Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon „miért” eladhatatlanok...

Vajon „miért” eladhatatlanok a magyar mezőgazdaság rossz minőségű termékei?

Figyelt kérdés

Mai hír, hogy százezer tonna eladhatatlan alma rohad szét a raktárakban, tegnap pedig az derült ki, hogy már minőségi hagymát sem tudunk termelni (a pici Hollandia 20-szor több hagymát termel, és el is adja). A hagymát termesztő területek nagysága megfeleződött az elmúlt négy évben... Gratulálok!


Mikor jönnek már rá, hogy csak és kizárólag minőségi termékekkel tudunk kilépni a világpiacra?


2019. márc. 20. 07:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A minőség megtermeléséhez pénz is kell meg haszon a terméken, amiből a gazda tudja finanszírozni a minőségi áru Drágább termelési költségeit.


Erre tavaly mi volt. Még 20 Forintot se akartak adni az almáért.

Szedési költség 10 Forint, tárolási költség 20 forint kilónként. És akkor még nem beszéltünk más termelési költségekről meg azért a termelő a családját is szeretné eltartani az almából. Mi meg a múlt éveknek ennek fejében hozzuk be a Lengyel almàkat.


Hagyma ágazatot tönkretették az 5x jobban agyontámogatott holland hagymával. A gasztronómiailag sokkal jobb és minőségibb magyar kétéves hagymát visszaszorította a holland olcsó hagyma.


Hogy lépnénk így ki a világpiacra, ha a saját piacainkon belül is kidúrják a termelőket?


Viszont a magyar "bio" marha és malmi gabonafèl piaca virágzik külföld felé. Csak érdekes mód hozzánk csak a rossz minőség jut.

2019. ápr. 2. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!