Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Ronaldo jobb focista, mint Messi?

Ronaldo jobb focista, mint Messi?

Figyelt kérdés
Ronaldo számos csapatnál bizonyított már, mindenhol világklasszis teljesítményt nyújtva, míg Messi csak a Barcaban focizott jól, a PSG-ben meg szenved, pedig a francia egycsapatos bajnokság és már a saját szurkolói is kifütyülik.

2022. márc. 13. 19:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Arról beszélek, hogy ha Ronaldonak utolsóként kell odaállnia egy tizenegyespárbajban rúgni" Szerintem egy vezéregyéniségnek (márpedig a rajongói szerint Ronaldo vezéregyéniség) elsőként kell odaállnia tizenegyest rúgni, nem utolsóként. Különben úgy járnak, mint a 2012-es Eb-n a spanyolok ellen. ¯\_(ツ)_/¯

"Szerinted ez a kép "véletlenül", vagy "magától" alakul ki az emberek fejében?" A te fejedben alakult ki ez a kép, nem "az emberekében", ne keverjük a kettőt. :D Mindemellett az igaz, hogy úgy általában véve Ronaldónak sokkal jobb a sajtója, mint Messinek, és a rajongói is hangosabbak. Lásd: amikor Messi nyer, akkor az mindig "csaviésinieszta" miatt van, ha veszít, akkor egyedül ő a hibás. Ellenben ha CR nyer, akkor egyedül ő az isten, ha veszít, akkor arról mindig a "fogalmatlan csapattársai" tehetnek. (Főleg a válogatottnál, a Juvéban, meg mostanság az MU-nál.)

2022. márc. 15. 16:56
 12/18 anonim ***** válasza:

Mielőtt folytatnám az írkálásomat, szeretném akkor mégegyszer leszögezni, hogy ezeket mindet úgy írtam, hogy egyéni képességeik alapján MESSIT TARTOM A JOBB JÁTÉKOSNAK. Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy képes vagyok elfogulatlanul és "objektíven" (amennyire ezt lehet) szemlélni a dolgokat

Picit unfairnek érzem a felsorolást, mert van köztük olyan, aminek semmilyen relevanciája nincs (A leverkuseni 5 gól a 7-1-es meccsen tényleg szép, de én kifejezetten DÖNTŐ pillanatokban, sorsdöntő gólokat beszéltem, és ilyeneket soroltam fel kizárólag, olyan pillanatokat, amik azt bizonyítják, hogy ki az erősebb mentálisan, mivel erről vitatkoztunk eredetileg. Egy európai szinten nem a szűk (8-10 csapat) világelitbe tartozó Leverkusen elleni 5 gól egy random csoportmeccsen nem mérvadó ilyen szempontból, függetlenül attól, hogy zseniális teljesítmény.)

"– 2016, Eb: kapufára rúgott tizenegyes Ausztria ellen"

Így nem értem, hogy az ilyenek mit keresnek itt, pláne, hogy azt nagyvonalúan kihagytad, hogy a következő meccsen Magyarország ellen gyakorlatilag az ő duplája miatt nem esett ki a csoportkörből Portugália. Akkor már nézzük a teljes képet ;)

,,2017: góllal, gólpasszokkal járul hozzá a PSG elleni 6-1-hez"

A 6-1-et úgy kisarkítani, hogy "Messi" döntött meg ne haragudj, de KONKRÉTAN nevetséges :DDD Lőtt egy tizit (2-0-nál oda mert állni elé), de ennyi.

Ha már "ki az erősebb fejben" a kérdés, azt meg tudod nekem mondani, hogy a sorsdöntő (azzal a góllal jött vissza a matematikai esély), 90. percben lőtt tizit miért nem ő vállalta el?

Azon a meccsen Messi egyáltalán nem brillírozott, az a meccs Neymar meccse volt, aki gyakorlatilag SZINTE (direkt kihangsúlyozom) egymaga döntötte el a párharcot, 2 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott az utolsó 10 percben, és Neymar volt az, aki odaállt elvégezni azt a büntetőt, ami visszaadta a reményt a Barcának.

Ugyanezért nem értem a Lyonos meg az Unitedes példádat, a Lyon ellen 0-0 lett az első meccsen oké, de a 2.-on 5-1-re nyertek, nem nevezném "sorsdöntő" pillanatnak (oké, ő lőtte az 1. gólt), az United ellen meg az 1. meccset is megnyerték, Messi a 2.-on duplázott.

