Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz hozzá, hogy a...

Mit szólsz hozzá, hogy a "nagy demográfiai javulás", ami most épp stagnál, jellemzően az alacsony iskolai végzettségűeknek köszönhető?

Figyelt kérdés

[link]


Mégsem olyan sikeres a kormány családpolitikája?


2018. nov. 7. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Valahogy éreztem.

Okos ember nem igazán vállal ide gyereket.

2018. nov. 7. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

#1

Te mégis mit vársz, mi lesz ebben az országban 2040-re?

Csak mert úgy látom, hogy nektek a Kádár-rendszer lenne a tökéletes nemzeti pántlikával átkötözve és egy nagy kereszttel beleállítva.

Tényleg ennek kell Magyarország jövőjének lennie?

2018. nov. 7. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

1. Nincs a kormánynak családpolitikája. Csak szövege.

2. Mindenkinek "köszönhető". Akinek van képessége, tudása, szeretné hasznosítani, de ha gyereket nevel, a kettő nem megy, csak ha van infrastruktúra. De nincs. Akinek meg alacsony a végzettsége, függő viszonyban van és kizsigerelik, ő akkor se tudná felnevelni, ha akarná.

3. Meg kellene érteni, a családpolitika lényege, hogy nem naponta változtatjuk a törvényi környezetet. Bármelyiket. Mert az mind kihat a családok életére. Értelmes ember tudja, egy gyerek felnevelése a fél élete. Ha ezt nem tudja tervezni, mert folyamatosan beleavatkoznak, akkor feltételek hiányában nem fog gyereket vállalni.

4. Tulajdonképpen ez mindegy is. Amíg a társadalom fel nem ismeri, hogy saját kezébe kell vennie életét, addig senkiháziak bármit tönkre tehetnek.

2018. nov. 7. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
13%

"Te mégis mit vársz, mi lesz ebben az országban 2040-re?"


Ki fogunk lépni az EU-ból és a NATO-ból, és szövetkezni fogunk Kínával.


Kína egy helyi Marshall-segély féleséggel felfejleszti az országot, és felujítja a vasútvonalat Budapesttől az athéni kikötőig, ami Európa fő kínai tulajdonban lévő kikötője.


Az oroszokkal is együttműködve felújítjuk a Transz-Szibériai Vasútvonalat, ezáltal létrehozva egy úgynevezett "Új Selyemutat."


Hogy 2040-re mi lesz országban, igen valamilyen szinten "Kádár-rendszer" lesz, vagyis az államnak lesz valamilyen szociális programja, de sokkal fontosabb lesz a szabadpiaci kapcsolatunk a fejlett országokkal.


Budapesten felhőkarcolók lesznek és az országot 300-zal menő szupervonatok szelik. Lesznek robotok és mi is beszállunk a mikroelektronika gyártásába.


A legtöbb ember ateista, konfucianista, vagy nem túl vallásosan keresztény lesz, elsősorban katolikus, az iszlám meg a neoprotestáns szekták be lesznek tiltva.


Újra lesznek magyar űrhajósok akik részt vesznek a kínai űrprogramban, nem kétlem, hogy 2040-re fog magyar ember a Marsra lépni.


Este bekapcsoljuk a magyar-kínai gyártmányú hologramos tévét és röhögve nézzük 3D-ben ahogy eközben az USÁ-ban anarchia tört ki az SJW-k meg a sok bevándorló söpredék miatt, Nyugat-Európában meg sorra alakulnak meg a Sária-törvénnyel működő kalifátusok, és ott nem tévé meg robotgyárak lesznek hanem teveistállók meg rabszolgapiacok.


Persze hozzánk egy musztafa se jut be, mert az osztrák határon Vasfüggöny lesz és ha látjuk hogy jön egy robbanó övvel a derekán akkor legéppuskázzuk.

2018. nov. 7. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Ők eddig is szaporodtak, ezután is szapordni fognak tök mindegy mit csinál a kormány. A jelenlegi támogatások jelentős részét egyébként sem tudják igénybe venni.

Aki meg nem fidesz fun az elgondolkozik azon, hogy hogyan változnak a törvények Magyaroszágon. Ma még van támogatás holnap már nincs. A gyereknek akkor is enni kell adni ha holnap valamelyik fideszes atyafi kitalál valamit és holnapután megszavazza a parlament.

2018. nov. 7. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
91%

1-es, akármennyire is dicsőíted a 8 általánost végzett segéd- és közmunkásokat, nem ők azok, akik egy országot fellendíthetnek. A tudás és az abból fakadó innováció, magas hozzáadott érték az amivel előre juthatunk. Láttál már olyan csirkefarmot ahova egész Európából jelentkeznek dolgozók? És olyan informatikai céget? Na, látod!

Az utópisztikus Kinás-Oroszos víziód is egy vicc. Majd Kína meg Oroszország a nagy semmiért cserébe ideönti a rengeteg pénzt szerinted? És mennyivel lesz az más mint az EU? Akik szintén ideburitották az eurómilliárdokat, és semmit nem sikerült kezdenünk vele.

2018. nov. 7. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
34%

Kínai és Oroszország olyan országok voltak, akiknek nem volt tőkéjük, aztán mégis nemzetközileg meghatározóvá tudtak válni.


Ezzel szemben mi a nyugat minden "jó tanácsát" kritikátlanul megfogadva csatlakoztunk a létező összes szabad kereskedelmi övezethez, beengedtünk minden tőkét, elinfláltuk a béreket. Majd egyszer csak elkezdett ez a rendszer úgy nagyjából az ezredfordulón hanyatlani, és az eredmények hiányának palástolására elkezdtük felvenni gigahiteleket.

Szóval mi is volt nekünk olyan marha jó a nagy "nyugathoz tartozásban"?

Igaz, hogy jött tőke, de a profithoz semmi közünk nem volt, kína ezzel szemben meg tudta tartani.

2018. nov. 7. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
93%

Nincs ezen mit csodálkozni.

Az alacsony iskolai végzettségűeknél gyakori a sok gyerek.

Már a 2 gyerek is,ami általános volt az is inkább az alacsonyabb rétegekre értendő.


Én 30 éves vagyok,gimnáziumi osztályból kb az osztályom 60%-70%-ának nincs gyereke,a többieknek van 1,az is most született vagy most fog születni,akik nem mentek egyetemre,az kb 30 fős osztályból 3-4 ember,na nekik van 2 gyerek maximum.


Ahol még sok gyerek van,az a felsőtízezer,ahol az adókedvezmény meg az állami támogatások miatt esetleg még bevállaltak a 2 gyerek mellé egy 3-at,csak ezeknek a gyerekei nem igen lesznek a munkaerőpiac meghatározó részei,hanem majd ők lesznek a vállalat tulajdonosok,tehát a munkaerőhiányt nem ők fogják orvosolni.

2018. nov. 7. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!