Mennyire igazságos az, hogy az is szavazhat aki nem ad az államkasszába, hanem csak kivesz belőle?
most kire gondolsz? ha a diákokra meg a nyugdíjasokra,akkor hülyeség a gondolatod, hiszen ők vagy adtak bele,vagy fognak bele adni.
ha a cigányokra gondolsz,azokra a típusokra,akik sosem dolgoztak csak élősködnek.. hát ott megértem a kérdésedet. tényleg ne az döntse már el a jövőnket, aki sosem dolgozott és nem is fog. mert úgyis az olyanra szavaznak, akik hagyják ,hogy ezt az életmódot folytassák
Ez még hagyján, de én egy minimális értelmi cenzust tuti bevezetnék. Lenne három tök egyszerű kérdés a szavazólapon és csak annak a szavazata számítana, aki mindháromra jól felel. Példa:
1. kérdés: mennyi 4+5*2? (14)
2. kérdés: ki a jelenlegi államfő? (Áder János)
3. kérdés: India melyik kontinensen található? (Ázsia)
Hidd el, ezzel szerintem a választók könnyen megvezethető, legidiótább 30%-a ki is esne.
Teljesen igazságos. A választások nemcsak, sőt elsősorban nem arról szólnak, hogy hogyan osszák el az adónkat.
Miért akarja minden nap valaki korlátozni a választójogot, amiért őseink életüket adták? Minden ilyen intézkedés kizár egy csoportot a döntéshozatalból, ami egy másik csoport egyeduralmához vezet, abból meg társadalmi feszültség és polgárháború lesz idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!