Melyik képarány "jobb"?
Figyelt kérdés
Kinéztem pár IPS monitort, és az lenne a kérdésem, hogy filmre és játékra melyik lenne jobb választás?
A 16:9-es vagy a 21:9-es?
2014. máj. 8. 22:57
1/2 savanyújóska válasza:
En 16:9-et javasolnek, 21:9-nek akkor van ertelme, ha sokat filmezel, es van olyan forrasod, aminek ilyen a keparanya. Egyebkent pedig a 16:9 meg a standard FHD, az kenyelmes majd' mindenhova. (Persze en annyira nem figyeltem, nem tudom, mekkora aranyban vannak mar 21:9-es filmek "itt-ott", vagy akar az uzletekben, szoval ez alapjan donts, 21:9-hatarozottan a filmezesre koncentral.)
2/2 Gabi33 válasza:
Szeritem még ti sem tudjátok mi a jó képarány!
Mert a világon sok olyan film zene van ami több képaránnyal szerepel!
21:9 is van de 16:9 is de láttam már olyat is ami olyan kicsi egy zene hogy alig láttam,hogy mi is az pedig magyar szám volt és 16:9 a nagy full hd tévé,de sok van ami még a 4:3 játszanak pl szomszédok kingth rider valker stb!
De az EGRI CSILLAGOK 16:9 ben is ott a fekete csik felül is alul is szeintem az már 21:9 irták!
21:9=2,33:1
16:9=1,78:1
Amerikában 2,40:1 használják nálunk az 1,85:1 használják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!