Gyors, egyszerű kérdés. PS4 tartósabb-e és ha igen mennyire mint a PC, Élettartamot tekintve?
Bármelyik hardver meghalhat, 2-4 évet a legtöbb gond nélkül kibír, többet már ritkábban. Ha nem igénytelenül rakod össze a géped(~nem veszel bele 6k ért 600 as tápot pl), akkor előbb fog elavulni mint tönkremenni.
Nem gazdaságosabb, csak kényelmesebb a gépfejlesztés árát elvered játékokra(ha meg keveset játszol egyáltalán nem éri meg egy csak játékra készült gépet venni).
Hát ez nem is olyan egyszerű kérdés :)
Ha a PS3 megbízhatóságát nézem( az enyém most hét éves), akkor az ott abszolút nyerő, mármint a konzol. Bár most már vége van, mert új játékok nem jönnek hozzá. De 4 évesen szétszedtem és újrapasztáztam. Kb. ennyi baj volt vele.
Játékra, egy jó TV mellett szerintem teljesen rendben van a 4-es gép. Bár most megfigyelhető, hogy egy konzol életciklusán belül is trükköznek a hardverekkel, új kiadások vannak, ez idáig nem volt jellemző.
A PC vel meg az a gáz, hogy a játékok már nagyon ahhoz sem olcsóbbak...sőt. Mivel számtalan variáció van, mindig bujkál az emberben a kisördög: Mi lenne, ha kicserélném ezt...de akkor már azt is, és a végén elég kényelmetlen összegeket bele lehet rakni.
Viszonyításképpen: Egy normális cpu( 1151 i7), meg egy normális VGA olyan 160 ezer, és ehhez még nincs semmid( alaplap, ház, táp, memória)
A konzolt meg megveszed egyszer egy 100-asért és elfelejted. Kényelmesebb is, ha nem vagy FPS bajnok, és el tudod fogadni a grafikai korlátokat.
"Viszonyításképpen: Egy normális cpu( 1151 i7), meg egy normális VGA olyan 160 ezer, és ehhez még nincs semmid( alaplap, ház, táp, memória) "
Cserében viszont 4k-ban játszol maxon, nem 900p30fps-ben medium és low között...
200-ért olyat lehet összerakni ami ott veri a konzolokat ahol nem sajnáljuk.
Plusz most jön az "új generáci" (skorpió, meg neo), ami visszafele kompatibilitást igér, csak ugye már az xbox one s-nél is olyat mondanak a fejlesztők, hogy a plusz erőt arra fogják felhasználni, hogy ne laggoljon annyit a játék, ami azért elég meredek. Igaz, hogy a pc drágább, de csak egyszer drágább, utána évi 10-20e forintból szinten lehet tartani, míg a konzolba bele sem nézhetsz, mert bukod a garanciát
"Viszonyításképpen: Egy normális cpu( 1151 i7), meg egy normális VGA olyan 160 ezer, és ehhez még nincs semmid( alaplap, ház, táp, memória)"
Igazából egy i5-tel is mérföldekkel előrébb vagy egy jó VGA-val mint konzollal, tehát ez rossz hasonlat.
És valóban 200k-ból már nagyon jó pc-t lehet összerakni, amivel mellesleg a játékon kívül lehet egy sor más dolgot is csinálni.
i7 játékokra, az igen :D fizessünk + 30-40 ezret 3-5 fps növekedésért, a legjobb üzlet a világon :D
A probléma ott gyökerezik, hogy a mai világban a számítógépet nem tudod kihagyni. Pl: Önéletrajz írás, ahhoz kell egy office-word, amihez gépre van szükséged. Vagy táblázat készítés. Vagy le akarsz tölten ia netről zenéket, azokat konvertálni hogy be tudd dugni a hi-fidbe, stb.
Olyan szinten beépült az életbe az informatika, hogy így is úgy is szükséged van legalább egy gyenge 50 ezres gépre, ami tudja ezeket. Mellé a konzol, az megint 100, 150e-nél tartunk amiből egy low budget pc kijön.