Én igyekeztem kizárólag tényleg olyan dolgokat felsorolni, amik kulcspillanatokban születtek, és még így is kihagytam kevésbé "komoly" dolgokat (Pl 2013-ban a Galata elleni párharcot, ahol az első meccsen 3-0-ra nyert a Real, másodikon 3-2-re kikapott, de Ronaldo duplája nélkül hosszabbítás lett volna a meccs, vagy a Dortmund elleni 3-0-t, ahol ha az első meccsen nem ő lövi a 3.-at, hosszabbítás lett volna)

Napestig tudnám az ilyeneket sorolni, de nem tettem, mert ezek nem "igazán" nagy pillanatok.

,,A te fejedben alakult ki ez a kép, nem "az emberekében", ne keverjük a kettőt. :D"

Nem, nem az én fejemben alakult ez ki (vagyis nem csak az én fejemben :) ).

Szépíthetjük akárhogy, Messi karrierje tele van nagyon csúnya vereségekkel: A pool elleni 3-0 után a 4-0-s vereség, a 8-2, a Roma elleni csúfos kudarc, a folyamatos vereségek a válogatottal, NÉGY elvesztett kupadöntő Argentínával, és ezekben a pillanatokban Messi általában nem csinált semmit, csak sétálgatott a pálya körül tanácstalanul.

Ronaldo is esett ki BL-ből, vb-kről, de közel sem olyan csúnyán, és ő legalább vergődik meg ugrál amikor rosszul állnak (pl Magyarország ellen), nem sétálgat lemondóan vagy áll csendben egyhelyben, mint Messi.

És én nem akarom azt mondani, hogy Messi folyamatos kudarcai a válogatottal és a BL-ben kizárólag miatta lennének, sőt, mérhetetlen elfogultság lenne ezt mondani, de a szerepe ebben megkérdőjelezhetetlen, ahogy az is, hogy Ronaldoval ellentétben ő sosem lesz egy vezér a csapaton belül.

Szeretném lezárni a BL-összehasonlítást egy tiszta statisztikával: Ronaldonak a csoportkört kivéve MINDENHOL jobb a G/A mutatója, mint Messinek.

,,Mindemellett az igaz, hogy úgy általában véve Ronaldónak sokkal jobb a sajtója, mint Messinek, és a rajongói is hangosabbak."

Ne viccelj, a konkrét sajtó Messi mögött áll. Ezt a ,,Ronaldo sokat dolgozik, Messi meg ösztönös tehetség" baromságot is a sajtó találta ki. Az Aranylabdákat is inkább osztogatják annak, akinek jobb a PR-ja, mint annak, aki megérdemelné, ezért van Messinek 7, Ronaldonak 5, holott a valóságban egyikőjük sem érdemelne többet 3 vagy 4-nél.

Ugyanúgy a sajót alakította ki Ronaldonak a "rosszfiú, beképzelt, egoista" imidzsét, Messiből meg "szentet, visszafogottat" kreált, holott látjuk, hogy a valóságban ez NAGYON nincs így egyik játékosnál sem.

Hogy állna már Ronaldo mögött a sajtó?

,,Lásd: amikor Messi nyer, akkor az mindig "csaviésinieszta" miatt van, ha veszít, akkor egyedül ő a hibás."

Xavi és Iniesta akkor sem nyertek Aranylabdát, amikor VB-ket, EB-ket nyertek, és ők rúgták be Messi helyett a sorsdöntő gólokat a BL-ben, mint Iniesta a Chelsea ellen :DDD

Végszóként: Messi a Barcelonával agyonnyert párharcokat bukott el 4-0-s zakókkal, esélytelenebb csapatok ellen, és 4 kupadöntőt bukott el a válogatottjával, ebből kétszer EGYÉRTELMŰEN esélytelenebb, kisebb csapat ellen.

