Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért gondolja a társadalom...

Miért gondolja a társadalom egy része azt, hogy a kerékpár a szegénység jele és kizárólag az autó szánalmas helyettesítője lehet?

Figyelt kérdés

Egyrészt, a kerékpározás kifejezetten drága. Az egy dolog, hogy megveszed a biciklit, ahol a belépő kategóriájú, már érdemi edzésre, túrára használható darabok országúti esetén újonnan 250-300k-nál, trekkingnél valamivel 100 fölött kezdődnek. Ugyanakkor célszerű lehet ezek fölé menni. Folyamatosan szervizeltetni kell, az alkatrészek kopnak, ezek bizony több tízezer forintra rúgnak alsóhangon. Nyilván ez nem akkora összeg (általában) mint autó esetén, de megterhelő, aki éhbérből él, nem tudja kigazdálkodni ezt (míg néhány másik sportot simán tudna művelni).

Másrészt azt gondolják, az a cél ezekkel a kerékpárral, hogy az illető eljusson a zöldségeshez meg munkába. Vagyis pont ugyanarra való, mint egy autó, csak jóval szerényebb lehetőségekkel. Ilyen funkciója is van, de úgy látom, a társadalom szinte csak ezt ismeri. Miért?

tegnap 07:47
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Télen talán ezt gondolják. Nyáron meg sem lehet mozdulni a biciklisektől. Meg a nagypapától örökölt bicikli, ami már ütött-kopott, fék sem működik normálisan... Nem összehasonlítható egy már látszatra is drágának tűnő biciklihez. Ráadásul a legtöbb emberen van sisak meg biciklis ruha.
tegnap 10:29
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Gondolj arra, hogy a társadalom jelentős része a Fideszre szavaz 15 éve... :D
tegnap 13:32
 3/14 anonim ***** válasza:
Nyilván bicikli és bicikli között is nagy különbségek vannak. Van ismerősöm akinek a bringái jobb használt autók árával vetekednek. Meg vehetsz biciklit 10 ezer Forintért a piacon amihez pár ezerért van alkatrész. Van aki számára valóban az autó helyett van bicikli.
tegnap 13:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Negyed milláért vettem új bringát,úgy hogy van autóm,nagy motorom is-akkor most melyik táborba tartozom?
tegnap 14:00
 5/14 anonim válasza:
100%

Első vagyok.

Amúgy én erről még tényleg nem hallottam, hogy egy bringás emberről azt gondolnák, hogy szegény. Főleg, amiért leírtam.

Léteznek szegény biciklis emberek, de autósok is :D

tegnap 14:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
George Carlin egyszer azt mondta, gondolj bele, hogy az átlag ember mennyire hülye. Aztán képzeld el, hogy az emberek fele még hülyébb.
tegnap 14:38
 7/14 MGéza ***** válasza:
82%
Én nem vettem autót, mert csak nagyon ritkán jönne jól, téli metsző szélben, szakadó esőben. Inkább költöttem 2 bringára 1M fölött vételárban és egy harmadik beszerzésén gondolkodom, végül az is lehet hogy 4 lesz összesen. Inkább erre költök mint hogy ott álljon egy vasdarab az udvaron csak mert néha jó ha van.
tegnap 15:40
 8/14 anonim ***** válasza:
47%
A 2# és a 6# válasza 10 pontos:).
tegnap 16:18
 9/14 NTBS ***** válasza:
60%
Rossz beidegződés.
tegnap 18:27
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
Azért, mert olcsóbb. Szerintem csupán ezért, nem kell többet belego dolni. Én imádok kerékpározni is és e-rollerezni is és nem érdekel, hogy mások mit gondolnak. Annyi bolond meg hülye ember van a világon, akik szégyellhetnék magukat és mégsem teszik.. akkor engem miért érdekeljen mások véleménye. 30F
tegnap 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!