Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol rejlik az erő egy AMD...

Hol rejlik az erő egy AMD FX-9590-ben ennyi fogyasztással és tesztekben hátránnyal még i5-sel szemben is?

Figyelt kérdés

Mitől eszik 220 W-ot, egyáltalán miért ilyen az árkategóriája, ha fele olyan jó, mint egy i5-ös játékok terén. Mellesleg ahogy olvastam (még nem sikerült tesztelnem) nem teljesen 8 magos.

Hogy is van ez?

2016. jún. 22. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
33%

1. Parasztvakítás: hú 8 magos és 4,5ghz-ig húzható a fszom fog i7etet venni ami csak 4 magos de drágább

2 rendrelésre álítólag viszont jó

2016. jún. 22. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Mert régi architektúrára épül, régi technológiával.
2016. jún. 22. 22:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha lehet tapasztalatokat írjatok, több tesztet is láttam és valahogy alulmaradt még egy i5-6600-assal is, pedig nem kellene.
2016. jún. 22. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
De, kellene. Miért nem kellene? Talán az amd főmérnöke vagy?
2016. jún. 22. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

220 watt az elméleti maximum fogyasztása. Alapjáraton megáll 80w körül, ha játszol 120-130 körülire megy fel.

Ugyan ez van intelnél is, a 84 watt a maximum, lehet csak 50-et fog enni, mert nincs leterhelve.

A hiba a régebbi architektúrában és a gyengébb magokban keresendő. Hiába 8 magos (8 mag, ez is nagyon kérdéses, mert mindig 2 mag megy egyszerre, szóval 1-2 3-4 5-6 7-8 párba vannak kötve, gyakorlatilag 4 magos, kapott is a 'hamis' marketingért pár milliós bírságot), egy-egy mag gyengébben teljesít egy szálon, mint az intel. Ha az fx magja 1, akkor az intel magja 2,2-2,5. Hiába 1*8, mikor 4*2,2 több.

Arról már nem is beszélve, hogy a játékok nem használnak ki minden processzor magot, átlagosan 2-t, max 4-et. Szóval itt vérzik el igazán az FX. Hiába a sok mag, ha gyengébb 1 szálon a gép meg nem használja ki minden magját.

2016. jún. 22. 22:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy az emberek még mindig nem képesek felfogni, hogy az amd mag és az intel mag nem ugyanaz. Felépítés szempontjából az FX9590-ben 4 modul van, mindegyikben 2 amd mag, de a jellege miatt a modul hasonlít leginkább az intel magjaira. Emiatt inkább hasonlítható egy 4 magos i5 processzorhoz, mint egy 8 magos i7-6900K-hoz.
2016. jún. 22. 23:00
 7/7 Killer81 ***** válasza:
78%
Még kb. másfél éve rám akartak beszélni egy ilyen 8 magos FX csodát. Épp egy régi i5 760-am volt, ami ugye 4 magos és 2.8GHz az órajele. Az FX 8 magos volt és olyan 3.4-3.6GHz-en cirippelt. Meg is kaptam, hogy próbáljam ki és majd meglátom. Hát megláttam. Több hétköznapi alkalmazásban is végeztem méréseket és tömöríések, video renderelés, konvertálás terén jó 30%-al később végzett az FX. Játékban az FPS változó volt. Néha az FX néha az i5 volt jobb. 3D rajz renderelésnél már érezhető volt az órajel és processzormag szám fölény, de korán sem annyival, amennyit a számok sejtettek. Úgy visszavittem mint a sicc. Pedig a sicc nem viccel.
2016. jún. 23. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!