A gyakori monitor váltás károsíthatja a videokártyát?
Sziasztok! Egy éve vettem egy Geforce GTX970-es videokártyát a PC-m be. Félévig egy monitort használtam, majd vettünk egy Sony 3D-s televíziót. Azóta nagyon gyakran váltok a két monitor között (filmnézéshez, játékhoz, stb.).
Eleinte kikapcsoltam a számítógépet, mielőtt átkötöttem volna a HDMI kábelt, de az utóbbi időben csak a monitorokat kapcsolom le, majd átkötöm a számítógépet a másik kijelzőre.
EZ KÁROSÍTHATJA A VIDEOKÁRTYÁT?
Már féléve váltok így és hónapok óta először most kezdtem el játszani is a gépen. Azt vettem észre, hogy pl. a Wolfenstein-nél, ha gyorsan mozdítom a képernyőt, akkor egy két fehér poligon jelenik meg, ami igen hamar el is tűnik. A Far Cry 4-nél pedig egy-egy ködfolt bizonyos kamera állásban ott van, másikban pedig eltűnik... Továbbá az árnyékok néha igen érdekesen vibrálnak (eltűnnek, előjönnek).
Ezt a jelenséget okozhatja a (gyakori) számítógép leállítás nélküli kijelzőváltás? Vagy ezeknél a komolyabb játékoknál ez természetes jelenség (mármint, hogy a VGA pici fáziskéséssel dolgozik). Esetleg érdemes lenne két HDMI kábelt használni, hogy ne kelljen rendszeresen átkötni?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!:)
Ha nem töröd el közben a csatlakozót, nem károsíthatja sehogyan a videokártyát.
Az említett hibák játékbeli bugok, nincs köze a hardverhez.
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, így már megnyugodtam.:) Tehát ha jól értem még csak véletlenül sem áll fenn zárlat, vagy hasonló károsodás veszélye.:)
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!:)
#6: valószínűleg igen, és ha javasolhatom sürgősen csináltasd meg, mert nem csak a gép számára veszélyes!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!