Miért melegszik ennyire?
ASRock nova x879e alaplap
Ryzen 7 7800x3d CPU
Dark rock Elite CPU hűtő
Dark base 701 ház
Invert módon van építve.
Alul feszelés, curve optimizer
Ezeket hiába állítom. Ugyanannyi a hőfok.
Állítottam már be 75 fok limitet
De ez sem csinált semmit. Ugyanúgy feljebb ment.
CPU alapon 50 fok körül van
Játék közben átlagosan 70+
Viszont sokszor felugrik 80-85-re
De ha magasra állítom a grafikát akkor 80 átlag vagy afeletti.
Videókártyát msi after burnerrel sikerült beállítani. Átlag 70 fokra. 4070ti windforce oc.
De a procival nem bírok. Pedig ennek a CPU hűtőnek simán le kéne hűtenie.
Paszta az eredeti ami a dobozában volt.
Ventilátor görbet csináltam biosba. De vagy süvít mint állat. Vagy ha silentre állítom akkor jobban melegszik.
Alul feszeléssel láttam videókat, hogy 10 fokot is nyertek vele. Hát nálam semmit nem ér.

válasza:Manuálisan próbáld a biosban a PPT EDC TDC csökkenteni magoknál negatív eltolást is beállítani.
Egy R9 5950X em van 16 mag 32 szál igazi forrófejű jószág.
Eredeti PPT142 EDC95 TDC140 helyett PPT115 EDC85 TDC125 ezt használom.
Magok mind a 16 -30 eltolás beállítva.
Alap 38-40C játékok 57-62C full grafika FSR4 66-68C
Dark Rock Pro 6 alap profil. Paszta MX7
Ezzel a beállítással is 100% -ra kihasznált a RX9070XT ami 58-61C.
Alap CPU beállítással nálam is közel 50C az alap és full grafikán 85C ig is elmegy.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ma takarítottam a gépemet, kivettem a videókártyát és kifújtam a ventiknél meg a bordáknál a port, azután játékokban droppolni kezdett az fps, 165ről 80 és 110 re droppoltam és a videókártya kihasználtság csak 11% on volt. A takarítás előtt nem volt ilyen probléma de...
Mert nekem pár wattos terhelés mellett is simán van 40°-os.
Most vettem egy új processzort végre, de 97 fokot jelez warzone közben a rendszer. Alap járaton ez 51 körül mozog. Mennyire veszélyes ez a hőfok, illetve mire számítsak ha annyira magas a hőmérséklete? Most szereltem be, ezzel a 4 csavarral kb 1 órát szenvedtem,...
Ha használom a laptopot, akkor normális a hőfok, csak terhelésnél kapcsol be a venti. Viszont ha lecsukom, lerakom (ugyanúgy bekapcsolva hagyom), akkor forrósodik, megy a venti ezerrel. Semmi nem megy a háttérben, ami okozhatná. Próbáltam megfordítva letenni, hogy jól...
Az újabb Asus tuf f15 gazdája vagyok, nem csinálok rajta semmit, most is csak a yt megy és 80-90 fokos a cpu Annyira hangosan hűt hogy hihetetlen. Játék közben a legmagasabb 98 fok volt. Normális ez? Van alatta plusz hűtőpad.
A GPU 55-60C A Hotspot hőmérséklet 80-100C Miért ilyen magas a Hotspot érték?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!