Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szenteste elhurcolták a...

Szenteste elhurcolták a barátnőmet a rendőrök, hogy tudhatnánk meg minél előbb, hogy konkrétan miért?

Figyelt kérdés

21 óra fele dörömböltek az ajtón és ahogy apám kinyitotta, berontottak, közölték, hogy XY ellen aki a párom, elfogadóparancs van érvényben, mert nem jelent meg december 10-én a gyanúsítotti kihallgatáson. Kérdeztük, mégis mi a fene ez, Ő amúgy is Erasmus program keretében külföldön volt, és csak karácsonyra jött haza, de nem mondtak semmit, csak annyit, hogy a 2013-as súlyos bűncselekményben mint társtettes megalapozottan gyanúsítható, és ha ellenszegülünk minket is be fognak vinni, és lefoglalják a gépünket amin úgy is találnak majd illegális dolgokat.Ezt mégis HOGYAN? Csak úgy tudtommal nem jöhetnek be magánlakásra a rendőrök. ÉS szenteste? Bevitték, mi nem mehettünk, és azóta sem mondanak semmit telefonban, utána hiába mentünk el a megyei rfk-ra, ott sem tudtunk meg semmit! Ilyen Magyarországon a jogbiztonság? Ezt a kisemberrel csak úgy megtehetik???


Én nem tudok semmit a 2013-as ügyről, csak annyit mondott még pár éve, hogy az utcán megtámadta őket 3 kisebbségi mikor egy akkori barátnőjével mentek haza, de jól helyben hagyták őket, mindketten évekig jártak küzdősportra. Azóta ebből semmi sem volt, és most se tudni, hogy erről van-e szó! Ez amúgy is jogos önvédelem.


Mára már osztom egy jobbik-tag ismerősöm véleményét: ezek a hatalom kutyái, nem rendőrök.


Mindenkitől elnézést a kiakadásomért!

Azt talán még érdemes megemlítenem, hogy nyáron felvettek egy olyan munkahelyre, ahol vállalni kellett a C típusú átvilágítást, lehet, hogy ennek a keretében találtak valamit? De én nem kaptam SEMMI értesítést, mai napig munkaviszonyban vagyok!2017. dec. 25. 10:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%

Valószínű arról lehet szó mikor megvédték magukat a kisebbségiek ellen. De a vége úgyis az lesz ami a tévében volt amikor egy nő kocsival fellökött egy motorost mert az kikapta az anyósüléséről a táskáját. Őt is felmentették. Vagyis az ország talán nem süllyed annyira le hogy a gazembereket védi a jogos védelmet meg elítéli. Én a helyetekben keresnék egy sztárügyvédet és a meghurcoltatásért olyan kártérítési pert indítanák hogy a világ megemlegesse. Aztán majd nem néznek csúnyán többé a jogos önvédelmekre. Jogos önvédelem esetén maximum csak tanúként történő kihallgatás lehetne és persze nem Szent Este.

Ahogy az sem semmi hogy a rendőr a bokorból les a gyorshajtókra mint valami bűnöző, ahelyett hogy például azokat kapná el akik időseket kirabolnak.

2017. dec. 25. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

"Csak úgy tudtommal nem jöhetnek be magánlakásra a rendőrök."Rosszul tudod.


Bemehetnek és be is kell menniük, a elfogatóparancsnak szereznek érvényt.


Nem vagy fél a büntetőeljárásban, ezért semmilyen jogaid nincsenek.


24 órán belül ki is kell hallgatniuk az előállítóstól számítva.


Ha gyanúsított lesz,72 óráig tarthatják bent bírói végzés nélkül, utána el kell engedni, ha nem lesz előzetes.


Ha nincs ok arra, hogy őrizetben tartsák, már a kihallgatása után elengedik.


Egyelőre ne parázz! Nincs miért. Most még.


Majd akkor, ha elrenedeli a nyomozási bíró az előzetest!

