Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Átszűrtem a frissen főzött...

Lillamaci kérdése:

Átszűrtem a frissen főzött barackpálinkát. A szűrőruhán halványkék, türkiszes nyom maradt. Mitől lehetséges ez?

Figyelt kérdés

#pálinka #pálinkafőzés #pálinkafőzési hibák
2014. júl. 31. 09:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen normális hogy kék színű.A réz miatt.Az első 5decit öntsd ki mert az mérgező, a többit pedig majd át kell főzni (tisztázni)
2014. júl. 31. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
A pálinka már le van tisztázva. Amit ön emlit, az az úgynevezett 'rézeleje', amit természetesen kiöntöttünk. Ez a pálesz már 1 hete üvegekben áll. Ezért nem értjük, hogy miért kékes-zöldes a szűrőruha!?
2014. júl. 31. 10:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajnos ez a szín akkor is réznyom. Valószínűleg helytelenül lett letisztázva, mérgező lehet.
2014. júl. 31. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ez sajnos valóban réz, újra le kell tisztázni, valószínűleg kevés előfőzet lett elvéve.


A következő pálinkára nézve tanácsként: pálinkafőző belsejét ki kellene takarítani, valószínűleg tele van kékeszöld lerakódással, amit lepárláskor az előfőzet szépen felold és belekerül a pálinkába.

2014. aug. 1. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaikat!
2014. aug. 1. 20:10

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!