Görkorcsolya ideális kerékméret hosszútávon?
Bcs-Aradra készülsz? :)
Ekkora távot még sosem mentem, rövidebbeket szoktam csak, de a tapasztalatom az, hogy minél nagyobb a kerék, annál jobb, mert jobban suhan. :) Célszerűen a koridba tehető legnagyobbat venni, nekem pl 90mm/85A van most, ami észrevehetően gördülékenyebb az előző 84mm/80A-tól.
A keménység a másik lényeges szempont, mert a puhábbak jobban tapadnak, ami előnyös élesebb kanyarodásnál és fékezésnél, a keményebb pedig előnyösebb a haladáskor. Könnyebb menni a keményebb kerékkel, mert kisebb a gördülési ellenállása. De pár csepp eső után pedig fokozottabban csúszik, mint a puhább.
Véletlenül nem Bcs-n laksz? Mert én igen, és ha van kedved hozzá, korizhatunk együtt is. :-)
Nem tudom mennyire ismered a Bcs-Arad útvonalat, de sajnos egyáltalán nem korizásra való, elég gödrös, döcögős az út nagyobb része. Emiatt én is lemondtam magamban, mert csak kínlódás lenne. Vannak részek, ahol még biciklivel is rázós.
Nem akarom elvenni a kedved, de jó ha ezzel tisztában vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!