MSI R9 380 4GB, túl magas lenne a hőfok?
Nemrégiben megvásároltam ezt a kártyát, az a problémám hogy túl magas a hőfok idle-ben. Szóval amikor az asztalon vagyok és nem lenne semmi dolga a gpu-nak úgyis 64-66 C° között ingadozik, játék vagy benchmark közben sem ugrik magasabbra max pár fokot. A kártya kihasználtsága idle-ben szintén ingadozik 80~-90~% között. Tapintásra a kártya forró.
Itt látható hogy amikor felpörgettem a hűtőt 100%-ra akkor is csak 8 fokot csökkent a hőmérséklet.
Ez nem hiszem hogy normális lenne, garancia még van rá bőven, de ez elég indok hogy kicseréljék?
Ha ezeken kívül találsz egy másik fájlt akkor azt töröld ki. (Előtte valószínűleg a feladatkezelőben le kell állítanod majd a folyamatot)
Appdatában bújt meg a driver.
A gpu használat 0%-ra ugrott, köszönöm ez megoldotta ezt a problémát. De viszont most 60-61 fok között van idle-be a kártya hőfoka. Ami szerintem csak azért van mert a hűtő csak 9%-on pörög, ha felhúzom 100%-ra lemegy 49 fokra.
még az is sok hő
nekem a gigabíte r9 380x-em venti pörgés nélkül idle 50 fok
netezés/filmnézés közben 54fok max. 54foknál kapcsolbe a venti 30%-ra és ez vissza is hűti 52fokig, majd kikapcsol. kb 1perc 0 venti, 15sec 30%venti.
Na csak egy reboot kellett, most bekapcsoltam a gépet 0%-os venti pörgéssel 33 C°
Köszöntem mégegyszer, a probléma megoldódott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!