Sdd vagy hdd?

Figyelt kérdés
Mi a kulonbseg?Melyik eri meg jobban,akar ar alapjan is?!

2016. jún. 24. 08:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ár alapján a HDD. De ha a gyorsaság, és a hangtalan működés a szempont, akkor az SSD.

Egy 1 Tb-os winyó áráért kapsz egy 120 Gb-os SSD-t- Ezt is mérlegeld.

2016. jún. 24. 08:46
 2/17 anonim ***** válasza:

SSD: nagyságrendekkel gyorsabb, mint a HDD

HDD: lassabb, de nagyobb kapacitású, mint a vele egy árban levő SSD

A rendszert érdemes mindenképpen SSD-re tenni, nem is kell 120/240 GB-nál több. Az adatok pedig mehetnek HDD-re.

2016. jún. 24. 08:47
 3/17 A kérdező kommentje:
Akkor mindenkepp hdd t veszek,eddig is azvolt,igazabol bajom nemvolt vele,nekem nemvolt hangos,nemzavart,gyorsasagmeg...turelmes vagyok,inkabb varok kicsit tobbet...csak mar 6%os a mostani kondicioja,van benne vagy 500hiba,orankent ujraindul a gep
2016. jún. 24. 08:50
 4/17 anonim ***** válasza:

HDD: nagy kapacitás alacsony áron, viszont lassú (főleg véletlenszerű elérésben, amire az operációs rendszernek nagy szüksége van). Van némi zaja, bár ez főleg csendespc-mániásoknak számít. Mechanikai behatásra érzékenyebb, mint egy ssd (bár optimális esetben egyiket sem dobálja az ember :))

SSD: veszett gyors, hangtalan, keveset fogyaszt, viszont viszonylag drága.

Hogy melyik éri meg jobban, az attól függ, mire használod, illetve mennyi tárhely kell neked, meg persze hogy mennyi pénzed van rá. Nekem mind2 van: egy 120 GB-os SSD, amin van a rendszer, programok, játékok, aktív torrentek, meg egy 1 TB-os HDD, amire archiválok. Így jöttem ki legolcsóbban, de ha lenne pénzem 1 TB-os SSD-re, akkor azt vettem volna ezek helyett :) sokat számít, hogy nem kell a HDD-re várni.

2016. jún. 24. 08:56
 5/17 anonim ***** válasza:
08:50 Nekem se volt bajom a HDD-vel addig, amíg ki nem próbáltam, hogy fut a rendszer SSD-vel :) utána azt mondtam, soha többé HDD, legalábbis rendszer alá. Ég és föld a különbség.
2016. jún. 24. 08:58
 6/17 anonim ***** válasza:
mind2.. rendszernek egy 120-as vagy 240-es SSD, adattárolásra egy 1-2 terrás HDD
2016. jún. 24. 09:04
 7/17 R.;M.; ***** válasza:

Rendszernek és a hozzá tartozó programoknak SSD. Minden másra (Még játékoknak is.) HDD. Nekm rendszernek egy 120 GB-os van a többire meg 2x500GB, 1x160GB, és egy 1TB külső HDD.Anno nyitásnak 1x500GB-al kezdtem majd jött a régi gépből a 160 GB, rá egy 500GB, aztán az SSD a rendszerenek ami marhára megdobta a rendszer gyorsaságát, és végül vettem egy külső 1 TB-os HDD-t négymennyiségű adat tárolására.

Nagyon megéri a rendszert SSD-re tenni.Pillanatok alatt betlt a gép és már használatra is kész.

2016. jún. 24. 09:41
 8/17 pinkpancser ***** válasza:
Nem írtad, hogy asztali vagy laptop. Asztalinál (ha van rá keret) tényleg úgy éti meg, hogy rendszert SSD-re, adatokat HDD-re. Ha nincs elég lóvé, akkor HDD, és a rendszert később is át tudod költöztetni SSD-re. Laptopnál pedig a sebességen kívűl van még egy nagy előnye az SSD-nek. Nincs benne mozgó alkatrész! Így ha leejted a laptopot akkor nem döglik meg!
2016. jún. 24. 09:50
 9/17 anonim ***** válasza:

ssd ÉS hdd

ssd-re mehet a rendszer és a programok (chrome, firefox, office stb)

hdd-re mehet a játék, zene, kép, videó, film

hdd előnye: gb/forint aránya nagyon jó (15 ezer forint egy 1tb-s vinyó) hosszú élettartam

hdd hátránya: lassab mint az ssd, hangosabb, többet fogyaszt

ssd előnye: gyors, hangtalan, szinte semmit sem fogyaszt, alacsony az elérési ideje

ssd hátránya: drága (15 ezer körül van egy 120gigás) nincs akkor élettartama, mint a hdd-nek.

2016. jún. 24. 10:00
 10/17 zombozo ***** válasza:

Az előttem válaszolók jól írják, csak erősíteni tudom a tábort.

Asztali pc-be vettem 7200 rpm fordulatszámú hdd-t, majd azzal is kellően gyors lesz, de teltek a hónapok, és már megint belassult a lelakott rendszer. SSD lassan egy éve van a gépbe, nyoma sincs lassulásnak, pikk pakk betölt.

HDD adattárolásra tökéletes, rendszernek pedig a SSD.

Létezik még a köztes átmenet SSHD:

a hdd-re ráépítenek egy 8gb nagyságú chipet, amire települ a rendszer. Bár az ára 8gb+1000 gb elég borsos, 20.000 Ft. Sebessége a HDD és az SSD közé tehető.

2016. jún. 24. 10:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!