Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan lehetséges minden nyom...

Hogyan lehetséges minden nyom nélkül eltűnni örökre?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem akarok eltűnni, de láttam ezzel foglalkozó videót, ahol bemutattak eseteket, hogy XY eltűnt és máig nem találták meg.

Mutattak kamerafelvételeket, hogy azokon látták utoljára, utána egyszerűen hiába keresték őt, nem találták sehol sem, egyszerűen nyoma veszett. Érdekes de ijesztő is belegondolni.

De ez mégis hogy lehetséges?

Ha nem elrablásról van szó, akkor hogyan?

Hiszen ott a személyigazolvány, meg mindenféle irat. Ha új életet akarna máshol kezdeni, akkor ezek alapján egyből felismernék. Ha nincs személyije, akkor is nyilvántartásba veszik, ha új helyre költözik, mert ugye ez mindenhol kötelező. És ha nyilvántartásba veszik, akkor máris a nyomára bukkanhat a rendőrség.

Ha meg bemegy valami közeli vagy kicsit távolabbi erdőbe, és ne adj Isten éhen hal, akkor is meg kellett volna már találnia a rendőrségnek a holttestét. De van olyan személy aki 6 vagy 10 éve eltűnt, és a mai napig keresik a hozzátartozókkal az élen, még a médiában is szerepel az eset, hogy előkerítsék, és semmi nyoma az illetőnek, senki sem látta sehol, pedig gondolom bejelentették volna már, ha látta volna valaki. De ez mégis hogy lehetséges?

Hogy lehet nyomtalanul, kb örökre eltűnni úgy, hogy sehol sem "bukik le" az illető, és többet nem akadnak a nyomára? Főleg, hogy manapság minden be van kamerázva, még akkor is, ha sok kamera sz@r minőségű videó felvételt csinál.

Nektek mi a véleményetek?

Vagy ezeket a személyeket több mint valószínű, hogy elrabolták? Volt olyan német srác, aki Bulgáriában, Várnában tűnt el, kirohant a reptéri váróteremből, utoljára akkor látták, amikor a kamera mutatta, hogy befutott a reptér melletti erdőbe. És azóta senki sem látta sehol, és ennek már több éve. De hogyan??

2016. jún. 19. 16:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Az USA-ban nem nehéz eltűnni, ugyanis a keleti partvidék kivételével az ország többi területén nagyon alacsony a népsűrűség. Ez főleg a középső és a nyugati tagállamokra vonatkozik Kalifornia kivételével. Wyoming tagállam például tiszta erdős úgy, hogy kb fél millióan lakják, és Wyoming 3-szor nagyobb Magyarországnál. Így azért nem nehéz eltűnni. Nevada, Utah, Arizona és Colorado dettó ugyanez a kategória, megspékelve rengeteg heggyel, völggyel meg sivataggal.

Európában jóval nehezebb eltűnni, bár itt sem lehetetlen. Egyszerűen Európa jóval sűrűbben lakott terület, mint az USA, itt ha elhagysz gyalog egy települést, akkor nagy átlagban 20-30 perc után szinte biztos, hogy belebotlasz egy faluba, vagy egy másik városba, közöttük meg összefüggő erdősség nemigen van, max szántóföldekkel teletűzdelve.

Meg aztán nagyon sokan sajnos gyilkosság áldozatai lesznek, vagy elrabolják őket. Holttestet pedig nem nagy dolog eltüntetni sajnos.

2016. jún. 19. 17:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelő alvilági kapcsolatokkal nem megoldhatatlan az új személyazonosság megszerzése, a plasztikai sebészet is nagyon fejlett már, így új életet lehet kezdeni. Ha az eltűnt személy éhen hal egy erdőben, elhordhatják maradéktalanul az állatok, és akkor tényleg soha nem találja meg senki. De szerintem az is elég lehet, ha valaki ujjat húz a maffiával, ebben az esetben sem marad nyoma.
2016. jún. 19. 18:13
 13/21 A kérdező kommentje:
Hát azért egy 20 éves lányról, vagy egy 25 éves egyetemista fiúról nehezen tudom elképzelni, hogy alvilági kapcsolatokkal vagy maffia kapcsolatokkal rendelkezik.
2016. jún. 19. 18:26
 14/21 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem félreértitek a kérdést. Itt most nem arról van szó, hogy el lehet e, mert nyilván simán, aki akar, letapos. Hanem mikor tényleg egy 21 éves srác, mondjuk az államvizsga előtt tűnik el úgy, hogy nyoma nincs.Tehát semmi logikus magyarázat nincs, ráadásul úgy, hogy komoly kapcsolatban élt, volt már állása stb.Itt valóban nagyon érdekes tud lenni, főleg hogy ez nem ritka, évente nagyon sokan tűnnek el, Magyarországon is több ezren évente.

