Melyik Linux OS lenne ideális ehhez a géphez (laptop)? Minden választ értékelek.
Laptopom:
3GB RAM
Intel Pentium Dual CPU T3400 @ 2.16 Ghz 2.17Ghz
(nem tudom miért ír két különböző feszültséget)
Intel Chipset Family 4 - 64MB-s 'integrált?' videokártyából 2 darab-ot ír eszközkezelőbe
(asztalim van játékra,szóval ez inkább olyan mellettem lévő netezős mellékgép lenne) :
Valamint USB-ről fel tudnám rakni a linuxt?
Cél lenne: Videó -> Youtube,Net
Lenne valami megfelelő operációs rendszer,mert egy frissen telepített Windows 7-el is lassúnak találom...
A feszültséged V-ban mérik, amit ott ír az a két mag órajele.
Valószínűleg integrált és dedikált kártyád van, azért ír kettőt.
Simán mehet rá Ubuntu, ha tényleg kell a sebesség, akkor XUbuntu v. Linux mint XFCE-vel.
A linuxokat már nagyon rég óta lehet USB-ről telepíteni.
"A feszültséged V-ban mérik, amit ott ír az a két mag órajele."
Félreírtam,órajelet akartam írni csak nehéz napom volt, ment a zöld pacsi :)
Ha a maegbízhatóságot akarod, akkor a Debian.
Bár egy kicsit körülményesebb a népszerűbbeknél, de azért nem kell hozzá profinak, vagy it-senek lenned, józan paraszti ésszel is elboldogulsz vele.
Windows alól usb-re a legjobb szerintem a lili usb creator, ha azt írja hogy nem kompatibilis, de megpróbálja rárakni (bár a 7.5 debian az)... általában úgyis működik.
Video és net/youtube:
- használj google chrome-ot, az jól kezeli a flasht (nem chromium). Ezt a gdebi csomagtelepítővel egyszerű felrakni.
Video: smplayer, Vlc, bár a beépített se rossz benne.
Próbálkozhatsz még a Linux Mintekkel is, de én úgy vettem észre, hogy ott se kikerülhető a linuxba mélyedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!