Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Tényleg annyira rossz ez a...

Tényleg annyira rossz ez a bicikli, ahogy a szerelőm mondja?

Figyelt kérdés
Muddyfox Energy 26-ról van szó. A szerelőm azt mondja, hogy mielőbb adjam el, mert ez alsó kategóriás bicikli és csak a gond lesz vele. Én nem értek annyira a biciklikhez de azért nem tűnik egy rossz biciklinek, oké voltak vele gondok, mert nem volt rendesen üzembe helyezve mikor megrendeltem és úgy használtam, de alapvetően elég jónak érzem és a váz sem tűnik olyan gagyinak. 67 ezer forintért csak nem adnak gagyi bringákat. Nektek mi a véleményetek?
2016. jún. 28. 20:24
 1/8 anonim ***** válasza:

már 47-ért is kapni ilyet ( [link] )

És de, 67-ért sőt még 90-ért is van aki gagyit árul, a pénz önmagában sajnos nem garancia a minőségre :((

Egyébként így első blikkre képek alapján nem tűnik olyan rossznak a váz (ebben az árkategóriában a merev váz sokkal jobb, mint a mindenféle teleszkópos csodák, egy jó teló önmagában van annyiban, mint egy ilyen bringa, így ami rákerül az csoda, ha kibír valamit). A cuccok viszont gondolom full műanyag noname kínaiak, ezekkel valóban gyorsan sok gond szokott lenni

2016. jún. 28. 21:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Alsó kategóriás Shimano cuccok vannak rajta, de műanyagok igen, de ezeket le is fogom cserélni. Ki akarok alakítani belőle egy jobb bringát, szerintem alapnak ez is jó, nem tűnik olyan rossz váznak oké hogy sima acél sima hegesztéssel, de azért elég vastagan van hegesztve. Én 40-ért vettem, mert kifutó termék volt a SportsDirectnél, 67-ről volt 34-re leárazva és 6 körül volt a szállítás. A szerelő szerint egy fokkal jobb mint a Tesco-s biciklik. De szerintem ha költök rá, tehát duplafalú felnik, új gumik (a gyári nem gagyi megtettem már vele egy pár kilométert, meg se látszik rajta. Csak durung terepgumi.) Kormánycsere is lesz fék és váltórendszert is cserélem, szerintem úgy már elég jó bicó lesz belőle.
2016. jún. 28. 21:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezt láttam élőben , alufékkar acél vfék , alukerék a kormány ívelt stb . Az ülés ami gyenge egyedül . Várd meg amíg a holmik bekopnak vagy tavaszig cserések lesznek . Napi pár menetre betonom kisebb távon bírja a gép . Fékpofát idővel nagyobb szilikonosra érdemes cserélni . Tárcsafék és teljes hajtás váltás szereléssel közelít egy 70 rongyhoz . Ehhez még hozzá megy a bringa ára és esetleg egy rugósvilla , az már kiadás .
2016. jún. 28. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is azt ajánlom, amit #3-as. Most ne költs rá, most használd. Aztán amikor valami elkopik, akkor érdemes már körülnézni, hogy milyen minőségibb csere van. Pl csak azért ne dobd el a kerekeket, mert van jobb, ha nagyon gagyik úgyis gyorsan szétmennek, ha meg nem olyan gagyi, és nem ütöd nagyon, akkor bírni fogja.

Eladni úgysem nagyon lehet ezeket az alkatrészeket, jobb "elhasználni" azt ami bennük van.

2016. jún. 28. 23:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor végülis nem egy rossz bringa. A kormányt viszont mindenképp cserélném, mert egyeneset akarok szarvakkal. A többit meg akkor elhasználom, bár kormány cserével, fék és váltókar csere is kell egyhuzamban úgy tudom.
2016. jún. 28. 23:39
 6/8 anonim ***** válasza:
nem kell, az új kormányra is fel fog menni
2016. jún. 29. 07:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem se költs rá, erre az árának 4-5szörösét kellene költeni, hogy elérje pl. egy Merida Matts alsóbb felszereltségi szintjét.. Egyszerűen nem éri meg. 1-2 év alatt leharcolni, széthajtani ideális, de nem nyújt érdemi alapot fejlesztéshez.
2016. jún. 29. 17:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem annyira ki lehet fejleszteni, hogy egyszerű hobbi bicózást kibírjon jópár évig, nem?
2016. jún. 29. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!