Egyik merevlemezről hogyan tudom áthelyezni egy másikra a "Rendszer számára fenntartott partíciót?
Szia.
Elmélet :
Ha már az új HDD-n rajta van a win7, akkor csak úgy lehet rárakni a Rendszer particiót, há előtte valamilyen particiónáló programmal készitesz neki egy 100 megabájtos particiót (álltalában a win7 ennyit hoz létre a rendszerinditáshoz). Ehhez természetesen az egész win7-es partición levő adatokat arrébb kell mozgatni 100 megabájtal. Nos ez nem lesz kis idő. (attól fógg menni adat van már rajta)
Hiren boot cd-n van egy csomó particiónáló program azok megcsinálják neked a amit kell. (Csökkentii, növelik a particiók méretét, mozgatják az adatokat, stb,stb).
Gyakorlat :
1. Vedd ki a régi hdd-t, rakd be a win7 CD-t, és próbáld meg, úgy hogy nem telepited, hanam javitod a win7-et és inditás javitást választasz. (Mivel hiányzik a 100 megás partició, nagy valószinűség szerint nem fog működni)
2. Ha még nincs sok minden rajta, akkor régi hdd kiszed, win7-es ujra telpit az ujhdd-re.
3. Kipróbálhatod a gyakorlatot, de szerintem időben, nem biztos, hogy megéri, és pontosan kell tudni, hogy a másik hdd-n mekorra a rendszer inditó partició. Ha megvan az üres 100 megás partició akkor szintén hiren boot cd-n vannak disk duplikáló programok amivel a 100 megás particiót át tudod rakni az uj hdd-re. Eztán még valószinűleg kelleni fog még egy inditás javitás a win7-es boot DVD-ről, hogy menjen.
4. Fogsz egy ghost programot és a régi hdd-t átmásolod az uj hdd-re)
Sok sikert.
Üdv.
értem én, de miért nem kérdez rá hova akarja rakni, ha megadom neki melyik lemezre menjen fel akkor ne a másik lemezre rakja az indításhoz szükséges adatokat.
A rossz hdd garanciális, ha beviszem az új hdd-t akkor át tudják nekem tenni az a partíciót hogy működjön? A régit és az újat is ott vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!