Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Összeállítanátok nekem egy...

Összeállítanátok nekem egy minőségi gamer pc-t?

Figyelt kérdés

Én akárhogy számoltam, mindig négyezer euró fölé jutottam (rtx5080, i9 14900k, 64gb stb).

Tehát összeállítanátok egy erős gamer pc-t ami még évekig jó lesz? (rtx 5090 nélkül, mert annyit nem adok egy kártyáért)

ápr. 20. 20:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
82%

64GB DDR5 6000CL30 225,-

Olcsó B650-as alaplap 200,-

Ryzen 7 9800X3D 540,-

RTX 5080 1400,-

Ez 2365 euro. Ehhez vélasztasz tetszőleges házat, tápot és szükséges méretű SSD-t.

ápr. 20. 20:23
 2/22 A kérdező kommentje:
ja de ez nem igy megy sajna. Pl: rtx 5080hoz nem palit meg inno3d és hasonló noname tunercég kártyát veszek, hanem megbizhatót, tehát vagy asus rog/tuf, vagy msi gaming trio-t, az mindjárt 1700 euró körüli, és mint irtam "minőségit", tehát az nem lesz olcsó sajna. Pl: alaplapnak én asus rog strix z790-at, ramnak 2x32gb corsair vengeance, pc-ház asus rog helios, tápegység corsair rm1000x, proci hűtőt meg kihagytad, és az csakis noctuo nh-d15 lehet. Ja és ssd-ről még nem is beszéltünk, tehát biztos samsung 990 pro-t vennék ami nagyon gyors
ápr. 20. 20:59
 3/22 anonim ***** válasza:
86%
Miért nem írtad le, hogy mi az amiből nem engedsz? Nem kérheted számon, amiről nem tájékoztattál senkit. 400 eurós gépház minek? Mintha nem mindegy lenne, milyen dobozba pakolsz. Ne szórd a pénzt felesleges dolgokra, a minőségnek viszont ára lesz. Ezen a ponton maradt a videokártya és a processzor, de abból is az egyik feltételes. Ha neked 4000 eurós az igényed, akkor azt nem lehet a feléből megoldani.
ápr. 20. 21:29
 4/22 A kérdező kommentje:
nem számon kértem, csak azt nem értettem, hogy miért egyből olcsó megoldás lett a válasz? azt gondolod tán hogy a drágább terméktől jobb minőségileg az olcsóbb? érdekes lenne... + Nem irtam keretet hogy mennyi a max, csak annyit, hogy nekem mindig 4000 euróra jött ki...
ápr. 20. 21:58
 5/22 A kérdező kommentje:
Ja és a PC-házhoz: nem az a legdrágább amugy az oldalon, de nagyon jó minőségű és sokfunkciós: már azzal megvett, hogy az elején van 4 db usb csatlakozó van, nekem ez fontos, mert mindegyikbe dugok egy usb-t, telefon/okosóra/airpods töltésre stb... Meg én mindig is asus-os voltam, tehát közel áll a szívemhez. És igen, vannak rossz PC-házak, nézz csak körül, zörög az üveg, nem passzentos, nincs kábelmenedzsment, porfilter, sok ventilátor, rgb display...
ápr. 20. 22:02
 6/22 anonim ***** válasza:
67%
Bocs, akkor én értettem félre. A drágállott kártyából kiindulva azt hittem, költséget akarsz csökkenteni és az összeghatár alatt maradni. De így, hogy szinte a teljes konfig el van döntve, már olyan sok variáció nem marad.
ápr. 20. 22:10
 7/22 A kérdező kommentje:
nincs eldöntve semmi, nyugodtan lehet írni bármilyen konfigot, el fogom olvasni!
ápr. 20. 22:27
 8/22 anonim ***** válasza:
59%

" rtx 5080hoz nem palit meg inno3d és hasonló noname tunercég kártyát veszek, hanem megbizhatót, tehát vagy asus rog/tuf, vagy msi gaming trio-t, az mindjárt 1700 euró"

Mert te a rajta lévő matcivála fogsz játszani és véletlenül sem a kártyával, igaz? Ezeknek a kártyáknak a teljesítménye tökugyanaz és általában a minőségük is. Az ez ó dzsí aztán nagyon megbízható, főleg amikor első bekapcsolástól ott a coil whine vagy épp a böszmenagy hátő miatt eltörik a PCI csati mellett a nyák... :D

Neked nem minőség kell, hanem MÁRKANÉV amivel lehet villogni. Én az MSI Gaming Triot cseréltem KFA2-re, amiről valszeg életedben nem hallottál...

