetően kérdés merül fel bennem, én Wittner Máriáról tudok. Illetve emlékszel a "nyakkitörős" diplomakeresésre egy volt kormányfő esetén?
A kórházak több éves várólistái akár fontos műtétek esetén sem újkeletű dolog. Így volt ez tíz éve is, sőt, én emlékszem még arra, amikor 2008-2009 környékén a nővérek hiányából átkötözetlen sebekkel ültették ki a nem megfelelő számú kórházi ágy miatt a váróterembe(!) a betegeket.
EU-s pénzek korábban is voltak (2004 óta vagyunk EU-tagok), csak látható eredményük nem. Illetve mégis, például az ilyen:
Nem azt mondom, hogy minden a helyén van, és rendben megy. De ez, amit leírtál, egy szemellenzős megfogalmazás. Propagandaröplap, egy politikai aktivista hevülete, és pont ennyire komolyanvehető, vagy ennyire ésszerű dobálózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!