Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy 60 Hz-es monitor mennyire...

Egy 60 Hz-es monitor mennyire jó játékokhoz? Mármint aki sokat játszik?

Figyelt kérdés
Tehát egy 60 Hz-es Asus gaming monitort néztem ki, de soktól hallottam hogy 144 HZ-es jobb, főleg olyanoknak akik sokat játszanak, és én ebbe a kategóriába tartozok. Viszont az áruk is más, tehát vegyek inkább 144 Hz-es monitort drágábbért, vagy elég a 60 Hz-es is???

2016. jún. 24. 09:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

Túl sokat képzeltek ebbe gyerekek. El kell menni és ki kell próbálni különböző monitort és csók...

Amúgy az valós, hogy 30FPS felett az emberi értékelés nem tudja megkülönböztetni.

Lásd: katód csöves TV-k avagy PAL szabvány, ami 25FPS-el dolgozik. Simán élvezhető volt még LCD tévék előtt.

Tehát senki se téved, hanem mindenki ráhúzza az akaratát a másikra. Az egyik mond egy tudományod dolgot, majd a másik ráhúzz egy technikai dolgot, hogy neki legyen igaza. Ennek nincs semmi értelme, főleg akkor, ha nincs érvelés mögötte.

Ez majdnem olyan: "Én sétáltam már a marson meztelenül." Ne nem bizonyítom be, mert megtartom magamnak a titkot. Így meg senki se hiszi el, csak az aki elakarja... Nagyszerű nem?

"Pedig van élet a marson." Nagyszerű érvelés ugye? Kb. ez megy most itt...

Az, hogy az emberi szem mire képes, és hogy mit teszel elé az 2 KÜLÖNBÖZŐ dolog.

2016. jún. 24. 10:32
 12/20 Trevor. ***** válasza:
62%
Amikor a régi 75Hz-es monitorom lecseréltem 60Hz-esre és olyan játékokban, amik 75+ fps-el futottak, ott megéreztem, hogy valahogy nem olyan folyamatos a kép az újjal. 144Hz-es monitort akkor vegyél, ha 144 fps-el futnak a játékok a gépeden.
2016. jún. 24. 10:36
 13/20 anonim ***** válasza:
62%
kedves 10-es... kizárólag a Herzekről beszéltem, azok között nem érzel különbséget. a különböző technológiákból adódó érezhető különbségek teljesen más dolog, ezek nem cáfolják az állításom, nincs közük hozzá. ez teljesen más dolog. ezért mondom hogy a 60Hz/144Hz parasztvakítás, mert azt nem érzed. inkább a technológiákból adódó különbségeket veszed észre mint a késleltetés, elmosódás..
2016. jún. 24. 11:20
 14/20 anonim ***** válasza:
21%

@Trevor.

Az viszont nem az fps miatt volt más, hanem mert a katódsugárcsöves monitorokon váltakozik a vankép-nincskép. Az újaknál mindig van kép, csak mindig más(kivéve ha nem változik a kép)

2016. jún. 24. 11:21
 15/20 anonim ***** válasza:
40%
#13 -> Itt nem egy dologra kell választ adni... a monitort a géppel együtt fogja használni.. és nem filmnézésre fogja. Játszani fog, ahol számításba kell venni az Input lagot, Herzet, FPS számot. Ezeknek mindnek a "jó" értékben kell maradnia, hogy rendesen ki legyenek használva a monitor adottságai. Az igaz, hogy 30-40 FPS -nél többet nem érzékel, a SZEM. DE az csak a szem.
2016. jún. 24. 11:28
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
kedves utolsó.. ebben egyetértünk. én a herzek kiemelésével arra akartam felhívni a figyelmét hogy nagy hülyeség az alapján választania monitort, hiszen kb az összes többi tulajdonsága fontosabb.. de pl ugye nem csak a "sebességge" számít a monitornak, hanem a panel minősége, színhűsége és torzítása is.. nehéz megtalálni ám az arany középutat..
2016. jún. 24. 11:34
 17/20 anonim ***** válasza:
58%

Nincs ilyen, hogy az emberi szem x fps-t lát, ez kb olyan mintha azt mondanánk, hogy az emberek 250cm-et tudnak ugrani, mert van valaki aki ugrott ennyit, vagy 50cm-ert mert van valaki aki nem tud ennél többet ugrani.

