Játék terén mekkora különbség van a két processzor között?
Szerintem meg inkább az a hihetetlen, hogy egy i3 és egy i5 processzort hasonlítunk össze. Ne rakjuk már őket egy kalap alá.... Lehet, hogy csak engem tölt el megnyugvással az I5. Annek ellenére, hogy konzolon játszok.
A CPUBoss tesztek pedig arra valók,hogy fizikálisan össze tudjunk hasonlítani két egységet.
És mivel egy PC általában multifunkciós, és nem csak játszünk rajta(WinRaR, HD, BluRay lejátszás, Bitorrent, Boinc és estig sorolhatnám, ezért előrelátó ember nem a határra vásárol. Hanem úgy, hogy esetleg még pár évig jó legyen a cucc, folyamatos kompromisszumokkal...
Főleg, mivel nem tudok róla,hogy veretné valaki a GTA V.-t pc-n, így valójában fogalma sincs senkinek milyen vas is kell majd alá. És azért nem adok a játéktesztekre, mert pontosan tudom: Két egyforma, ugyanolyan tulajdonságokkal megáldott PC nem létezik(hardver,szoftver). Sokkal inkább valós a szóban forgó egységek teljesítmény alapú összehasonlítása.
Negatívumokat meg nem szoktam adni senkinek, ugyanis engem érdekel a másik véleménye is, akár egyetértek vele akár nem.
Amennyiben mégis a Kérdező az I3 mellett dönt, az Ő döntése lesz.
Tehát az a jó megoldás, ha duplán vásárol. Két, három év múlva másikat. Hát ez egy igazi Think Green :)
Csak nehogy keserű legyen a cukor, amikor egy év múlva kijön valami, ami kérné az erőt, és a bottleneck a CPU lesz, ami visszafogja az egészet. :)
Akkor lehet nézegetni majd a teszteket, hogy hol is rontottam el....(saját tapasztalat, azóta van konzolom) :)
Azért butaság erről veszekedni, mert jelenleg a videókártyák még mindig le vannak maradva a processzoroktól. Egy ~20 ezer forintba kerülő 860k is kihajt minden VGA-t 100 ezer Ft alatt FullHD-ban húzás nélkül is, lényegében bármely játékban. 4k-ban konkrétan még egy GTX 980 alá is bőven elég lenne. Egy 20k-s proci egy 200k-s VGA alá. Ezért fölösleges azon vitázni, hogy melyik proci hoz több FPS-t, mert jelenleg tényleg tökugyanannyit hoz mind a kettő.
A jövőre tekintve azonban (és itt jön a lényeg) sokkal jobban megéri egy I5 4440 mint egy I3, ugyanis a Vulkan API és a directx12-nek köszönhetően (elvileg) sokkal jobban ki tudják majd használni a rájuk írt programok több szálat. Talán még a 8 magos FX-ek is új életre kelnek, 2 magos procit (hiába HT-s) azonban én nem vásárolnék jelenleg, hiába visz el ma mindent röhögve.
Akkor használj I3-at. Ennyi :)
Nem írtam át semmit, csak nekem ez a véleményem. Sőt varázsgömböm sincs, hogy lássam előre, hogy jövőre nem jön semmi. Inkább óvatos vagyok, hogy azt a kis pénzt amit ma ebben az országban megkeresünk, ne feleslegesen költsük el. De mindenki maga dönti ezt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!