Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A hegyikerékpároknál van...

A hegyikerékpároknál van külön női és férfi? (többi lent képpel)

Figyelt kérdés

Konkrétan egy ilyet fogok kapni, szerintem nagyon "férfias" kinézete van, én pedig lány vagyok. Nem lesz ciki?

[link]

2016. jún. 27. 20:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez nem olyan, mint az okostelefon, hogy a férfias a kék, a nőies a rózsaszín. A nagy különbség a vázgeometriában van. Az összteleszkópos kerékpároknál számomra nem teljesen egyértelmű, hogy mikor minősül nőinek, ill férfinek, de a merev vázasnál egyértelműen látszik abból, hogy a kormányt és a nyeregcsövet összekötő merevítőt hol vezetik: nőinél alacsonyabban, férfinál magasan. Egyébként az hogy a kerékpár női vagy férfi, ne tántorítson el téged abban, hogy használhatod-e avagy sem, lehetnek átfedések, ez azért nem olyan, mintha egy férfi harisnyát venne fel: ha tetszik, akkor használd örömmel!
2016. jún. 27. 20:39
 2/12 anonim ***** válasza:
Részvétem..
2016. jún. 27. 20:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Második, miért? Nem jó ez a bicaj?

2016. jún. 27. 21:05
 4/12 anonim ***** válasza:

Amit kapsz, az nem hegyikerékpár. Az ipari hulladék, ezért sajnált le a korábbi hozzászóló. Nekem is volt ilyen kerékpárnak csúfolt valamim.

Amúgy néhány gyártó készít külön női és férfi vázas mountit, persze merev vázasban.

2016. jún. 27. 21:54
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

Könyörgöm beszéld le őket, hogy egy ilyenre pénzt költsenek! Ezek életveszélyes hulladékok! Sok olyan van, amin kézzel lehet hajligatni a vázat!

bolha.testbike.hu

bikemag apró

Itt használtan is találtok! Csak ezt meg ne vegyék! Gondolom ráadásul 50 ezret is elkérnek érte.. ne.. ez nem kerékpár! Tudom, hogy drágaság van!

Decathlon Rockrider 340. 60eFt, nem ilyen kamu összteleszkópos, csak sima első teleszkópos, de ezerszer jobb! Van vagy 20 féle színben, kérhetsz magentát is, az igazán csajos!!! :)

2016. jún. 28. 11:35
 6/12 anonim ***** válasza:

Naaaagyon tetszenek a fikázok hozzászólások! Igen, én is tudom, nem terepre való a feltett képen szereplő bringa, hegyikerékpárnak sem lehet nevezni. Teszkóba 40k körül lehet kapni ilyent. Ehhez képest az csak a meghajtóm kétszer drágább ennél, de mégsem fikázom le. Utcára, barátnővel elmenni egy kis tekerésre, vagy boltba menni vele, tökéletes. Biciklizés nem a többszázezer forintos hegyre fel, hegyről le, kimondottan csak terepen kerékpároknál kezdődik. Hétköznapi biciklim nekem is ilyen, de nem tárcsafékes. Évek óta megvan, szervizelni nem nagyon kell, mégis teszi a dolgát. Terepre nekem is ott van a másik bringa.

Kérdezőnek: Nem ciki.

2016. jún. 29. 11:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Azért megy a fikázás, mert egy ilyen árusítása az emberek gusztustalan átverése. Néha akár 60k-t is elkérnek egy ilyenért, mikor az egész nem ér többet 10k-nál. Legalja alkatrészek, legalja váz. Nem az a baj, hogy valakinek nincs pénze normális kerékpárra (illetve igen, baj), hanem hogy inkább megveszik a teszkó gazdaságos kerékpárt, aztán költhetnek rá nem keveset, cserébe csak kicsit lesz ócska. Mindennapokra nem kell több 100k-s bringa, de könyörgöm, nem csak az a két véglet van, hogy milliós versenybicó és teszkós szörnyszülött. Egy ilyen vacak árából lehet venni használtan egy alap merevfarú gépet, ami tökéletesen megfelelő a mindennapokra. Vagy ha egy kicsit feljebb tolják a keretet, dekában már 60-70k-ért adnak új, nagyon alap, de nem legalja bringákat - szintén mindennapi használatra.

Amúgy neked nagy szerencséd lehet, hogy teszi a dolgát. Ami nekem volt, azon egy éven belül szétmentek a csapágyak, cserélni kellett a hátsó "teleszkópot". Az egész dögnehéz volt, ráadásul állandóan hintázott a hátsó "teleszkóp", amikor tekertem. Akkor még nem volt viszonyítási alapom, de most már nem ülnék vissza egy hipermarketes gagyira. Nem kötelező a hígfost választani, csak mert éppen arra van pénzünk.

Alább egy cikk, pont erről a témáról (persze utolsó, szerinted biztosan csak fizetett lejáratás a nagy kerékpárgyártók részéről, hogy a buta átlagember megvegye a milliós bringát a kocsmatúrára...), bár hosszú, de ha a kérdező elolvassa, és nem szellemi fogyatékos, sírva fog könyörögni, hogy ne kapjon ilyet:

[link]

2016. jún. 29. 11:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Meggondolni már nem volt időm, mert megkaptam. Használt. Itt Németországban egyébként, és elvileg német. Remélem, normális minőségű. Szétszedték, átnéztek mindent, és azt mondták, hogy jó minőségűek az alkatrészek (csapágyak meg minden ilyen fura dolgokat mondtak, amikhez nem értek). A vázra is azt mondták, hogy jó masszív. Még nem mentem vele. Egyébként nem terepen akarok vele ugratni meg ilyenek. Könnyű terepre esetleg túrázni, városba tekerni stb.
2016. jún. 29. 20:46
 9/12 anonim ***** válasza:

"Szétszedték, átnéztek mindent"

Ööö... miért szedték volna szét?? Ugye te is érzed, hogy hülyének néznek? Viszont tegyél rá sárvédőt, az rövidesen jól fog jönni.

2016. jún. 29. 21:56
 10/12 A kérdező kommentje:
Apám szedte szét a szerelő ismerősével.
2016. jún. 30. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!