A francia lány esete is elég durva volt, főleg ha lehet hinni a pletykáknak.

2016. jún. 19. 19:43
 15/21 anonim ***** válasza:
65%

"Hát azért egy 20 éves lányról, vagy egy 25 éves egyetemista fiúról nehezen tudom elképzelni, hogy alvilági kapcsolatokkal vagy maffia kapcsolatokkal rendelkezik."

Miért ne ? Valamelyik maffiafőnök csaja lett vagy csak elviszik szexrabszolgának

2016. jún. 19. 19:47
 16/21 anonim ***** válasza:
87%

Sok pénz kell hozzá.

Az USAból simán el lehet menni egy dél-amerikai országba

Ott meg lehet új személyazonosságot vásárolni és ennyi.

De ha valakit eltesznek lábalól és utána feloldják savban és kiöntik valahová azt sem látják többet

2016. jún. 26. 19:56
 17/21 anonim ***** válasza:
69%
Ez így édeskevés, utolsó. Ha kimész az USA-ba, ujjlenyomatot vesznek tőled, tehát hiába veszel új személyazonosságot, az arcfelismerő program segítségével megtalálnak, az ujjnyomod alapján pedig beazonosítanak.
2016. jún. 27. 08:18
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én egy olyan esetet olvastam, hogy Párizsban eltűnt egy francia lány. Először rablásra gyanakodtak, végül nem került elő.

Aztán ha jól tudom pár hétre, vagy hónapra rá megtalálták a lány holttestét, a lány pedig nem hagyta el Párizst. Kiderült, hogy részeg volt, és a buliból hazafele menet valahogy sikerült letévednie a katakombákba, és eltévedt. Nem talált ki, és meghalt. Borzalmas ebbe még belegondolni is.

Ebből kiindulva sok eltűnt személy szerintem biztos nem él már. A Bulgáriában eltűnt srác ha jól tudom mentálisan beteg volt, betegesen azt hitte, hogy üldözi valaki őt, és hogy az életére akarnak törni. Bár arra én is kíváncsi lennék, hogy hogy nem került elő, révén Bulgária sem annyira ritkán lakott terület, és a 20 milliós Románia sincs messze Várnától.

Az USA-ban nagyon sokan tűnnek el azért, hogy új életet kezdjenek, valaki még arcplasztikát is bevállal emiatt.

2016. aug. 8. 22:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy túléled e az eltűnésedet?

A 90es években ezt könnyen meg lehetett csinálni némi készpénz kérdése volt. Ma mondjuk el kell utazni egy 3. világbeli országba és ott az illetékeseknél új személyazonosságot kell vásárolni. Ha majd rögzítve lesznek a biometriai adatok akkor ezt sem lehet majd megtenni.

2016. aug. 24. 10:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Mint már korábban írták, Amerikában nem nagy szám.

Megszabadulsz mindentől, amivel lenyomozhatnak és két állammal odébb új személyazonosságot kérsz (feltéve, ha nem vagy már benne valamilyen adatbázisban pl. bűnügyi). Vagy kivonulsz a vadonba. Vannak jó nagy elhagyatott érintetlen helyek (pl. Út a vadonba című regény vagy film, nézd meg, nagy kedvenc). Afrika Ausztrália, Oroszország dettó.

Ha sok pénzed van veszel a világ másik felén egy szigetet és kész odaköltözöl.

Ázsiában jótékonyan elfed a tömeg. Jól lehet vegyülni. Mondjuk az iratok, ellenőrzések, számontartások, nyomozások nem tudom mennyire komolyak ott.

Európában nomádoskodni nem igazán lehet. (talán ha beköltözöl egy elhagyatott tanyára, vagy egy rothadozó ipari építménybe, de az is csak ideiglenes megoldás. Esetleg új személyi iratok és folyamatosan bujkálsz vagy elhagyod a kontinenst.

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Nagyban függ a belső motivációtól. Bujkálni akarsz mert üldöznek vagy csak kivonulni a társadalomból, mert eleged van belőle (lsd. Chris McCandless az Út a vadonba-ban). Illetve attól, hogy, az országon/kontinensen belül vagy kívül akarsz eltűnni.

2016. aug. 24. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!