Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Edzés előtt melyik jobb a...

Edzés előtt melyik jobb a nyers tojás vagy a kisütött?

Figyelt kérdés
2011. nov. 14. 16:32
1 2
 1/16 dirtboy ***** válasza:
59%
a nyers tojást felejtsd el,az soha nem jó.
2011. nov. 14. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
Inkább edzés után egy tálca főtt tojás XD a sárgája nélkül :)
2011. nov. 14. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 Zakathol ***** válasza:
Nyers tojást nem eszünk!
2011. nov. 14. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim válasza:
48%

De még mennyire hogy eszünk nyers tojást!


A tojást alaposan meg kell mosni hypos vízben aztán azt leöblíteni róla.


Egy jó turmix házilag kb így néz ki:

- 2 tojás

- fél ek akác méz

- 1 ek szilva lekvár

- 1-2 ek zab korpa, és/vagy búzacsíra

- 2,8-as tej, amennyi kell hogy ne legyen túl sűrű


Edzés előtt minimum 45 perccel ne egyél semmit!

A jó edzés intenzív és 45 percig tart, de semmiképpen sem tovább mint 90 perc!


Edzés után mielőbb fontos a kalóriabevitel, ekkor jöhet a turmix :)


Másik fontos dolog, ébredés után röviddel enni kell, és át kell térned a napi 6-szori étkezésre, ami nem könnyű.

2011. nov. 17. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 Zakathol ***** válasza:

Ne legyél hlye...


"Lépjünk most túl egy pillanatra a szalmonella veszélyén. Ma már szerencsére elég korszerű fertőtlenítési eljárásokon esik át a tojás, mire a polcokra kerül. Megjegyzem, így sem 0% az esélye a dolognak, de tény, hogy nem ez a legfontosabb probléma. Mindenesetre azt azért gondold át, mielőtt legurítod a „tojásturmixot” hogy pár nap alatt elveszíteni hónapok kemény munkáját, na az nem valami szívderítő dolog.


A fontosabb problémát az avidin nevű enzim jelenti. Ez a tojáésfehérje egyik alkotóeleme, mely bár nem túl nagy mennyiségben található meg abban – kevesebb, mint 0,5%-át adja – hatása annál problémásabb.


Egyrészt, az avidin képes megkötni a biotint, ezzel megakadályozza annak felszívódását. Ebből kifolyólag vitaminhiányos állapotba kerülhetünk. Az avidin azonban hő hatására elveszti aktivitását, így főtt tojásfehérje esetében ezzel a veszéllyel nem kell számolnunk. Egy-nulla a főtt tojás javára.


Mi jöhet még? Hiszen egy „sima kis vitaminhiányt” még sajnos sokan figyelmen kívül hagynának, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja... Nos, a kellemetlenebb hír – legalábbis a mi szemszögünkből – hogy a tojásferhérje egy része nyers állapotban az emberi szervezet számára gyakorlatilag emészthetetlen, ezáltal haszontalan, sőt, megterhelő. A hő hatására ezek az emészthetetlen fehérjefrakciók denaturálódnak, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a tojásfehérje emészthetősége jelentősen, akár 40%-al is javulhat. Kettő-nulla a főtt tojás javára."

2011. nov. 17. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 Zakathol ***** válasza:
De még ha igazad is lenne...2 tojás...hagyjad már... :D Készítettél egy jó kis inzulinbombát, nulla fehérjével :D
2011. nov. 17. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim válasza:

szeletelj egy kis gombát. Üssfel 2 tojást. és süzsd meg .

ugyan is az állati és a növényi fehérje karcsúsít és izom növelő.

2011. nov. 17. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim válasza:
amúgy a nyers tojás jobb csak vannak veszélyi
2011. nov. 17. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim válasza:

Hello!


Mi tojástermeléssel foglalkozunk, és én is eddzek!

Úgyhogy megosztok veled 1-2 tényt. Talán tudok vele segíteni!


Először is a tojás semmiféle fertőtlenítésen/tisztításon nem esik át mielőtt a boltok polcaira kerül. Mert nem eshet! Tilos bármilyen módon tisztitanunk a tojást, mert mosás után drasztikusan lecsökken a szavatossági ideje.


Neked viszont felhasználás előtt kutya kötelességed megmosni! Akár nyersen eszed akár elkészíted!

Természetesen a hypót felejtsd el! Azzal wc-t szoktak tisztítani, nem élelmiszert!


Még egy jó tanács:Miután kettétőrted a tojást még mielőtt kiöntenéd a tálba nézd meg, hogy a sárgálya egyben van-e!

Ha nincs egyben, híg, folyós, akkor a tojás nem friss!

Nem biztos, hogy már romlott, de ne kockáztass, főleg ha nyersen eszed!

A másik a szag! A nyers tojás"belsőségnek" nem igen van szaga. Ezért érdemes megszagolni közelről, és ha érzel valami furcsát megint csak ne kockáztass!


Amit előttem írtak a vitaminhiányról az elméletben helyes! Viszont egy ember nem tud annyit megenni, hogy ténylegesen be is következzen! Ahhoz rengeteget kéne enned belőle.

Ami sokkal nagyobb veszélyforrás az a sárgája. Sok benne a koleszterin, és a telített zsírsav. De az sem számottevő 2 darabnál! Annál jóval többet is megehetsz. De mindenképpen körültekintően, mert a tojás "kényes" élelmiszer!

2011. nov. 21. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 dirtboy ***** válasza:

jó kis vita alakult ki a nyers és nem nyers tojásról.


még f aszfej koromban én is ittam nyersen napi 3-4 tojást,nem sokra rá hogy elkezdtem inni bélfertőzésem lett ami miatt olyan rosszul lettem hogy azt hittem meghalok.

1,5-napig nem bírtam enni semmit viszont ment a hasam /jó párosítás/,e mellé olyan fájdalmam volt a hasamban hogy katafam volt a fő táplálkozásom.

ez után kb.4 napig csak levest bírtam fogyasztani.

mire helyre jöttem teljesen,szilárd kajálás is beállt eltelt vagy 1,5 hét.

szóval nagyon megérte,sokat fejlődtem még nyomtam az ágyat és nem ettem.


ez az én nyers tojásos történetem,aztán hogy kérdező te bevállalod vagy sem azt dönts el te.

2011. nov. 21. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!