Kijelzőcsere notebookban?
A kérdésem a következő lenne:
- Adott egy nVidia GeForce 9300M GS notebook videó chip. a notiban egy 15,4" WXGA (1280x800) -as kijelző van. Ha én teszek bele egy 15,4" WSXGA+ (1680x1050) kijelzőt, károsodhat-e a notebook, vagy a videóchip, vagy bármi más alkatrész?
7 év laptop szereléssel a hátam mögött szerintem:
Fizikailag bele kellene férnie a kijelző házba, mert a méreteik nem mások, csak a felbontásuk.
Az eredmény típusonként változik. De első tippre azt mondanám igen, fog is adni képet.
Van olyan eset is, hogy csak bizonyos gyártó paneljait fogadja el a gép. Dell és Lenovo kifejezetten válogatós. Fujitsu és Acer viszonylag igénytelen ebből a szempontból (is).
Régen tönkre lehetett így tenni a kijelzőt és a VGA kártyát, de ma már lehet vele nyugodtan kísérletezni. Fel fog pörögni, de képet nem fog adni max, de tönkre nem megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!