Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy 32bit-es gépem, de ez...

Tekissunyi kérdése:

Van egy 32bit-es gépem, de ez nekem nem jó mert Windows 7-et akarok venni és a 64bit olcsóbb. Hogy tudom 64bit-esé tenni a gépem?

Figyelt kérdés

2016. jún. 19. 11:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
56%

Az egy érdekes téma, hogy mivel okozol nagyobb kárt. Azzal ha jogtalanul használod, ezzel bevétel kiesést okozol, vagy azzal ha mondjuk áttérsz Linuxra, és egyáltalán nem használod a Windows-t. Ha a tömegeket nézzük, nyilván az utóbbival, de ez nem jogosít fel máris arra, hogy mindenkit elkezdjünk egy nyilvános fórumon jogtalan szoftverhasználatra buzdítani.

Ha valaki meg akarja venni, akkor vegye, aki meg nem, az meg ne, de ezt inkább ne reklámozza.

2016. jún. 19. 12:52
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
A társadalmat sértik az ilyen kis ingyenélő gyökerek, akik azt hiszik minden jár nekik és a földön vergődve követelik a jogaikat, miközben egy lepkefingnyit sem tettek le az asztalra.
2016. jún. 19. 12:53
 13/22 Lord Hidan ***** válasza:
63%
Igen mert te biztos soha nem töltöttél le egy zenét se
2016. jún. 19. 13:16
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

A microsoft a piaci részesedését elsősorban a kalózkodásnak köszönheti, mint ahogy te is mondtad. Ennek az az oka, hogy nem csak egy termékről, hanem platformról van szó, így a programfejlesztőktől kezdve a cégekig mindenki szívesebben használ windowst, mert a célközönség vagy a partnerek is leginkább csak a windowst ismerik.

Ha mindenki, aki kalózkodik (pl kínaiaknál 10-ből 9, vagy ha a föld teljes lakosságát nézzük, akkor is majdnem 60%) áttérne linuxra, akkor nem csak a játékipar, hanem majdnem az egész számítástechnika felfordulna és a windows hatalmas veszteségeket könyvelhetne el.

Ezt Bill Gates is megerősítette és abszolút nem érdekli, hogy az átlagfelhasználó a nem túl fejlett országában kifizeti-e az operációs rendszert, a használata pont elég hasznot hoz. Így habár illegális, még nem etikátlan és itthon magánszemélyt senki nem fog zaklatni azzal, hogy fizesse ki. Mondjuk Bill Gates nem igazán beszélhet etikáról, mivel az áprilisi statisztika szerint 89%-s piaci részesedésük laptopok és asztali számítógépek esetében, kvázi monopolhelyzetük van mondhatni évtizedek óta.

A probléma inkább az ilyen 60%-os önjelölt inkvizítorokkal van, akik bármelyik cég üzletpolitikájába beleszól és bárkit elküldhetnek az északi sarkra, ha nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.

2016. jún. 19. 13:21
 15/22 anonim ***** válasza:
56%

Egy zene letöltése teljesen más, mint egy szoftver jogosulatlan használata. Zenéket magáncélra nem illegális letölteni jelenleg Magyarországon, mivel a jogdíjakat már kifizetted az adathordozó megvásárlásával.

# 14

Tökéletesen igazad van, ráadásul a Windows eléggé túlárazott, így már csak emiatt sem lehet elítélni azokat akik nem tudják megvásárolni, és bizonyos okokból a Linux sem jöhet szóba nála.

Egyébként itt Európába, illetve Észak-Amerikába kifejezetten jó a legális-illegális használok aránya magánszemélyek körében is, amióta divattá vált a laptopok, hordozható gépek mellé értékesített OEM-es Windows. Sok ismerősöm amikor laptopot vásárol, a főbb szempontok közé tartozik hogy legyen rajta Windows. Nem azért mert legális, hanem mert azt hazaviszi, bekapcsolja, és működik is. Nem kell a telepítéssel vacakolni, amit a többség egyedül nem is tudna elvégezni.

2016. jún. 19. 13:37
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Hahaha, amikor a mocskos kis tolvajok önigazolják a kis lopásaikat... Gyönyörű.
2016. jún. 19. 13:38
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

# 16

Én pont hogy megvásároltam a Windows-t, meg az Office-t is ( 365 előfizetés ). Sőt, Spotify, meg HBO GO előfizetésem is van.

Ettől függetlenül továbbra sem ítélem el az illegális használókat, de ahhoz tartom magam, hogy ezt nem kéne hangoztatni.

2016. jún. 19. 13:45
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Én meg lelőném a csórókat, mint a kutyákat.
2016. jún. 19. 13:46
 19/22 Lord Hidan ***** válasza:
86%
Nekem is eredeti windowsom van ettől függetlenül nincs azzal baj ha valakinek épp nem telik windowsra ebben az országban..
2016. jún. 19. 13:53
 20/22 anonim ***** válasza:
90%

Nem tisztességes dolog a torrentezés, de amíg nem tiltják, addig az ország nagyobb része ugy is csinálni fogja. Az utcánkban lakik egy BM-es nagykutya, és nem rég kérdezte tőlem hogy nem-e kell nekem valami film, vagy bármi, mert ő szabad idejében ezzel foglalkozik. Erről ennyit.

Viszont azt már egy kicsit durvának ítélem meg, amikor valaki internetes fórumokon (itt) kunyerál, hogy küldjünk neki linket.

Hát az anyja pic.sáját. :) Keressen rá. Legalább ennyit dolgozzon meg érte .

2016. jún. 19. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!