élettartamot tekintve meik verzió lehet a nyeröbb?
tehát az áramfogyasztást tegyük férre,az nemlényeg!!a kérdésem arra irányul hogy az asztali számitógépemet menyire viseli meg a gyakori kikapcsolás és ujboli bekapcsolás?azthalotam még régeben valakitöl hogy az ilyen elektronika nemnagyon rajong a sokszori ki,bekapcsolásért.
pl vegyünk 1 átlagos napot ülök a gép elöt épen netezek,zenéthalgatok,vagy játszok valami komolyab fps vagy autós játékot,és szól az én ayukám h ebéd,vagy megkér h menyek el a boltba,vagy hogy segitsek neki 2-3vödör vizet kivinni a virágoskertbe,tehát gyakran otkell hagynom a gépet 10-15-20percre amikor is én kikapcsolom majd utánna ujbol be,de ugy is hagyhatnám hogy fusson üresben,tehát a kérdésem az hogy élettartam szempontjábol meik a jobb verzió??
A gyakori ki-be kapcsolást semelyik sem szereti. Még a kettes válaszoló vinyója sem, hiába dicsekszik vele.
Bekapcsolod, a CPU a RAM a vinyó és minden egyéb alkatrész üzeni hőmérsékletre melegszik - ez néhány cucc esetén akár 60-80 fok is lehet -, majd egy órára kikapcsolod, ekkor lehűl 20 fokra. Amikor újra bekapcsolod, megint ez történik. Nincs a világon olyan elektronika, ami ezt szeretné és a hőtágulás mindent tönkretesz, ez csak fizika...
Bár mindig minden változik, mégis az alkatrészek a változatlanságot szeretik a leginkább.
Bár a szerverek jellemzően más minőségű alkatrészekből épülnek fel, de egy farmon jellemző jelentés, hogy egy gép, ami éveik folyamatosan ment, lekapcsolás után nem hajlandó elindulni. Annyira "megszokta", hogy működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!