Van akinek a 30-60 stb fps elég, mert nem tudja felette megkülönböztetni, van aki 200fps körül látja a változást(vadászpilótáknál jöttek ki ilyen eredmények).

Kérdező!

Jobb a 144-es, de a 60-70hz-es is jó. Ha nem akarsz vagy tudsz többet rászánni, akkor vegyél 60hz-eset

2016. jún. 24. 11:48
 18/20 Klavaro ***** válasza:

Személyes tapasztalatom a 144Hz-es monitorról: Nem feltétlen kell az a 144FPS ahhoz, hogy ki legyen használva a monitor, mivel már 80-100 FPS is több mint a sima 60. (Teszem hozzá, nem igazán vannak 80Hz-es új gamer monitorok) Például van az idegesítő screen tearing effekt, aminek a kiküszöbölésére van a V-sync, G-sync, Free sync, stb.

V-sync = korlátolt 60 fps

G-sync = NVIDIA technológia, drágák az ilyen panellel rendelkező monitorok.

Free sync = G-sync AMD-s változata.

Ámbár egy nagy képfrissítésű monitornál, ha le van renderelve elég képkocka akkor már alig-alig észrevehető ez a jelenség. Viszont ahogy már felettem is írták, nem elég csak a képfrissítés gyorsasága alapján monitort választani. Azaz nem érdemes a legeslegolcsóbbat venni. Nagyon pontosan jelenleg nem tudom mennyiben mennek ezek a monitorok, de ami nekem van az anno 120 ezer volt, most 90. Szóval drágábbak, de amit leírtál konfigot ahhoz "kell" egy ilyen monitor, legalábbis nem árt. Ha lenne még kérdésed, akkor szívesen válaszolok rá privátban, vagy akár itt is.

Ps: Elnézést ha kicsit összefüggéstelen lenne a szöveg, nem volt kedvem az összes előnyét felsorolni, ezért csak egy példát írtam rá.

2016. jún. 24. 12:55
 19/20 anonim ***** válasza:

Na most. tegyük tisztába azt a gatyát...

A 60Hz-es monitorok, is jók, és a 144-esek is.

A különbség.:

144 Hz, Ajánlott huzamosabb játékra, munkára. Mivel kisebb a monitor villogása, ezért nem fárasztja a szemet. Nem fog a fejed fájni stb.

Azt viszont tudni kell, hogy ezek a monitorok érzékenyebbek a küldő behatásokkal szemben, úgymint a hő, nyomás, fény. Valamint, kisebb a látószögük, ezért pl filmnézésre, csak korlátozottan alkalmasak. Rövidebb az életük, mivel több hőt termelnek.

144 Hz-es monitorok TN, panellel kerülnek forgalomba. Ha csak játék a cél, akkor ez az ajánlott.

A 60 Hz-es monitorokban az IPS technológia a nyerő.

Kimondottan alkalmas filmnézésre, munkába esetleg prezentációkhoz, hiszen nagy színvisszaadó képességük van, emellett majdnem teljes, 180 fokos belátási szögük. Nem melegednek, valamint nem érzékenyek a fényre, és a nyomásra.

Ha napi 3-4 órát ülsz gép előtt, és még filmet is szeretnél nézni, akkor IPS 60 Hz.

Ha napi 4 óránál többet ülsz a gép előtt, és nem lényeg a filmnézés, vagy legalábbis csak egyedül nézed, akkor a TN 144 Hz a nyerő választás.

https://www.youtube.com/watch?v=gf2r717BfvY

2016. jún. 24. 13:05
 20/20 Trevor. ***** válasza:
62%

Egy Dell P170S monitort váltottam egy Asus VX239H-ra. Mindkettő LCD, csupán a régiben CCFL, az újban LED háttérvilágítás van. De megéreztem játékokban, hogy a szemem csak 60-at lát a 75 helyett.

2016. jún. 25. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!