"alaplapnak én asus rog strix z790-at, ramnak 2x32gb corsair vengeance"

Vehetsz nyugodtan két éves alaplapot, bele egy év alatt degradálódó 14900K-t és másfél év múlva megy mindkettő a kukába, Nyilván jó döntés ez, amikor te 5 évre akarsz gépet venni.

"pc-ház asus rog helios, tápegység corsair rm1000x, proci hűtőt meg kihagytad, és az csakis noctuo nh-d15 lehet"

Jó, hát ha neked alapból a legcsicsásabb gély-ming áródzsí ház kell... Az RMX1000 is felesleges, nem inverteres hegesztőt építesz és hát a Noctua NH-D15. Amire akkor van szükséged, ha valami disznó nagy kazán processzort veszel, mint a 14900K ami leveri a falról a villanyórát.

Az említett Ryzenhez sem 1000 Wattos táp, sem két kilós hűtő nem szükséges mert csak a harmadát eszi mint a két éves, hulladék i9.

"csak azt nem értettem, hogy miért egyből olcsó megoldás lett a válasz?"

Mert nem volt kritérium, hogy a legdrágább márkafelárral megáldott cuccokat szeretnéd. A 9800X3D kettéhugyozza az i9-et, elmegy egy akármilyen 130 euros alaplapban, ahogy a Ryzen 9-ek is ( ennek ellenére 200 eurót írtam be alaplapra, ha esetleg extra igényeid lennének ). Játék közben hajadra kenheted a strix z790-et és az i9-et amikor a legolcsóbb Asrock alaplapban egy X3D alázza ezeket... Felőlem vehetsz 1000+ euros Z790-es lapot is, ugyanúgy nem lesz jobb mint az olcsó megoldás.

Ajánlhattam volna 500 euros X870E lapot vagy akár 1000 euró felettit, de ahho az 1 szem videókártyához és egy darab SSD-hez minek? A 200 euros lapokba is tudsz tenni 3db M2 SSD-t és két videokártyát...

" Nem irtam keretet hogy mennyi a max, csak annyit, hogy nekem mindig 4000 euróra jött ki..."

Mert te nem a funkcionalitásra mentél, hanem a márkanévre amivel lehet frenkizni. De fps-ed ezektől nem lesz több játék közben...

"4 db usb csatlakozó van, nekem ez fontos, mert mindegyikbe dugok egy usb-t, telefon/okosóra/airpods töltésre stb..."

És ezért veszel egy 400 euros házat egy 10 euros konnektorba dugható 8 USB-s töltőadapter helyett?

Látod, neked nem az fáj, hogy jobban ajánlottam olcsóbban hanem az, hogy OLCSÓÓÓÓÓÓÓÓÓ. Én nem fizetek feleslegesen márkanevekért, csak a teljesítményért. Tudok neked összarakni olyan konfigot is, ahol csak a proci lesz 10K..

Amit én felvázoltam a #1-van az minőségi és kényelmesen kiszolgál 5 éven keresztül és ERŐSEBB, mint az i9-es álmod. HA neked csak ilyen áródzsí gély-ming a megfelelő és ezeknek az árait összeadtad, hát ez alá mi sem tudunk menni mert azoknak annyi az ára - csak a kérdésben ezt elfeljtetted megemlíteni.

ápr. 20. 22:28
 9/22 anonim ***** válasza:
72%

palit meg inno3d

Nagyon régi és megbízható videokártya gyártók. A Palit 37 éve az inno3D 30 éve alapítódott, biztos nem értenek hozzá. Az ROG meg egy marketing bullshit (de szépen van csomagolva)

"asus rog strix z790-at"

Az is csak úgy csapja az FPS-t, a lelki FPS-t. 🤣

"csakis noctuo nh-d15 lehet."

Fele annyiért Thermalright borzasztó, lehűti a procit és nem drága...

"tehát biztos samsung 990 pro-t vennék ami nagyon gyors"

Játékra ez tényleg fontos, egy NV3 Kingston azt csá. A játéknak tök mindegy milyen SSD. Az SSD a lényeg.

#1 Jól körül írta a Jó/olcsót, azért az sem olcsó, de ha neked ROG kell meg i9 izé vedd azt.

Az ASUS nagy marketinggel nyomatja a hülyeséget, ha neked kell csináld. De faragni ésszerű döntésekkel lehet nem a leghypoltabb lószarok össze vásárlásával.

ápr. 20. 23:42
 10/22 anonim ***** válasza:
16%
Természetesen. Asus Rog Strix Hero II.
ápr. 21. 01:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!