2017. dec. 25. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
83%
Meg kellett volna jelenni 10-én.
2017. dec. 25. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 hájaaa ***** válasza:
100%

A rendőr magánlakásba bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül nem léphet be, illetve nem hatolhat be, kivéve


segélyhívás esetén vagy öngyilkosság megakadályozása céljából;

bűncselekmény elkövetésének megakadályozása, megszakítása, vagy a bűncselekmény elkövetőjének vagy gyanúsítottjának elfogása és előállítása céljából;

közveszély, továbbá az életet vagy testi épséget fenyegető közvetlen veszély elhárítása, illetőleg az ilyen veszélyben lévők kimentése érdekében;

rendkívüli vagy tisztázatlan okból bekövetkezett halálesettel kapcsolatos intézkedés megtételére;

végrehajtási eljárás lefolytatása céljából, ha az abban való közreműködés - jogszabály alapján - a Rendőrség számára kötelező;

az elővezetés végrehajtása érdekében;

a szabálysértést felszólítás ellenére folytató személy előállítása céljából;

személy- és létesítménybiztosítási intézkedés végrehajtására;

ha ez előállítás a törvényben meghatározott egyéb okból szükséges.

A végrehajtási eljárásban a rendőr kirendelésének törvényességéért a végrehajtást elrendelő szerv vezetője a felelős. A birtokos távollétében történt behatolást követően - a végrehajtási eljárásban való közreműködés kivételével - a Rendőrség köteles a birtokost tájékoztatni, és a vagyonvédelem érdekében szükséges intézkedést megtenni. A magánlakásban való tartózkodás csak a feladat végrehajtásához szükséges ideig tarthat. A rendőr a feladata ellátása során - jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - beléphet a magánlakásnak nem minősülő egyéb helyre, és ott az intézmény rendjének lehetőség szerinti tiszteletben tartásával intézkedhet.

2017. dec. 25. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 árokpart ***** válasza:
82%
Valami komoly lehet ez ,mert törvény is előírja, hogy milyen esetben lehetséges ekkora erejű fellépés.(1998-as törvény) Mivel az Alkotmány kiemeli a család intézményét és ugye ez annak szent ünnepe sajnos ez nem valami kis dolog lesz. Biztos nem olyanról van szó, mint amilyent az első ír. Azért mentek Szenteste, mert biztosra kellett menniük ugyanis ez esetben a legvalószínűbb, hogy valaki otthon tartózkodik. A pár az közvetlen hozzátartozó így neked információt kellett volna kapnod az előállítás miértjéről. A nyomozást vezető ügyésztől tudhatod meg, hogy miért nem ez történt.
2017. dec. 25. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 árokpart ***** válasza:
100%
Egyébként ilyenkor határozottnak kell lenni és a gépetekhez meg semmi közük, hogy mi van rajta.
2017. dec. 25. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
95%

"Mivel az Alkotmány kiemeli a család intézményét és ugye ez annak szent ünnepe"


Ez nem ettől függ. Meg nem jelent gyanúsítottért mindig akkor mennek a rendőrök, amikor valószínűleg otthon van (hajnalban, ünnepekkor, családi eseménykor, pl. temetés, gyerekszületés). Ha nem tudott megjelenni 10-én, akkor ezt közölnie kellett volna a sünökkel, mert így persze, hogy kimennek érte. Szurkolok, hogy sikerüljön tisztázni magát, jól is néznénk ki, ha önvédelemért őt büntetnék meg... Bár nem értem, miért kellett ebben az ügyben négy éven át a tökét vakarni a rendőrségnek.


A C típusú átvilágításodnak ehhez semmi köze.

2017. dec. 25. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
39%

"Szurkolok, hogy sikerüljön tisztázni magát, jól is néznénk ki, ha önvédelemért őt büntetnék meg..."Hát pedig, ha az arányosság követelményeit nem tartották be, a túllépés feltételei meg nem állnak meg, akkor bizony van ilyen opció is!


De nem tudjuk mi történt.


Addig ez csak találgatás.

2017. dec. 26. 04:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

# 8


Az arányosság elvárása már megszűnt.

2017. dec. 26. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
92%
Tán meg kellett volna jelenni az idézésre
2017. dec. 26. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!