Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szomszéd tehet valamit ha én...

Szomszéd tehet valamit ha én zavarom a hangos tevékenységeimmel a saját udvaromban hétköznap?

Figyelt kérdés

Zavarja őket.

most költöztek ide kb 2 hete.

van egy 1 éves kislányuk.

kb 1 hete szombati napon átjött az ürge szólni hogy ne motorozzak már az ablakuk alatt mert fél tőle a gyerekekük, a botonos részen ami távolabb van a házfaluktól arra motorozhatok az már nem zavarja őket, akkor abba is hagytam a motorozást amúgy is hétvégén nem szabad zavarni a szomszédokat. hát azóta csak a betonos részen motorozok kb napi fél órát össz vissz. erre most átjön megdörömböli a kaput, és ordít, leállítom a motort, azt ordítja hogy hagyjuk már abba azt a ku"@"va motorozást van egy 11 hónapos gyerekük, és nem bír aludni mert állandóan motorozunk. és hogy most akkor menjenek most már a rendőrségre vagy mi, hogy állandóan motorozunk...

mit tehetnek? bemennek a rendőrségre, hétköznap van, ilyenkor reggel 6-tól este 10 óráig azt csinálok a saját portámon amit akarok nem? hétvégén nem szabad zavarni, de hétfő van, és egész nap motorozhatok, vagy flexelhetek, vagy körfűrésszel vághatom a fát az ablakuk alatt is. igaz?

na most amiért én még főleg le sza.rom a pofájukat, az az hogy ezt a hézat az egyik rokonuk ajánlotta fel nekik hogy költözzenek ide mert üresen áll. az öreg aki odaadta a házat, az nkünk már rengeteg kárt csinált, máskor volt egy bodzafánk az udvarban, már alig vártunk hogy lehessen csinálni üdítőt, átjött hogy rendbe tegye a házmögét, az öreg, és mikor nem voltunk kint kivágta a fát, jólvan ez nem nagy érték, de nekünk rosszul esett. akkor eltölrtek kb 10 éve egy zsír új palát.

akkor egyszer kint állt az autónk a kapunk előtt, és átjött a szomszéd hogy lefesti a házmögét, hát hozott egy permetezőt, aztán meszettel, elkezdte spriccelni a házfalát, na most erről azt kell tudni, hogy a kerítés és a kapunk felett a szél kihordta a meszetet, és mikor indult haza a szomszéd akkor kinyitotta a kapunkat, és meglátta hogy az ezüst autóból fehér lett. az autó ekkor volt fél éves, újonnan vettük, opel astra G autót, szólt nekem hogy nézzem meg, hát az egész tiszta fehér volt, a szélvédők meg minden az ég világon minden, még a kerekei is. bejöttem vízé, mire megengedtem a vízet meg szivacsot, meg stb. akkorra az egészet ő tenyérrel át törölgette, na szóval összemaszatolta az egészet, és tiszta karc lett az egész. 20-szor kellett megmosni kb mire visszakapta a színét, de a meszet úgy megmarta hogy még a mai napig is ha megmosom az autót akkor kifehéredik. ez már 5 éve volt.

van két ablak a házon ami átnéz az udvarunkba, egyáltalán nem szabályos, az egyik az egy ilyen kicsi ablak, a kamrának egy kicsi ablaka, azon van egy kicsi szúnyogháló, tehát átlátni rajta, azt már nem tudom hogy az mikor került oda meg stb. vagy hogy az ott is volt e azt nem tudom, anyámék mikor megvették ezt a házat több mint 20 évvel ezelőtt akkor még nem a permetelős öregé volt ez a ház, aztán megvette a permetelős a házat, kb 15 éve egyszer hazaértek a faterék, és már be volt állítva egy ablak, az egyik szobára, ami átnéz hozzánk, amit erről tudni kell, ez így nem szabályos, eleve meg kell minket kérdezni hogy bele egyezünk e, aztán írásos szerződés, és még akkor is csak olyan ablak üveget lehet beletenni amin se ki se be nem látni. hát ezen sima üveg van, ki-be látni rajta.

kb ennyi. válaszoljátok meg hogy szerintetek, hogy vannak most a törvények. jó most arról az új lakók nem tehetnek, hogy az öregapjuk vagy akárkijük milyen károkat csináltak nekünk, de akkor is tudhatnának róla.

és ha gondlunk egyet akkor megmondhatjuk nekik hogy jó akkor rögtön csinálják be mind a két ablakot? mert ha igen, akkor megmondanám neki hogy csinálaj be és nem fog zavaróan bemenni a hang és kész

én most azért nem fogok lemondani a hobbimról, hogy bírjon aludni a kislánya...

egyébként is eleget tettem a férje kérésének, nem mentem az ablakuk alatt, kb 10 méterre motoroztam le fel az ablakuktól, a motor még be sem melegedett, 3 ezres fordulatig húztam neki ma, és egyszer csak dörömböl és üvölt, de még csak ilyen 3-4 perce motoroztam....

szerintetek?

a többi meg még, hogy nekünk meg nekik szembe nem lakik senki, ezért fater a fa ágakat leszokta kicsit metszeni, meg a gazat lenyírni és ott szoktunk megállni az autónkal, erre többször is érkezünk haza és elvan foglalva a parkolónk, többször is ha nem áll ott az autónk akkor rögtön odaállnak. igaz az közterület, de nekik sem tartana tovább ő előttük megcsinálni a helyet, és megbírnának állni.