Rövid (1-5 év) távra nézve jobb a konzol, viszont ha mindig a legújabb játékokkal akarsz játszani, hosszú távlatban (5-10 év) anyagilag jobban kijössz egy közepes szintű géppel. Egyrészt olcsóbbak a játékok, több leárazás is van, a használt alkatrészeidet ugyan úgy el lehet adni a neten, amivel valamivel olcsóbb lesz a gép fejlesztése.
Nyilván nem a 200e+ videokártyára kell gondolni, meg a mega-giga-ultra csili-vili báeállításokra, de mediumon így is elmegy szépen.
Arról már nem is beszélve, hogy kijött a ps4 meg az xbox 1, erre jön az újabb generáció váltás, mert gyenge a hardver, nem tudnak olyan szinten programot készíteni rá. Mondjuk várható volt, miután harmadszorra sültek be a szoftver fejlesztők, hogy PC-ről bemutatták ilyen-olyan fa*za lesz a játék konzolon, a konzol meg azt mondta 'nope, gyenge vagyok hozzá' és ment a downgrade rendesen.
Szervizelés: Nekem van Wii U-m, eddig egyszer megfújtam kívülről egy kis sűrített levegővel, kijött némi por és ámen. De ugyan ez van PC-nél is, ha minimálisan értesz hozzá, olcsó. Ha nem, akkor fizess érte. Én pl magam pasztázok, portalanítok, de egy vírus irtástól se tojom tele a gatyát. Ha viszont valaki nem ért hozzá és nincs ismerőse se, aki megcsinálná, az már gáz, úgy nem feltétlenül buli, mert a szerviz alaphangon 5 ezernél kezdődik, hogy leszedik a gépház oldalát.
Nem azt írtam, hogy játékra kell az I7. Mondjuk, ha gépet építenék, biztos nem i5-öt vennék.
Az oké, hogy most még nem kell feltétlenül i7...de később? Eladod bagóért az i5-öt, és ugyanúgy veszel egy i7-et.
Tehát kicsit előreszámolgatva, nem is olyan rossz üzlet... de ízlések és pofonok...különböznek.
jelenleg konzolt hasonlítunk össze pc-vel, vagyis játék a cél, ahol az i7 nem ugrik ki teljesítményben egy i5-höz képest. Amennyivel drágább az i7, annál többet raksz félre a későbbi proci cserére, és megint van egy jó procid.
Ha általánosan nézzük, akár munkára, akár általánosan tényleg jobb az i7, mert tartósabb, de csak játékokra annyira nem éri meg, szerintem.
#6, játékra felesleges az i7! Ha majd kevés lesz az i5, akkor _esetleg_ megérheti használtan venni i7-et, de újonnan játékra nem éri meg a felárat.
A te hasonlatod az elejétől fogva nem jó, mert (mint írták is) a konzolok grafikai szintjét egy 160-180k-s kép hozza. (összesen ennyi, nem a CPU + VGA)
G.
Van egyébként gépem, sőt laptopom is csak kezd kicsit megvetemedni :D az asztali olyan szinten szar (10+éves) hogy egy XP-t is alig tart fent már. Laptopom is 3-4éves az meg náluk már szép év. szerintem. :D csak megfogadtam hogy lapit nem veszek mert annak az ára már kb 2atomerőműé ha jó helyről veszem össze a betétjeit :D plusz a bővítés zavara is necces ha netán elévül. Viszont inkább a játékélmény köt le nem a gigacsillámlós környezet. pl Harc közbe úgy se nézem hogy úúú ott elszállt egy újságlap... de jó! :O és konzolra jelentősen több/jobb cucc kijön/jött eddig. Igazából csak attól félek amit fentebb is írtak hogy X szinten leállna rá a cuccok kiadása. aztán még egy 100as oda lenne vagy több egy újabb sorozatszámú konzolra. :S lehet mégis az asztaliPCnél maradok majd... úgyis jobban kihasználom, mert mellette pár bikább programmal is foglalkozom. Skinkészítés, 3D modellezés stb... bár azt a lapi elbírja egyelőre :D viszont a PC is állandóan kap valami kolerát... azt sok adat vesztéssel járhat egy egy ilyen csúnya baki. Konzolnál nemtudom van e ilyen Vírus téma....
fenesetudja hogylegyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!