Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ez kukorica és búza mikor...

Ez kukorica és búza mikor lesz elég erjedt a horgászathoz?

Figyelt kérdés

[link]

Jelenleg így néz ki, tegnap előtt kezdtem el a procedúrát. Valahol azt írják elég 1 hét, máshol pedig azt, hogy 2-3 hét minimum kell a kukoricának hogy jó legyen.

A kérdésem, hogy ebben a 30+ fokos napokban mennyit kell nagyjából várni?

Tejsavas erjesztést kezdtem el kemény kukoricával és búzával, (összesen kicsit több mint 2 kg a mix) amely egy erkélyen van kint panelban.



2020. aug. 2. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Erre nincs meghatározott intervallum. Volt rá példa, hogy az egy napra beáztatott kukoricával sorban fogdostam a pontyokat, kárászokat.
2020. aug. 2. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
És az nem baj, hogy a vízfelszínén "maradványok" (penész talán?) úsznak? Vagy azokat ki kell merni?
2020. aug. 2. 16:27
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Zárt edény kellene a tejsavas erjedéshez, nem szabad levegős, de ez részlet kérdése (a fejlődő gázoknak természetesen szabad utat kell adni)

A kovászos uborka, savanyú káposzta készítése is tejsavas erjedéssel zajlik, a körülményektől függően változó időtartamú lehet az is.

A folyamat beindul néhány óra alatt, a halak a száraz kukoricát is megehetik ugyan, de az erjedés befejezésére kell azért több nap is, a képen látott cucc szemmel láthatóan nincsen kész (attól függetlenül megeszi a hal).

Az eredési folyamat akkor ér véget, ha megszűnik a gáz fejlődés, az egész cucc aludttejre emlékeztető szagú, se érezhetően savas lesz, fehér penész szerű lepel lepi be a vizet - a képen látható körülmények között viszont várhatóan átmegy vajsavas erjedésbe egy idő után (megbüdösödik)

Az erkélyen nem lehetséges, de minimum körülményes megcsinálni, de az erjesztett magvak éveken keresztül eltarthatóak, van aki 2-3 éve erjesztett kukoricával etet.

2020. aug. 2. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
33%

Az előttem válaszoló jól leírta.


Én akkor használtam már, amikor kézzel viszonylag szépen szét lehetett nyomni, jól megpuhult.

Az időt nem lehet megmondani. Függ a mennyiségtől, hőmérséklettől, arányoktól...,sok minden mástól is.

2020. aug. 2. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!