Biztos, hogy jó felé tart így a technika? Megjelenítés a monitorokon...
Régen volt egy 640x480-as, jó nagy monitorom, ez volt az első PC-hez. Ezen mindent jól lehetett látni. Valamikor később lett egy nagyobb, lapos LCD monitorom, itt a felbontással eleinte sokat vacakoltam, mert nem tűnt reálisnak, hogy azok a pici betűk lennének az ideálisak, de mégis azok voltak azok, valahogy idővel megszoktam.
Aztán lett egy még nagyobb monitorom, állítgattam a felbontást egy darabig, de ezen még kisebb volt minden, és ez volt az ideális, nem is lehet már mást beállítani. Még az elején azt írta ki, jelentősen csökkenti a videokártya élettartamát, ha más felbontást állítunk be. Ez már fél éve van, azóta is zavar, hogy annyira pici minden a képernyőn, pedig a képernyő sokkal nagyobb és bővebben elférne nagyobb felbontással több is, mint régen. A weboldalakat még csak be tudom állítani, hogy nagyobb legyen (ctrl és +), de az alkalmazásokban vagy az asztalon ez nem állítható. Az egérkurzor is gyakran elveszik így.
Ennek tényleg így kell lennie, és ez így van jól? Pár év múlva még nagyobb monitorok lesznek, és még kisebb lesz rajta minden?
A gyakorikérdéseket is 170%-os nagyítással nézem, így kényelmes és könnyen olvasható minden.
Akkor ezért is lehetett, hogy laptopon ezzel sosem volt problémám.
Szóval technikailag jelenleg nem könnyű kivitelezni azt, amire gondoltam, azért ilyen mikroszkopikus alapból. Kicsit meglepő, mert annyira fejlett a technika, ezt is megoldhatták volna már akár jó 10 éve is, talán nem volt rá igény, vagy nem tudom.
#17 én pedig ezt találtam így hirtelen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!