Minek szavaznak az MSZP-re a baloldaliak ha ott van az LMP?
Az MSZP lejáratódott. Korrupciós,sikkasztásos ügyeiket a mai napig tárgyalják a bíróságok. Ráadásul 1 hiteles gazdasági szakember nincs köztük. Mert a 8 éves kormányzásuk vége gazdasági válság és majdnem államcsőd(amit csak az IMF hitellel és a Bajnais megszorításokkal sikerült elkerülni) lett.
Szóval egy kalap sz.r volt a mostani minőségi kormányzáshoz képest.
De itt van az LMP. Teljesen tisztességes politikusokkal és egy jó kormányprogrammal. Kérdés hogy sok balos miért szavaz még mindig a szocikra meg gyurcsányra amikor itt vannak ők.
Szerintem az MSZP-sek(meg talán mások is)azt gondolják az LMP-ről hogy az olyan..."b*zieszdéesesutódbanda".
Én nem vagyok MSZP-s és bár nem vettem a fáradságot hogy utána nézzek de a képernyőről valahogy ez jön le legalábbis számomra az LMP-ről.
Lehet hogy nincs így!
De mégse veszem a fáradságot hogy megcáfoljam a benyomásaimat...
A mostani kormányzás, minden csak nem minőségi. Azon felül a Fideszben sokkal több a korrupció, mint 25 év alatt bármelyik kormányban. Csak az Ügyészség a kezükben van, és nem engedik Bíróság elé vinni. Lásd a nemrég kipattan Rogán ügyet, amiről nagy a csend.
A jelenlegi kormányzásnál még a 8 év is különb volt. Arról, hogy válság volt, nem az MSZP tehet. Bajnai viszont jól kezelte a válságot, amit még Orbán is elismert. Csak mostanára már mást mond. Az államadósságunk az egekben, a Ft árfolyama szintén, csak idő kérdése, hogy elkerüljük-e a csődöt.
Nem vagyok MSZP-s, de az LMP egy jellegtelen párt.
"Bajnai viszont jól kezelte a válságot, amit még Orbán is elismert."
Olyannyira kezelte jól a válságot, hogy az emberek felakasztották magukat miatta. Nem tudom miért nyomják ennyire ezt a kis búzát.
"Olyannyira kezelte jól a válságot, hogy az emberek felakasztották magukat miatta. Nem tudom miért nyomják ennyire ezt a kis búzát."
Nem tévedtél egy évtizedet? Mellesleg aki öngyilkos lesz annak komoly pszichológiai problémái vannak, hogy szépen fogalmazzak.
Végezetül pedig: a tényeket nem lehet megcáfolni.
"Olyannyira kezelte jól a válságot, hogy az emberek felakasztották magukat miatta."
- Gondolom, a libázásra utalsz. Erre már Bajnai reagált, és érdemes lenne mérlegelni. Egyébként a Fidesz miatt is sok ember lett öngyilkos.
Az LMP meg egy "kicsikét" hajlik a Fideszhez, az LMP-ből kiváló PM az, amelyik inkább baloldali, de a programjuk nagyon hasonlít az LMP-éhez, hiszen annak megalkotásában korábban közös szakemberek tagok és aktivisták vettek részt.
Nézd, elmondom nagyon nagy vonalakban mi a bajom az LMP-vel.
Az első: Buta példát mondok most, de ha meg akarod találni a hasonlóságot, megérted mire gondolok. Ha belegondolsz, borzasztó dolog az a világban, hogy Svájcban mindenki jól él, Afrikában pedig éhen halnak az emberek. De sajnos a világ nem úgy működik, hogy mi itt a GYK-n összeállunk, és megváltjuk a világot, és felszabadítjuk Észak Koreát.
Márpedig ők ezt próbálták sugallni, hogy mi majd felszámoljuk a korrupciót, mert Lehet Más a Politika, elvisszük a békét a közelkeletre, és elhozzuk a jólétet ebbe a szerencsétlen országba.
Ha megnézed, bekerültek a parlamentbe, hú, mi vagyunk az újak, a megváltás, azt tessék: Négy évig nem bírták ki egymást, mert szétszakadtak.
De mondok mást, ami még motoszkál bennem. A politizálás egy szakma, bármilyen hülyén hangzik is. Nézd meg a Jobbikot. Jöttek (nem a semmiből, de kábé) bekerültek. Majd a következő választásokon már második erőként gondoltak nagyon sokan rájuk, és a vidéki körzetekben a jelöltjük legyűrte az Összefogásét. Ez fejlődés. Vagy ott a DK. Megalakultak, mindenki röhögött rajtuk. Aztán kinőtték magukat annyira, hogy végül az MSZP bevette őket a közös buliba, mert már szavazatelszívóként gondoltak rájuk.
Bekerült az LMP, ez önmagában hatalmas teljesítmény egy friss párttól, ami újonnan alakult. Tudom, hogy 7%-al kb semmit nem lehet csinálni, de most, négy évvel később megint csak a bekerülésért tudtak küzdeni. Ez így az én szememben szarakodás, és komolytalanná teszi az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!