Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A drágább belső sokkal jobban...

A drágább belső sokkal jobban tartja a levegőt, mint az olcsó?

Figyelt kérdés

1400 forintos lidl belsőm van, azt hiszem ennyibe került a 2db. Nos milyet érdemes venni, és mivel jobb a drágább? Eddig mindig a legolcsóbbat vettem kb., de lehet, hogy hiba volt?

Ja és remélem nem jöttök a tubeless őrülettel. Redditen megkaptam, hogy 2026 nincs elfogadható indok arra, hogy még mindig belsőt használok.

máj. 3. 10:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%

Vannak kifejezetten olyan belsők, amik jobban tartják a levegőt, pl. Michelin Airstop. De igazából minden belső kibír 2-3 napot adott nyomáson, annyira nem megerőltető 2-3 naponta fújni bele egy kicsit.

Abban igazuk van, hogy a tubelessnek több előnye van, mint hátránya a belsőhöz képest.

máj. 3. 11:04
 2/14 A kérdező kommentje:

1.: De nekem megerőltető! Lehet akkor akkumulátoros pumpát kéne vennem?

Egyébként nem értem miért nem tudják megcsinálni úgy, hogy ne kelljen 2-3 naponta fújni. Az autóknál pl. miért nincs ez? És a tubeless jobban tartja a levegőt?

máj. 3. 11:18
 3/14 Alex Fly ***** válasza:
Autóknál jellemzően kisebb a nyomás.
máj. 3. 12:43
 4/14 anonim ***** válasza:
A tubeless se tartja jobban a levegőt, nem az a lényege. Ott az a jó, hogy nem kapsz defektet. Lehet, hogy normális pumpát kellene venned.
máj. 3. 15:46
 5/14 anonim ***** válasza:
2-3 naponta fújni?? Ennyire nem szabad eresztenie még az olcsó gumiknak sem.
máj. 3. 18:02
 6/14 Zabalint ***** válasza:

1:

Én egész évben naponta használom a városi bringám, de kb. havonta fújom. Oké, ez idő alatt kb. 6-ról lemegy 5 barra a nyomás, de 2-3 nap alatt ez még jelentéktelen. És nem használok extra belsőt, most épp a legalapabb Decathlonosok vannak, ha defekt miatt pótolnom kell azt veszem ami épp szembejön.

máj. 4. 09:40
 7/14 anonim ***** válasza:

Én ilyent használok sok éve.

[link]

A montim első kerekében nem tudom mikor raktambe, kb 5-6 éve lehet. Azóta volt külső csere, de visszatettem a régi belsőt mert még jónak tűnt. Idén 1x fújtam eddig fel kb 2 hónapja amikor feltettem az új külsőt, azóta tartja a nyomást. Hátul ugyanennyi ideje volt bent, de kaptam egy defektet és azt a belsőt nem tettem vissza, újat raktam helyette, de megtartottam, 1 folttal is még jó tartaléknak.

A trekking kerékpáromon is ilyen belső van, azt is évi 4-5 alkalommal kell utána fújni pár tized bart. Maradjunk annyiban hogy kéthavonta ellenőrzöm.

Ha 2-3 naponta kellene fújkálni a gumijaimat akkor vennék 60 liter nem árstoppos benzint a legdrágább autópályás kúton és felgyújtanám a p..csába az összes bumit ami itthon van.

"Az autóknál pl. miért nincs ez?"

Mert mondjuk mások a követelmények?

Egy átlag autó 1-3 tonna és 150-160 a végsebessége a leggyengébbnek is. Tehát egy autó gumi 600-700 kg terhelést kell hogy elviseljen és különgöbő sebességértékekra vannak méretezve. A leggyengébb kategória a 190kmh-ra méretezett. 130-as autópálya tempónál is meg kell őriznia az alakját (centrifugális erők dolgoznak ilyenkor már nagyon durván), tapadását, nagy hőterhelésnek van kitéve, stb.

Nem szabad összehasonlítani egy kerékpárgumival ami 80-100 kg kell hogy elviseljen max 40-50 kmh sebességnél. Ráadásul egy kerékpáros nem fogja sosem 80-200 lóerővel megterhelni a gumit :D

De hogy válaszoljak is a kérdésre:

"A drágább belső sokkal jobban tartja a levegőt, mint az olcsó?"

Igen!

"1400 forintos lidl belsőm van, azt hiszem ennyibe került a 2db"

Ezeknél biztosan jobban tartja egy darabonként 2-3000 forintos.

"Nos milyet érdemes venni, és mivel jobb a drágább?

Anyagában jobb. A vékony vacak belsők nem tartják meg a levegőt, kiszivárog az anyagukon.

Ja és nagyon fontos a méret helyes megválasztása!

Olyan belsőt kell venni ami illik a külsőhöz. Ha kicsit kisebb, akkor a belső nagyon kitágul és csak mégjobban fog szivárogni.

"lehet, hogy hiba volt?"

Ha szeretsz heti 2-3 alkalommal pumpálni akkor nem hiba :D

"remélem nem jöttök a tubeless őrülettel"

Én sem váltok direkt.

Nem tudnak már mit kitalálni... valahol el kell adni újra és újra ugyanazt. De hát ez mindennel így van, amig szar van lesz légy is.

máj. 4. 10:39
 8/14 anonim ***** válasza:

Az autó tubeless. :)

És csak 2-2,5 barra van felfújva.

A bringa meg 4,5 bar körül, és minél vékonyabb, annál magasabbra. Minél magasabb a nyomás, annál vékonyabb lesz a gumivastagság a belsőn.

Ha csak 2-2,5 barra fújnád, az se eresztene már onnan olyan sokat.

vastagabb belsőt nem gyártanak, mert akkor jól éreznéd magas.

máj. 4. 14:20
 9/14 anonim ***** válasza:

nekem Decathlonos van, eddig arban es minosegben verhetetlen

asszem 2000 ft, 2 eve van meg, azota nem lyukadt

máj. 5. 09:06
 10/14 anonim ***** válasza:
Én vettem egy kis akkus kompresszort és azzal bármikor feltudom fújni.
máj. 8. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Egészségtelen az olcsó fehérje? Mi a lényegi különbség az olcsóbb és a drágább fehérjék között ugyanabból a típusból?

Tejsavó koncentrátumot szoktam venni, gyakran 4000ft/kg áron. Többen szidják az ilyen árkategóriába tartozó fehérjéket, de még konkrét, ésszerű érvet nem hallottam. Ha az oldódást és az ízt nem vesszük figyelembe (mert azzal én teljesen meg vagyok elégedve) akkor mi a...

Scitec promix jobb mint a power protein?

A pp-t már használom egy ideje, elég rossz az íze, nagyon szójás. A promix drágább. A márka miatt vagy jobb minőség miatt? Kéne egy olcsó megoldás reggeli és esti fehérjére.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!