Milyen 500 W-os tápot ajánlotok?
I5 2400 mellett volt eddig a gyári DELL táp (290W) és egy GTX 750 lowprofile.e.
Hozzájutottam egy R9 380(4GB)-hoz, és ez fog bekerülni a gépembe, amihez a gyári táp gyenge.
Milyen tápot ajánlotok 500 W környékén max 15 ezerig?
"Milyen 500 W-os tápot ajánlotok?"
Előző kettőnek ajánlom a figyelmébe a kérdést. Minimalisták!
1 ezt ugye csak viccnek szántad?
2 Olvasd el figyelmesebben: "...500W környékén..." Mielőtt mást kritizálsz, nem ártana el is olvasni a kérdést...
Bocs, hülyeséget írtam, az valóban csak 10 százalék. Még egyszer elnézést. Viszont az oldal lényege, hogy a kérdésre adjuk meg a választ. Tehát amit ajánlottatok, az OFF-olás. Szerintem itt én vagyok az egyetlen, aki elolvasta GYK szabályzatát. Ha a kérdező 1KW-os tápot szeretne, akkor azt ajánlanék neki, és nem 850 wattosat (nekem is 1KW-os van ) ;-) Esetleg hozzátenném, hogy egy kisebb teljesítményű is elég lehet.
Az a baj, hogy mindig az adott hardverhez méretezitek az erőművet, és nem gondoltok a későbbi bővítésre, fejlesztésre, ami extrém energia igényű is lehet.
Lehet én látom rosszul, de évek óta ezen vitázom a hasznos választ adókkal, majd olvasom hogy miért nem indul az 1-2 éves gép.
Először megdöglik a VGA a 100 százalékon járatott táp miatt ami később instabillá válik, majd viszi magával a többi hardvert is. Ez tapasztalat, nem csak "oltogatás".
Sokszor tapasztalom, hogy a gyártó egy adott VGA-hoz ajánl például egy 750 wattos tápegységet, és itt azt mondják hogy 450 watt még sok is.
Ezt azzal indokolják, hogy a gyártók mindig túlméretezik a tápegységet a tizenkét ventillátor, meg az öt vincseszter miatt.
Ez a VGA alaphangon 65000 Ft.-ba kerül, és a gyártó ajánlása a minimum 500 Wattos tápegység, ahogy a kérdező is írta (gondolom utánanézett).
Tehát akkor mégegyszer kérdezem, hogy ki az aki félrevezet?
jól van na... nem kell a szájkarate :D
Egyébkén ezen az oldalon számoltam ki a gépem fogyasztását:
ami ebben az esetben 303 W (ami persze változhat, de én húzni nem fogom).
Mivel egy táp ideális esetben 50-80%-on kell hogy működjön, ezért írtam az 500 W körült ami azt jelenti, hogy jó lehet egy 450W-os is, ha jó a hatásfoka.
Igazából megbízható márkára lettem volna kíváncsi, ami nem 20-25 ezer, mert azt sokallom egy tápegységre.
10-15 ezer amit ráköltök, viszont az legyen is olyan, ami megállja a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!