Tényleg elveszti a magyar klubfutball közvetítési jogait a közmédia?

válasza:

válasza:A közmédiának a legnagyobb gondja szerintem ebben az ügyben jelenleg az, hogy nincs még meg a költségvetés, és nem tudják, hogy mit is kezdjenek ezzel a pályázattal jelenleg. Nekik az lenne a jó, ha ebben a körben nem születne döntés, és lenne egy új pályázat, valamint addig kitisztulna a helyzet.
Jelenleg két fontos dolog van, amit pletyka szinten már hallani:
1. Az RTL valószínűleg kiszállt a versenyből, így jelenleg a Sport TV a közmédia egyetlen komoly ellenfele.
2. A korábbi 10 milliárd körüli szezononkénti összeg akár a felére is eshet, úgyhogy, ha az új kormány nem akar (továbbra is) rejtett pénzügyi támogatást tolni a közmédián keresztül a fociba, akkor durván újra lesz árazva ezzel a liga.
Összességében én nem zárnám ki, hogy az MTVA tudjon tenni egy versenyképes ajánlatot, amennyiben a költségvetés helyzete kitisztul.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#6 de a sport tv ajánlatánál nem tud többet adni az MTVA?
Nekem nincs másik csatornám, csak az ingyenesek, ezért mást nem tudok nézni az M4 sporton kívül.

válasza:#7
Benn van az MLSZ pályázatában, hogy mind a 198 meccset valamilyen platformon közvetítenie kell a jelentkezőnek, így ilyen részleges jogokra nem lesz lehetőség, a jelenlegi tervek szerint.
Az MTVA-nak is megérheti piaci alapon közvetíteni, viszont a korábbi, nagyjából tízmilliárd HUF/szezon összeg gyakorlatilag egy rejtett állami támogatás volt az MLSZ felé. Ha összeáll a költségvetés, és szakmai alapon fognak döntést hozni, akkor simán benne van, hogy az MTVA tudja a legjobb ajánlatot adni, hiszen náluk azért van egy bejáratott infrastruktúra (megfelelő számú csatorna, kommentátor, stábok, stb.), ami akár versenyelőny lehet az RTL-lel szemben. Az MTVA-nál az idő a legnagyobb ellenség jelenleg...
Kapcsolódó kérdések:
Olvasom a hírekben hogy játékosok sorra dőlnek ki sérülés miatt vagy mondják vissza elővigyázatosságból a válogatottságot. Németeknél Musiala, Havertz, Ter Stegen, Füllkrug, braziloknál Vinicius Junior, Alisson, Militao, franciáknál Mbappé, Griezmann. A spanyoloktól...
A Zalaegerszeg, a Kecskemét és a Debrecen tegnapi teljesítménye után szerintem ez kijelenthető.
A Debrecen, a Ferencváros és a Kecskemét is győzelmet aratott ma! A Zalaegerszeg is szépen helytállt egy horvát csapat ellen.
Illetve, pontosabban a selejtezők. Nem teljesen értem az új rendszert. Hogy lehet bekerülni az Európa Ligába? Vagy már csak a Konferencia Liga van? Milyen helyezést kell elérni az EL, BL és Konferencia Liga selejtezőhöz? Hogy működik ez az egész rendszer?
Vagy ez a realitás?Végülis az albánok is kint voltak az EB-n,erősebb csoportból,pótselejtező nélkül kijutva.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!