tegnap egész délután vágta az udvarukba a füvet, az nem zavarja kölköt? mert tegnap délután betegen én sem bírtam ám aludni a fűnyírástól. és az vasárnap volt!

a kutyájuk mióta ideköltöztek folyamatosan nyavicskol, napközben folyamatosan, de eléggé rászokott zendíteni éjszaka is.

múlthét előtti szombaton meg negyed nap láncfűrésszel vágta a fát, az nem zavarja a lányukat? mert akkor ennyi erővel engem is zavar hogy hétvégén láncfűrésszel zörögek. és a láncfűrésznek 8-9-10 ezres fordulaton vagy nem tudom mekkora fordulata van, de 100-szor nagyobb hangja van mint az én mz-mnek 8 ezres fordulaton, és én csak 3 ezerig pörgettem.

2014. máj. 12. 13:01
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
82%
Hát elég nagy féreg vagy hogy a saját szórakozásod miatt nem hagysz aludni egy csecsemőt. Nekem is van motoros ismerősöm egy se bőgeti az udvarában. Kimennek krosszozni a zöldbe. Az élvezeti érték is nagyobb. Hány éves vagy egyáltalán, szüleid nem szólnak hogy ne zavarj másokat?
2014. máj. 12. 13:05
 2/39 anonim ***** válasza:
95%
Ha heti 1-2 alkalomról van szó akkor túlreagálják de ha minden nap csinálod akkor tényleg zavaró egyébként azt hiszem feljelenthetnek bár ebben nem vagyok teljesen biztos az biztos hogy este feljelenthetnek napközben már kérdéses.
2014. máj. 12. 13:06
 3/39 A kérdező kommentje:

nem minden nap, a 7 napból 3 esetleg 4 alkalommal hallhatják, de nem bőgetem, meg kicsi fordulaton megyek csak vele tesztköröket, tehát nem ez a fő motorozásom, itt az udvarban csak állítgatom,

11 órakor meg nem kell aludnia a csecsemőnek sem. nem kell állandóan aludni, aki sokat alszik keveset él.

egyébként is eleget tettem a srác kérésére, mert azt mondta hogy ne az ablak alatt motorozzak, hát nem is motoroztam azóta az ablak alatt...

fater akar menni délután a motorjával, sport dob van rajta, majd netán nem melegítheti be mert alszik a csecsemő hűha... még a végén félni kell attól kihívják a rendőröket, mert hétköznap napközben délelőtt zajongok egy kicsit a saját portámon.

de ha befalaznák az ablakokat akkor már nem is lenne nekik vészes hallgatni, hogy megyek vele pár tesztkört...

2014. máj. 12. 13:11
 4/39 A kérdező kommentje:

engem pl egyáltalán nem zavar a többi szomszéd, mi se szólunk nekik semmit, és ők sem szólnak, üvölt néha a zene, tihl, fűkasza vasárnap is, meg stb. nem zavar.

de az már zavar hogy itt ugatnak miközben ők is szoktak zavarni minket...

2014. máj. 12. 13:12
 5/39 A kérdező kommentje:
ja meg a nyüszítő kutyájuktól hogyhogy bírnak aludni?
2014. máj. 12. 13:12
 6/39 anonim ***** válasza:
97%
Az új trv szerint simán feljelenthetnek, mert már nincs az este 10-reggel 6-ig határ, a nap bármely szakaszában tilos mások nyugalmát hangoskodással zavarni. Menj inkább a zöldbe, ahol nem zavarsz senkit, ott motorozz!
2014. máj. 12. 13:19
 7/39 anonim ***** válasza:
87%

"11 órakor meg nem kell aludnia a csecsemőnek sem. nem kell állandóan aludni, aki sokat alszik keveset él."

Elég nagy féreg lehetsz hogy ezt képes voltál kijelenteni. Vagy te napi 6 órát aludtál egy évesen? Lópisztolyt, egész nap vagy aludtál vagy édesanyád mellét szoptad.

2014. máj. 12. 13:23
 8/39 A kérdező kommentje:

hát de délelőtt 11 órakor aludni? há akkor kel fel, aztán majd alszik délután. meg egész éjszaka.

de senki másnak nem mernek szólni csak nekünk. a túloldali szomszédukban egy németjuhász szerűségű kutya, úgy ugat hogy 150 méterre elhallatszik könnyedén, attól hogyhogy tud aludni? vagy annak miért nem szólnak?

2014. máj. 12. 13:28
 9/39 anonim ***** válasza:
84%
Hát te biztos nem aludtál eleget, mert alvás közben fejlődik az agy. De ezt kívánom neked is, ha majd gyereked lesz, a hót paraszt szomszéd ne hagyja aludni. Kíváncsi leszek mit fogsz tenni.
2014. máj. 12. 13:30
 10/39 Őszödi Ferenc ***** válasza:
84%

1. Feljelenthet, mert tevékenységeddel zavarod a nyugalmát.

2. Paraszt vagy, ha nem vagy tekintettel egy 11 hónapos picire.

3. Mégis milyen élvezeti értéke van annak, ha valaki a saját udvarán motorozik?

4. A fordulatszámnak mi köze van a zaj mértékéhez? Mellesleg a láncfűrész használata adott esetben indokolt, érthető, a te ricsajkodásod már kevésbé.

2014. máj. 12. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!