Melyik a jobb? Intel vagy AMD? Mert úgy hallottam hogy az AMD jobb, viszont akkor miért drágább az Intel?
Az Intel és az AMD is egy cég. Gyártanak erősebb és gyengébb, olcsóbb és drágább, okosabb és butább processzorokat is.
A feladat és a pénztárca határozza meg, hogy adott paraméterek mellett melyik konkrét CPU-t érdemes megvenni.
Értem.
Akkor felesleges váltanom?
Perpillanat Q9400 processzorom van 2,6ghz-el és ahogy elnéztem az AMD sem nagyobb durranás
Szovegertes 0... nem azt irta, hogy:
"az AMD meg az Intel ugyan az a cég..."
"erpillanat Q9400 processzorom van 2,6ghz-el és ahogy elnéztem az AMD sem nagyobb durranás"
Nem hasonlíthatsz egyetlen Intel processzort az AMD-hez. Vannak a Q9400-nél gyengébb és erősebb processzoraik is. A Q9400-hez nagyjából a már szintén leköszönt Phenom II X4 945 hasonlítható (nekem volt/van is ilyen nagyon elégedett voltam vele évekig és a kis gépben most is remek szolgálatot tesz). A Q9400-nél vannak jóval erősebb processzorai is az AMD-nek, sőt egy mai i3 is simán kirakja ezt a teljesítményt!
Például egy olcsó, 26,5k-s FX-6300 is így elveri:
(lower is better = a kisebb érték a gyorsabb)
#5, köszönöm!
#4, nem egy összeesküvés elméletet akartam megfogalmazni, hanem felhívni a kérdező figyelmét, hogy az Intel és az AMD is egy-egy cég, és nincs értelme arról beszélni, maximum gazdaságilag van értelme arról beszélni, hogy jobb-rosszabb, drágább-olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!