Ronaldo meg egy viszonylag underdog csapattal (Oké, könnyű sorsolásuk volt, ezt aláírom), nyert meg egy egy EB-t

2022. márc. 15. 17:59
 13/18 anonim ***** válasza:

Ronaldo tegnap az atleti ellen pályán volt?:DDD

haverom kérdezi, mert nem láttuk

2022. márc. 16. 15:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Alapvetően Barcásként egyetértek veled #12 a Ronaldo-Messi ellentéttel kapcsolatos leírásoddal. Ronaldo valóban fejben erősebb, illetve a gyakrabban tudja a nagyobb nyomás az extrát kihozni belőle, mint mentálisan hazavágni.

Viszont látszólag elköveted azt a logikai bakit, hogy Messi nagy pillanatait nem tekinted nagynak. Írok egy párat:

2008/2009 - Messi a BL-döntőben fejesgólt szerez két óriás között, ezzel vezetést szeretve a csapatának

2010/2011 - Messi eldönti a Barca-Real BL párharcot egy duplával, amelyekből emlékeim szerint a második elég csúnyán alakult a Realra nézve

2014/2015 - Messi szétcumiztatta a Bayernt a BL-ben

És még eszembe jutnának ilyenek, ha nagyon nosztalgiázni kezdenék. Ezeken a meccseken ugyanúgy felsülhetett volna Messi, és sétálgathatott volna, de nem tette, hanem eldöntötte őket. De aztán ezek nincsenek nála úgy kiemelve, mint Ronaldónál, merthogy inkább a Barcáról alakult ki egy olyan kép, hogy ezekben a szezonokban ők valami legyőzhetetlen űrcsapat voltak, amelyben Messi maximum az i-re tette fel a pontot, és így utólag visszatekintve nem tűnnek ezek akkora számnak, de azokon a meccseken, azokban a pillanatokban egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy ez lesz a kimenetel. És ez ugyanúgy nem egy fair narratíva, mint a "Messi - jófiú, Ronaldo - rosszfiú" duma.

2022. márc. 16. 18:15
 15/18 anonim ***** válasza:
És Argentina pedig ugyanúgy nyert Copát nemrég, elég komoly skalpokat begyűjtve (és végül a brazilokat a Maracanában). Erre sejtem, mi lesz az ellenérv, így már előre hozátteszem: Messi EB-t nem tud nyerni.
2022. márc. 16. 18:17
 16/18 anonim ***** válasza:
*hozzáteszem
2022. márc. 16. 18:17
 17/18 anonim ***** válasza:

14, 15:

Amiket felsoroltál, azokat nagy pillanatoknak tekintem, sőt, kb mindent, amit a 10-esben felsoroltak, kivéve azokat, amiket külön megemlítettem

De én pl a 2008/9-es BL-döntőn a fejes gólját nem sorolnám ide, mert ez megint ugyanaz a kategória, mint az 5 gól a Leverkusen ellen: nagyon szép teljesítmény, de ez megint nem kifejezetten egy olyan pillanat, ami Messi mentális erejét bizonyítaná. Igen, BL-döntő volt, de az a meccs már addig a pontig is szépen alakult a Barcának, vezettek már Messi góljánál.

Magára a meccsre nem emlékszem, mert 6 éves voltam akkor, és akkor még nem is követtem a focit, szóval fogalmam sincs, hogy azon a meccsen hogy játszott Messi.

Ugyanezért nem emlékeztem azokra az elrontott tizenegyesekre, amiket Ronaldo az MU-ban csinált, meg a Real Madridos első éveire sem.

(A Chelsea elleni elrontott Messi-tizenegyest azért hoztam fel a másik kommentemben, mert az volt konkrétan a legelső BL meccs, amire tisztán emlékszem, utána kezdtem el drukkolni a Barcának)

,,De aztán ezek nincsenek nála úgy kiemelve, mint Ronaldónál, merthogy inkább a Barcáról alakult ki egy olyan kép, hogy ezekben a szezonokban ők valami legyőzhetetlen űrcsapat voltak, amelyben Messi maximum az i-re tette fel a pontot, és így utólag visszatekintve nem tűnnek ezek akkora számnak, de azokon a meccseken, azokban a pillanatokban egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy ez lesz a kimenetel."

Szóval lehet alábecsülöm Messi nagy pillanatait, és túlbecsülöm Ronaldo pillanatait, de ez akkor amiatt van, mert 2013-14 környékén kezdtem el tényleg napi szinten követni a focit mint sportot, akkoriban meg már több Messi-felsülés és több nagy Ronaldo-pillanat volt.

