Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kérdések a fehérjékkel kapcsol...

Diavolino44 kérdése:

Kérdések a fehérjékkel kapcsolatban! Van ötletetek?

Figyelt kérdés

-Mi a különbség egy tojásfehérje és egy tejsavó fehérje között (a felszívódási időn kívül)

- A tejsavó és a kazein felszívódása között mennyi az időkülönbség?

- Biztos van egy szint ami után a (egyszerre) bevitt fehérje nem hasznosul vagy kb hány gr nál van az a pont ahol kezd visszaesni a hasznosulási rátája.


Bocsi de nem vagyok valami jó biokémiából. S nem találok rá értelmes magyarázatot sehol.


2011. júl. 28. 22:09
 1/4 escrogar ***** válasza:

1. gyakorlati szinten semmi.

2. a kazein 7 óra alatt ér el arra a szintre (egy közepesről lassan emelkedve), ahová a tejsavó szinte azonnal.

3. van egy állítólagos 30g-os étkezésenkénti határ, de ez elég masszív tesótudomány. nem sikerült kísérletnek bizonyítania még, viszont az intermittent fasting-technika elég csodásan a földbe döngöli...

2011. júl. 28. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Ha jól szűröm le akkor igazából a reggeli első turmixnak "javalott" tejsavó fehérjének lenni, a többi (legutolsót kivéve) mindegy.
2011. júl. 28. 23:09
 3/4 anonim ***** válasza:
de a porok mindig drágábbak mint a szilárd kajából a fehérje, csak kényelmi szempontból jobb, meg amikor muszáj, de ha meg lehet oldani szilárd kajából az a jobb
2011. júl. 29. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Valóban jobb a szilárd kaja, de olcsóbbnak nem mondható.
2011. júl. 29. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!