A hackerek tényleg tudnak ilyet csinálni?
elméletileg képesek tönkretenni a hardwert fizikailag, elvileg leégetik a processzort vagy vmi hasonlóról hallotam, igaz ez?
tényleg tönkre lehet tenni a hardwert úgy hogy fizikailag nicnsenek ott? szóval nyilván nem kézzel :D
A prociban van hardware-es hővédelem, így azt nem. A katódsugár eltűnésével az lcd-ben sem lehet kárt tenni.
hdd-k fejeit sem tudják már a parkolópályán kocogtatni, szal az sem.
A legrosszabb, ami történhet, hogy kinullázzák a biost, és többet nem bootol be a géped.
Nade mivel manapság nem abban van a zseton, ha leáll egy gép, hanem abban, ha becsatlakozik egy botnetbe. Valójában viccesen hangzik, de az egyik legjobb módja annak, hogy elkerüld a vírusokat, hogy ha hagyod egy ilyen malware-nek tenni a dolgát, mert ezek kiírtják a többi vírust maguk mellől. Így ha egy kellően fancy-val együtt tudsz élni, akkor az magától biztosítja a védelmet a többi ellen.
Szóval: gépet tönkretenni senkinek sem érdeke, amikor pénzt is lehet csinálni belőle működőképesen.
Volt olyan vírus ami hazavágta a gépet(törölte a vinyót vagy leégette a videokártyát). Jóakarók mindig vannak.
A mostani hardverek védettebbek a túlhajtás ellen, de azért lehet ártani ha nagyon akarnak(de ez a jövő háborúja lesz).
Olvastam én is ilyen mendemondákról, de soha nem találkoztam olyannal, aki megerősítette volna, hogy ilyen valóban létezik.
Számtalan videó van arról, hogy ledarálnak, szétfúrnak, "szanatörnek" többszázezer Ft-os eszközöket (telefonokat, laptopokat), de ilyenről valahogy nincsen egy sem. Vajon miért nincsen? ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!