Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Én öröklök vagy nem? (tobbi lent)

Ucantseeme kérdése:

Én öröklök vagy nem? (tobbi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok szoval az a helyzet hogy édesapam elhunyt es az o szulei(nekem nagymama/nagy papa) elhunynak akkor engem illet orokosodes ha ha nekik meg van egy lanyuk? En meg kapom a apai (egy gyerek) részt a hagyatekbol vagy mind a edesapam testveret illeti es nekem semmi kozom hozza

( remelem erthetoen fogalmaztam nem nagyon ertek az ilyen jogokhoz meg torvenyekhez) :-)

2016. júl. 4. 20:55
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Édesapád "részét" te öröklöd.
2016. júl. 4. 21:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem fogalmaztál túl érthetően, de azért sikerült kihámozni a lényeget...

Természetesen te örökölsz. (És az esetleges testvéreid.)

A törvényes öröklés rendje szerint elsősorban az örökhagyó leszármazottai örökölnek egymás között fejenként egyenlő arányban.

Ezen kívül, ha volt édesapádnak házastársa, akkor őt is megilleti egy gyermekrész (kivéve az általuk közösen lakott ingatlanon, mert azon holtig tartó haszonélvezeti joga lesz).

2016. júl. 4. 21:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt nem az a kérdés, hogy a kérdező a saját apja után örököl-e, hanem nagyszülei után, ha apja előbb meghal.

A válasz igen. Ha vagy te, meg van a nagynénéd, és senki más, akkor te a nagyszüleid örökségének felét fogod megkapni, ami alapesetben apádé lett volna.

2016. júl. 4. 21:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Na, akkor mégsem sikerült kibogoznom ezt a zagyvaságot. :D
2016. júl. 4. 21:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) elég gyenge egy megfogalmazás volt részemről ezt aláirom
2016. júl. 5. 04:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!