Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem töltődik a laptop...

Miért nem töltődik a laptop akksija? (magyarázat lent)

Figyelt kérdés
Áramba bevan dugva a töltő, világít is a töltőn lévő kis led, a gép is érzékeli mert ezt írja ki: "csatlakoztatva, nem töltődik". Mi lehet a probléma?
2011. júl. 20. 12:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ha a laptop akkumlátora teljesen le van merülve próbálkozik a töltéssel de nem tud tölteni mert feszültség kell az akkumlátorban lévő nyomtatott áramkőrnek is amit a cellákból vesz fel az akkumlátor biztonsági rendszere nem engedi a töltést de a számítógép úgy észleli hogy vesz fel áramot a nyomtatot áramkör meg felelős azért is hogy megmondja a számítógépnek mennyi van az akkumlátorban!

Megoldás: Ha 0% az aku töltötsége és litiumos! Fagyaszd be 30 percre 0°c alá majd közvetlen a laptop használata nélkül (bikázva tölts rá valamennyit utána ha tölt működik!

ha 100% akkor tönkrement a nyomtatott áram kőr cseréld vagy próbálj meg az akkumlátorra kötni valamit ami lemerítí és újratölteni! ha ez se megy próbáld meg másik akkumlátorral ha azt se tölti a gépedben van a probléma!

Ha az akkumlátorról nem tudod használni a gépet nincs vesztenivalód!

2011. júl. 20. 14:17
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget de nem sikerült :S ha az áramkör ment tönkre akkor elég azt cseréltetni vagy akksit is cseréljem le?
2011. júl. 20. 22:23
 3/18 anonim válasza:
detto ugyanez !!!!!!! bedugom, és ac power vagy mit ír ki, nemtudom hogy kell ezt lekapcsolni, de nem tölti fel!
2011. júl. 23. 14:11
 4/18 varzsha válasza:
77%

Az aksi hülyéskedik általában! Resetelni kell!

Egy módszer amivel jó eredményeket értem el:

1. Windows csökkentett módban indít.

2. eszközkezelő-->telepek, v. elemek--> Itt a "Microsoft ACPI szabványnak megfelelő vezérlőmódú telep." drivert letilt!

3. töltő kihúz, akku teljesen lemerít, még várjunk vele 1-2 órát! Amikor is..

4. akku ki --> majd be --> töltő rádug DE a gépet ne kapcsoljuk be!! Töltés: ajánlott 12-15 óra. (ne törődjünk a töltésvisszajelzővel)

5. ha ez megvan, töltő ki, aksi ki --> töltő vissza, Win indít, driver (amit letiltottunk) engedélyez!

6. gép leállít, töltő ki akku be, gép indít! :)

Ha ügyesek voltunk ez meggyógyítja az összevissza hibázó, 10 perces aksikat (nálam 80%-os arányban!) szinte a gyári állapotára!

Ez olyan akkumulátoroknál jöhet jól, melyeken nincs "Reset" gomb! Tulajdonképp ezt végezzük el!

2013. febr. 1. 07:50
 5/18 anonim válasza:

Nekem is ugyanez a problémám de nem vagyok gép zseni!!

Nekem ez Kínaiul van!!! Kérlek titeket valaki írja le magyarul!! Előre is köszi szépen!

2013. jún. 19. 17:39
 6/18 peti.10 válasza:
100%

Ha nem az akksi ment tönkre (ami csak úgy hirtelen nem megy tönkre, annak vannak jelei) akkor a következőt csináld:

- Laptop kikapcs, töltő ki, akksi ki, töltő vissza, bekapcs.

- Vezérlőpult -> Eszközkezelő -> Telepek (angol windows-on battery) -> ha lenyitod többek között van ott egy "AC-adapter" és egy "ACPI szabványnak...". Erre a kettőre jobbklikk eltávolítás.

- Laptop kikapcs, töltő ki, akksi vissza, töltő vissza, bekapcs.

- Bekapcsolásnál az a két illesztő amit kitöröltél automatikusan újratelepül és elkezd tölteni.

2014. jan. 10. 09:56
 7/18 anonim válasza:
Nekem is az a baj h nem az akksi rossz hanem simán csak nem tölt és nem a töltővel van baj.Érdekelne hogy a legutolsó válaszoló tanácsa bevált e?
2014. máj. 9. 19:49
 8/18 anonim válasza:
az utolsó megoldás nekem teljesen bevált !!! köszi! :)
2014. máj. 22. 16:32
 9/18 Ghades válasza:
Nekem is ez a aproblémám, de nekem nem világít a led, így is ugyanaz lehet a megoldás?
2014. jún. 22. 16:16
 10/18 anonim válasza:
Eltávolítottam az illesztőprogramot, de nem óhajtja magát visszatelepíteni, és illesztőprogramot nem találtam a laptophoz(egy őskövület ASUS A6R-t használok). Hogyan tudom újratelepíteni manuálisan?
2014. okt. 15. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Új laptop operációs rendszer nélkül?

Most készülök venni egy új laptopot!A kérdésem az lenne,hogy operációs rendszer nélkül lehet megvenni egy laptopot vagy vele?Illetve ha nélküle,mennyibe kerül egy operációs rendzse rátelepítése szakemberrel?

IPad2-t vagy egy laptop-ot érdemesebb venni?

150e körül vannak az árak, ha jól tudom...

Adatok átvitele 2 laptop között?

Vettem egy új laptopot, és át szeretném másolni a régiről az adataimat az újra. Milyen kábelt kellene hozzá vennem? CD v DVD-re nem tudom kiírni!

Laptop nem kapcsol be. Mi lehet a gond? Magyarázat lent.

2 éves Asus x50sl laptopom akksija már semmit nem ér de hálózatról mennie kéne amúgy is. Viszont nem kapcsol be csak nagyon sokszori bekapcsológomb nyomkodása után. Valaki találkozott már hasonlóval? Mivel tudta megoldani?

Jó ez a laptop szerintetek, ha nem, milyet javasoltok helyette? (lent link+magyarázat)

17 éves lányomnak szeretnék laptopot venni és arra gondoltam a dell jó lehet mivel már több helyen is olvasgattam, itt , hogy jó,de ha van jobb is akkor várom az ötleteket, olyan kéne amibe azért nagyon a színválaszték, ugyanis elég "lányos" lányom van :)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!