Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » élettartamot tekintve meik...

élettartamot tekintve meik verzió lehet a nyeröbb?

Figyelt kérdés

tehát az áramfogyasztást tegyük férre,az nemlényeg!!a kérdésem arra irányul hogy az asztali számitógépemet menyire viseli meg a gyakori kikapcsolás és ujboli bekapcsolás?azthalotam még régeben valakitöl hogy az ilyen elektronika nemnagyon rajong a sokszori ki,bekapcsolásért.

pl vegyünk 1 átlagos napot ülök a gép elöt épen netezek,zenéthalgatok,vagy játszok valami komolyab fps vagy autós játékot,és szól az én ayukám h ebéd,vagy megkér h menyek el a boltba,vagy hogy segitsek neki 2-3vödör vizet kivinni a virágoskertbe,tehát gyakran otkell hagynom a gépet 10-15-20percre amikor is én kikapcsolom majd utánna ujbol be,de ugy is hagyhatnám hogy fusson üresben,tehát a kérdésem az hogy élettartam szempontjábol meik a jobb verzió??

2014. máj. 11. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Úgy jobb, ha arra a fél óra-1 órára bekapcsolva hagyod a gépet, nem fogyaszt sokkal többet, mint ha ki lenne kapcsolva és a hardvereknek is jót tesz (ha folyton ki-be kapcsolgatnád, akkor egy idő után beadná a szolgálatot a táp és a merevlemez (nem szereti a sok fejparkolást)és szépen lassan a többi hardver is).
2014. máj. 11. 11:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én merevlemezem eddig pontosan (saját progi által figyelve, de tudja ezt a funkciót elég sok) 3749-szer pörgött fel. Átlagosan napi 3. Semmi baja.
2014. máj. 11. 11:38
 3/7 Tengor ***** válasza:
Fél órára nem éri meg kikapcsolni semmilyen szempontból.
2014. máj. 11. 11:47
 4/7 A kérdező kommentje:
és a gyakori kikapcsolás miért és meik alkatrészeket szereti kikezdeni a cipekse szeretik?
2014. máj. 11. 12:38
 5/7 anonim ***** válasza:

A gyakori ki-be kapcsolást semelyik sem szereti. Még a kettes válaszoló vinyója sem, hiába dicsekszik vele.

Bekapcsolod, a CPU a RAM a vinyó és minden egyéb alkatrész üzeni hőmérsékletre melegszik - ez néhány cucc esetén akár 60-80 fok is lehet -, majd egy órára kikapcsolod, ekkor lehűl 20 fokra. Amikor újra bekapcsolod, megint ez történik. Nincs a világon olyan elektronika, ami ezt szeretné és a hőtágulás mindent tönkretesz, ez csak fizika...

2014. máj. 11. 13:01
 6/7 Tengor ***** válasza:

Bár mindig minden változik, mégis az alkatrészek a változatlanságot szeretik a leginkább.

Bár a szerverek jellemzően más minőségű alkatrészekből épülnek fel, de egy farmon jellemző jelentés, hogy egy gép, ami éveik folyamatosan ment, lekapcsolás után nem hajlandó elindulni. Annyira "megszokta", hogy működik.

2014. máj. 11. 13:03
 7/7 A kérdező kommentje:
meggyöztetek ezentul fél orákért nemfogom kikapcsolni :D
2014. máj. 11. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!