Miért utálja sok magyar a franciákat és Franciaországot?
A Trianoni Békeszerződésben nem volt nagyobb szerepük, mint a többi győztes államnak, csak éppen francia területen lett aláírva.
A mai nemzedék jóformán azt sem tudja, mi fán terem ez a szerződés.
Ezzelaz erővel a franciák is haragudhatnának a magyarokra a pénzhamísítási botrány miatt, a németekkel való szoros együttműködés miatt, de nem teszik.
A mai nemzedéknek ezekez már semmi köze.
Miért divat mégis Magyarországon mindent leszólni, becsmérelni, ami francia?
Nem "csak hiszem".
Évtizedek óta élek Franciaországban, jóformán minden részében megfordultam.
A magyarok jó része MINDENKIT utál, függetlenül attól, hogy van-e rá ok.
A Trianon/Franciaország tipikusan ilyen, sok embernek addig ér az esze, hogy Trianon=Franciaország és ez ok arra, hoyg gyülölködjenek.
Az értelmesebbek nem utálnak másokat ilyen alapon, de sajnos MO-on ök vannak kisebbségben, vagy legalább is nekik kisebb a hangjuk.
Én csak a francia nemzet szürkés és "művészetbeli emos" stílusát nem bírom ,egyáltalán nem. Annyira elszomorít.
Egyébként meg semmi gondom Franciaországgal. Én nem utálok egyetlen egy népet sem.
Mondjuk én javarészt nem-magyar származású vagyok és van bennem francia is.
Honnan veszem?
Elég körülnézni ezen az oldalon: mindent, ami francia vagy a franciákkal kapcsolatos, leszólnak, elvből lepocskondiáznak, akinek meg más a véleménye, lepontozzák.
De jó, mondjuk, hogy ez az oldal nem mérvadó.
Foglalkozásommal kapcsolatban évente többször is Magyarországra jövök, itt is látok-hallok eleget.
Tisztelet a kivételnek.
Nem értem.
Mi bajod van a francia művészettel? Egyetlen zenei stílust emelsz ki az egyik, művészetekben leggazdagabb ország "stílusából"?
5-ös vagyok:
Nem az ,csak nekem olyan szomorú. Legalábbis a filmek ,persze nem fedi a valóságot. De úgy amúgy meg szomorú. Emiatt nem tetszik az ország légköre.
De ezt az országra értem és nem magára a francia népre.
Mert a Magyarok imádnak a múltban élni és gyűlölködni.
Aztán, amikor ezt megmondod nekik, akkor megsértődnek rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!