Mi a véleményetek erről a pc konfigurációról?
Nagyon kérem, hogy tényleg csak olyan írjon, aki ért hozzá
Processzor:
AMD ryzen 3 3200g
Alaplap:
ASUS TUF GAMING B450-PLUS II Alaplap
Memória:
G.SKILL Trident Z RGB DDR4 3200MHz 16 GB
Tápegység:
EVGA SuperNOVA 750 GA, 80 Plus Gold 750W Moduláris Tápegység - 220-GA-0750-X2
Gépház:
Cooler Master MasterBox K501L Window Black MCB-K501L-KANN-S00
Videókártya:
Gygabyte geforce GTX1650
Háttértár:
SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 500GB MZ-V8V500BW
Először is nem mondtad mi lenne a cél a géppel. Gondolom játékra használnád, de nem mindegy mivel játszol vagy szeretnél játszani. Először is ezt kéne tisztázni, tehát a felhasználás célját, hisz a cél határozza meg az eszközt. :)
Ha a legújabb játékokkal, akkor erősebb vidikari kéne, ha nem akkor teljesen elég. Nekem 750Ti van, én is játszok. PUBG, CS:GO, Sea Of thieves, Titanfall 2, Subnautica, stb. Ezek még szépen elketyegnek az én konfigomon is 1600×900-ban, úgyhogy a 1650 ilyen jellegűekre tökéletes lesz.
Ha mondjuk hardcore gamer vagy és nem fullhdban hanem 4kban akarsz játszani a legújabb címekkel, ahhoz ez kevés lesz. Mármint főleg a videokártya, de még a Ryzen 3 is kicsit.
Többi rendben van, mondjuk a 750W-os táp szerintem is fölösleges ebbe.
"Nagyon kérem, hogy tényleg csak olyan írjon, aki ért hozzá"
Ezt nyugodtan írhattad volna annak is aki össze rakta és/vagy ajánlotta ezt a gépet ...
Nagyon sok itt az öngól.
1) 3200g proci - azaz olyan Ryzen, amiben van integrált grafikus vezérlő, viszont köztudott hogy ezeknél maga a CPU lényegesen gyengébb mint az azonos áron kapható nem iGPU-s Ryzeneknél, itt például Ryzen 3 3100. Alapból a Ryzen 3200g egy 4 mag, 4 szálas processzor, míg például a 3100 4 mag, 8 szálas. 4 mag 4 szál manapság játékra már kevés, és még ezen felül sem túl acélos a 3200g, ami miatt népszerűek ezek a processzorok, az a viszonylag erős iGPU - amit te pont nem használsz, hiszen van dedikált GPU a gépben.
2) A memória egy 2x8GB kit, vagy 1x16GB? Ha 1x16GB akkor ez is egy baki, a dual channel nagyon fontos a memória teljesítménye szempontjából.
3) A tápegység hatalmas overkill, de ezt már más is leírta. Persze, sosem lehet azt mondani hogy rossz "túl jó" tápot venni egy gépbe, főleg ha az ember mondjuk bele akar rakni később egy sokat fogyasztó erős videokártyát, de ebbe a gépbe gondolom nem ez lenne a terv. Bőőőőőven elég ennek 500W is valamilyen megbízható típusból (Seasonic, Corsair, FSP, Be Quiet - ezekben ritkán csalódsz).
4) A videokártya gyenge. 1080p játékra egy sima 1650 már éppencsak elég ha leveszed low-ra a modern játékok beállításait és 60fps a célod, nyilván ha csak kicsi igényű esport címeket játszol azzal elbír, de ezekkel még többnyire az igpu is ami a prociban van. Ha nem félsz a használtpiactól, legalább egy GTX 1070 (65-70 körül megkapod), de inkább egy 1070ti vagy 1080 az ami most és még egy ideig kiszolgál 60fps full-hd játékra anélkül hogy jelentős kompromisszumokat kéne tenned grafikai beállítások terén, vagy újabbak közül ott az RTX 3050, azt viszont azért nem ajánlanám mert lényegesen drágább az említett régebbi kártyáknál, többet viszont nem igazán tud. RTX 2000 szériát én nem szeretem ajánlani, nagyon sok kártya ment és megy tönkre abból a szériából, gari meg már pont nincs rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!