A fair talán az lett volna, ha Messi nagy pillanatait is felsorolom, viszont fejből nekem csak a Bayern elleni meccs, meg a Real elleni 3-3, meg 3-2 voltak meg, és nem volt kedvem utánakeresgélni a többinek

Mindenesetre ha megnézzük, hogy melyik játékosnak hány ilyen pillanata volt, és (ez talán még döntőbb), melyik játékos hányszor sült fel csúnyán nyomás alatt, akkor azt hiszem, ezt a ki az erősebb fejben dolgot tényleg lezárhatjuk egy Ronaldoval.

,,És Argentina pedig ugyanúgy nyert Copát nemrég, elég komoly skalpokat begyűjtve (és végül a brazilokat a Maracanában). Erre sejtem, mi lesz az ellenérv, így már előre hozátteszem: Messi EB-t nem tud nyerni."

Ezzel viszont ne haragudj, de nagyon-nagyon nem értek egyet. A Copa-America egy olyan kupa, amiből 2 csapat elképesztően kiemelkedik (a brazilok, meg mögöttük picivel az argentinok), utána még van 1-2 olyan csapat, akik kb egy Horvátország szintjén vannak - nagyon jó csapatuk van, de nem közvetlen esélyesek - ilyen volt Uruguay és Chile kb 2010-2020-ig, de ennyi, a Copa tele van középszerű vagy kifejezetten gyenge csapatokkal, akik kb egy EB-re nem tudnának kijutni az életbe sem

Egy ilyen mezőnyben azt gondolom, hogy Messinek Copa-t nyerni argentinként egyszerűen ELVÁRÁS.

Egyébként elismerem, hogy Messi a legutóbbi győztes Copa-n nagyon jól játszott, de pont ezért nem tudom egy mérlegre rakni Ronaldo EB-győzelmével, mert egyszerűen összehasonlíthatatlanul gyengébb a Copa-mezőny mint az EB mezőny, ahol tartósan van 5-6 topcsapat, ahol bárki de tényleg BÁRKI nyerhet, mint a Copa, ahol van 2 tradicionális nagycsapat, amelyek közül Messi csapata az EGYIK, és vannak a többiek erősen mögöttük kullogva. Az utóbbi időben meg még az a kevés viszonylag erős Dél-Amerikai csapat is jóval gyengébb, mint eddig volt: 2014-ben Chile-nek volt egy ereje teljében lévő Vidalja, Alexis Sancheze (ők akkoriban világklasszisok voltak), Vargasa, Kolumbiának egy Falcaoja, James Rodrigueze, Cuadradoja, Ospinaja. Akkoriban gyakorlatilag minden csapatnak volt 2-3 klasszis játékosa, ma már mindhárom felsorolt klubból kikoptak a klasszisok, mert rohadt öregek és egyszerűen nem jön utánpótlás. Szóval mára tényleg maradt KÉT darab komolyan vehető csapat egész Dél-Amerikában, ezt nem tartom összehasonlíthatónak egy EB-győzelemmel, még úgy sem, ha az az EB-győzelem igen csak mákos volt, ráadásul gyenge sorsolással és alapvetően gyenge Portugál szerepléssel.

De Ronaldo valahogy mégis EB-t nyert Portugáliával, ráadásul az ő csapata Messiével ellentétben nem tartozott a közvetlen esélyesek közé (Portugália ma sokkal erősebb, mint akkor volt, akkoriban Franciaország, Belgium, Spanyolország egyértelműbben esélyesebbek voltak a portugáloknál, aztán jöttek az angolok, a portugálok és az olaszok akik kb hasonló játékerőt képviseltek)

A VB-t nem keverném ide: Szerintem Messi VB-ezüstje nem kudarc, hanem siker. Én azt az argentin válogatottat nem sorolnám a világ legjobb csapatai közé, a mostanit sem, kb amúgy ugyanaz a szint, mint ami a 2016-os Portugália; esélyesek voltak, de volt náluk 4-5 esélyesebb vagy ugyanannyira esélyes csapat.

2022. márc. 16. 21:32
 18/18 anonim ***** válasza:
És ezzel befejeztem amúgy, mert már én érzem kellemetlenül magam a kisregényeim miatt :DD
2022. márc. 16. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!